Du skal ikke godta alt

A young woman screaming uncontrollably while isolated on a black background
 

I en verden hvor det å stå for noe, å mene et eller annet kan angripes så fort med noen få tastetrykk og emojis er det viktig å huske at selv hva mange sier er det ikke slik at du skal godta alt.

Du skal ikke godta at noen setter seg til overdommer for det som er riktig og galt for deg. Det bestemmer du. Din frihet er din så lenge den ikke går utover andre. Som Thea Klingenberg skriver så godt i sin blogg om at alle ikke fortjener å være på stranden som en reaksjon på bloggen til Lotte som fikk beskjed at hun ikke skulle være på stranden fordi hun hadde stromiHvis du ikke liker andre mennesker i det hele tatt; bli hjemme.

For det er en del mennesker som kanskje burde bli hjemme, eller i hvert fall holde seg litt roligere.

Det er lov å være skeptisk til mennesker, kulturer og væremåter du ikke er vant til. Det er ikke bare lov, det er naturlig for de aller fleste. Du er ikke rasist bare fordi du synes det er rart at noen velger å bruke nikab.

Du er ikke en ufølsom idiot hvis du mener at det å meditere virker noe nyttesløst. Kommentarfeltene er ikke bare mennesker som ikke fortjener å si noe, men det er vanskelig å høre dem over sinnet. 

Samtidig er du heller ikke en inngrodd uintelligent nisse hvis du er blir bekymret over hva folk sier på et språk du ikke skjønner.

At vi møter redsel, frykt og mangel på kjennskap og forståelse med skjellsord skaper ikke grobunn for noe som kan bli bedre. Integrering kan ikke gå bare en vei, men den må gå begge veier. De fleste mennesker er skeptiske for det ukjente, men det som er kjent er som regel ikke så skummelt. 

Like lov er det å ha en total mangel på forståelse for at et norsk parti ønsker å stoppe bilkjøring i sentrum av den største byen i Norge. Det er ikke lett å skjønne hvordan det kan løses hvis du kommer fra en norsk bygd med en bussrute som går en gang daglig, eller hvor avstandene er større enn fra Holmenkollen til Grünerløkka  - i hvert fall i kilometer. Det er samtidig like vanskelig å skjønne for mennesker med gangavstand til restauranter, kino og kafé at verden utenfor ikke ser at alle burde sykle så folk får puste og planeten overlever.

Les også: Det er ikke lett å være en del av eliten

At noen er redd ulv er ikke fordi de er inngrodde bondetamper fra skylapp-land. Det å ville redde ulven er ikke naive miljønisser, men mennesker som er opptatt av å redde en dyrerase.

At vi reagerer på at det tafses på festival er selvfølgelig. At kvinner ikke har samme lønn som menn er en falitterklæring der det er sant, samtidig som det å skjønne at kvinner og menn er forskjellige i arbeidslivet og at ingenting kun kan tilpasses kun ett kjønn også må være en sannhet.

Vi skal ikke godta alt.

Det er lov å si fra.

Svenske tilstander er ikke at biler tennes på. Det er det at det ikke er lov til å reagere og mene. Den stoiske svensken venter på alt skal ordne seg, men alt ordner seg ikke av seg selv.

Vi skal ikke godta diskrimnering av kvinner, bakgrunner, hudfarge, religioner eller seksualitet. Vi må si fra.

Vi skal ikke godta at vi er redde for vår egen sikkerhet hvis vi går ut fra en konsert. Vi skal ikke bekymre oss for barna våre til og fra skoleveien fordi noen kjører for fort. Vi skal ikke godta alt.

