Hverdagens uutholdelige vanskelighet


 

Mandag kveld tok flyet av fra Manchester. Fire dager i Liverpool var over. Beatles-museum, seier til Liverpool og den gode ølen som Frank Strandli drakk så mye av - pinten

På veien over kom et pushvarsel midt i relativt heftig turbulens. Eksplosjon ved konsert i Manchester. Ved landing var det klart at det var mer enn en eksplosjon.

Taxfree. Hjem. En sønn på 8 måneder som snakker i vei - dadda, dadda, dadda. Vil ikke sove. Vil kose med pappa. Pappa vil også kose med Jonas. Hverdagen. 

Den deilige hverdagen. Normaliteten. Ingen nødtelefon. Ingen melding på Facebook om at man er i sikkerhet. Bare en sønn som ikke vil sove. Herlig normal hverdag.

Fire timer senere er det alarm. Ny dag. Ny hverdag. Barn skal ha skolemat. Klær. Børste hår. Tenner. Vaske ansikt. Selv skal man dusje. Drikke kaffe. Mate sønn. Følge barn på skolen. Nyhetsvarsel. 22 døde.

Rekker ikke å shoppe morgenkaffe. På vei til seminar. Om nyheter. Om digitale nyheter. Hopper over flere nyhetsvarsler. Glemmer gårsdagens morsomheter hvor man gratulerte Unitedfansen med en sjetteplass. Ikke viktig nå. Hverdagen.

Seminaret går. Valg i lunsjen. Nestleder i NONA. Meldinger for å koordinere avslutning på SFO. Star Wars-dans og kor. Før fiolinundervisning. Blir spurt om å være med på utdeling av NONA-prisene hvis leder må stikke.

Mer seminar. Melding fra forlaget om at boken som skulle være klar i dag er makulert. Kvalitetskontroll hos trykkeriet. Nytt opplag trykkes. Hverdag. Ikke så viktig. Kommer. Irriterende. 

Godt seminar. Digitale medier skal skrive langt. Ikke lure med titler. Ærlige med leserne. Nyhetsvarsel. ISIS tar på seg ansvaret. Vil ha tilbake hverdagen. Først utdeling av priser. Side3 vinner. Kult.

Netthodepris. Årets netthode 2017. Kul pris. Skal gå til en fyr som har jobbet digitalt i 20 år. Ser meg rundt, mange veteraner som fortjener. Så begynner pulsen å øke. Mye. Skjønner at dette er noe som ikke er hver dag. Ikke hverdag. Det er meg.

Får pris. Holder på å tisse på meg. For mye kaffe. Blir bedt om å si to ord. Sier to ord. Tusen takk

Har dårlig tid. Skal rekke kor og skuespill på avslutning. Løper til t-banen. Hverdag. 

Bilen parkert ved skolen. Rekker avslutning ved å kjøre dieselbilen noen få hundre meter opp en bakke. Miljøsvin. Familie først. Nyhetsvarsler. Ignorerer. 

Rett fra avslutning til fiolinundervisning med barna. Is på veien. Ikke spist. Glemt. Så hjem. Til den deilige hverdagen. Middag. Legge barn som ikke vil sove fordi det er sol. Varmt. Hver dag. 

Leser nyheter. En åtteåring er drept. Kan ikke ta det inn over meg. Kan ikke. Hverdag er viktigere. I hvert fall i dag. Hver dag. 

Hverdagen hver dag framfor frykt, mistro. Når ble en gjenglemt bag på t-banen noe du er redd for, og ikke noe du tar tak i og løper etter hun som glemte den? 

Mer hverdag. 

2 kommentarer

Stemmefiskene

24.05.2017 kl.17:53

...takk...den artikkelen trengte jeg...

...deilig å lulle seg inn i hverdagen igjen...

...glemme dumme tanker og undringer rundt barn som er blitt bokstavelig talt revet bort fra all den hverdagen de aldri skal oppleve...

...ja, la oss glemme slike bagateller og fortsette med den gode, trygge, deilige hverdagen...

Den virkelige faren?

24.05.2017 kl.20:05

...terror er ikke noe å bekymre seg for eller tenke på, det er flere hundre ganger farligere i trafikken...

...og de aller fleste her dør av alderdom, så er det noe som virkelig skremmer så er det alderdom; la oss stå sammen og bekjemp den.

Skriv en ny kommentar

Følg Pål Nisja her!
hits