Du skal ikke godta alt. Du må si fra, og gjøre noe med det. Det kan du gjøre ved å ta tilbake kommentarfeltet. Fra de ekstreme. Du kan diskutere miljøpolitikk uten å stemme MDG. Du kan kildesortere OG ha diesel-bil uten å dyrke dine egne økologiske krydderurter. Det er lov å mene at vi skal ta i mot flere flyktninger som trenger å komme seg vekk fra krigsområder, men samtidig mene at folk som kommer til Norge må lære seg norsk språk og kultur. Hvis du som verken er ytterst til høyre eller ytterst til venstre begynner å si din mening vil den stille majoriteten, menneskene det er flest av, like og dele, mene og delta de også. Siden de aller færreste stemmer på partiene ytterst på sidene så er det mest sannsynlig at de fleste er enig i med deg. I hvert fall mange nok.

Les også: Redselen for forandringer skaper ekstreme reaksjoner

Du må si fra, og dele din mening. 

Så lover jeg å gjøre det samme. 

Les også: Hvorfor ødelgger vi for oss selv?

27 kommentarer

Judas Iscaroit

07.07.2017 kl.00:24

Mye bra i det du skriver. Men det er også viktig å tenke over konsekvensene.

Er det med godhet å ta inn en "flyktning" hit? Mens med samme sum kan hjelpe hundre lokalt, men lar dem heller dø.

Er det med godhet å ta inn en "flyktning" hit? Som dreper et annet menneske, fordi "flyktning" mener at han er mer verdt.

Det kan være at den som virker "intolerant og ond", er den som tenker på andre, og vil alle det beste. Fordi man setter til side følelser og tenker på konsekvensene.

"Think twise" er en god regel.

Pål Nisja-Wilhelmsen

07.07.2017 kl.07:44

Jeg tror det er viktig å prøve å huske på forskjellen mellom en flyktning, som rømmer fra noe og noen som søker lykken. Begge kan være riktig. Se bare på hva alle norske som dro til USA gjorde da de søkte lykken (for eksempel Hilton). Det er bare to forskjellige krav, systemer og tankesett som må brukes. Tror det er viktig, som du sier, å prøve å se et totalbilde så ofte som mulig.

Tim H.

07.07.2017 kl.07:16

Hei, du ba meg si ifra så da gjør jeg det.

Synes ikke vi burde godta diskriminering av menn heller.

Eller mye enig i det du skriver :)

Pål Nisja-Wilhelmsen

07.07.2017 kl.07:45

Diskriminering skal ikke finnes sted. Mot menn, kvinner eller barn.

Ståle

07.07.2017 kl.08:49

Og det må bli slutt på å sette likhetstegn mellom å SI stygge ting, og å GJØRE stygge ting.

Begge deler er negativt, men det siste er og blir, og vil alltid være verre enn det første.

Før sa vi til barna "Sticks and stones may breake your bones, but words can never hurt you."

Hvis man nekter å godta at ord kan skade, tåler man dessuten langt flere stygge ord før man blir skadet, enn om man nesnte daglig tutes ørene fulle med "ord skader like mye som slag."

Judas Iscaroit

07.07.2017 kl.10:13

Pål Nisja-Wilhelmsen: Det jeg referer til er alt som defineres som 'flyktning'. Vi har ingen nytte eller behov å ta dem inn hit, dem kan hjelpes lokalt. Ved å gjøre det vil flere bli hjulpet. De som ønsker å hjelpe en, er så egosentrisk at han aksepterer at hundre andre kan dø. Fordi å tenke imaginært er for vanskelig, men å kunne se det reelle er enklere.

Men hvorfor ikke fjerne årsaken til konflikter? John Perkins "Confessions of an economic hitman" forklarer mye av årsakene på det som skjer i verden.

Vi kan også sette spørsmålstegn på de "flyktninger" vi har i Europa. Spesielt når dem har ingen problem å returnere hjem på ferie. Vi ser faktiske egne charterselskaper for "flyktninger". Men også at det er folk som forsatt er her, selv om det er fred i landet.

Hilton og andre dro til Amerika siden USA hadde en åpen innvandring. Det har ikke vi og andre land i vesten nå. Det er kun på Svalbard det finnes åpen innvandring. Men må hjem når dem blir eldre eller ikke kan huse seg selv.

De immigranter til Amerika fikk ikke noe offentlig støtte, måtte klare seg selv. Må også påpeke at det var kun de rikeste av de fattige som hadde mulighet til å kjøpe billett til Amerika. De fattige av de fattige ble mer og mindre lurt av engelske innkastere til å dra til New Zealand og Australia.

Når det er sagt. Så faller også den argumentasjonen om at vi må importere inn folk fordi vi får en eldrebølge, og en befolkningsnedgang vekk. Fordi vi har hatt tidligere en nedgang av befolkningen og en økning av eldre siden de fleste som emigrerte var unge.

Det gjelder å tenke litt lengre enn en uke tilbake.

Owain

07.07.2017 kl.11:07

Man blir kalt for rasist for alt i dagens samfunn. Så jeg tar det ikke veldig alvorlig når noen roper rasist. Siden det er et så misbrukt ord at det ikke har noen betydning lenger.

Objektiv

07.07.2017 kl.11:42

Judas Iscaroit, meget bra kommentar. Meget meget bra..!.

Christian

07.07.2017 kl.11:56

De virkelige flyktningene er de som sitter igjen i nærområdene, uten de ressursene som skal til for å ta dem til trygge områder. De som flykter gjennom hele Europa er ALLE som en svindlere hvis de påberoper seg flyktningstatus. De er middelklassen som har betalt store summer for papirer og transport, de ser det hele som en investering på uriktig grunnlag og oppfører seg dertil med deres velferdsshopping.

Venstresiden er faktisk ansvarlige for at de virkelige ofrene sitter igjen i nærområdene, uten hjelp fra verden fordi alle ressursene blir brukt på svindlerene fra middelklassen. Dette mens de roper rasister til høyresiden når de snakker om mer hjelp i nærområdene.

#LeggNedAsylInstituttet

Skvatt

07.07.2017 kl.12:54

Jau, men det kjem an på kva du meiner og kven som er samde eller ikkje samde i deg. Du bør sjå på kva medlemskapen i den sokalla kulturelita hev visdomen til å uttala offentleg, og syta for at det er dei meiningane som verte stadfesta. Du lyt spørje deg sjølve fyrst: Er detta politisk korrekt? Og berre viss svaret er jau, lyt du stå fram i fullt åsyn med meininga. Elles lyt alle samfunnsengasjerte menneskje sjølve seie ifrå um at du er ein kakse eller ein rasist eller ein klimasyndar, alt etter kva for illskap du har lira ifrå deg. Nett slik syner me ytringsansvar og tek eit uppgjer med det brunbeisa grumset frå høgrekreftane, sann. Jau!

07.07.2017 kl.13:34

For 15 år siden hadde man kanskje ikke skjønt vitsen med å skrive noe så selvfølgelig som dette.

Idag er det super aktuelt.

Nordmenn har generelt en svak tro på eget land og kultur, og er ofte mere enn villig til å slippe fra seg hevdvunne rettigheter for å gjøre andre til lags. Det er en nasjonal svakhet, lik den vi ser i Sverige, hvor man er villig til å utslette seg selv for å unngå å tråkke andre på tærne.

bloggare på icedaniel.se

07.07.2017 kl.13:50

Bra skrivit där om svensken som tror att allt ordnar sig av sig självt. Stämmer faktiskt.

Jonas

07.07.2017 kl.15:19

Man er da ikke rasist om man hater nikab eller islam for den saks skyld.

Selv gir jeg blaffen i hvordan folk kler seg eller hva de tror på.

Men vi må virkelig begynne å skildre mellom rase og religion! Jeg blir syk av hvordan rasismebegrepet blir misbrukt.

Toralf

07.07.2017 kl.17:27

Som vanlig er det Eliten og de mest ressurssterke som blir prioritert. La oss kaste penger etter de ressurssterke få som kom seg til Europa så får de svakeste som er etterlatt i nærområdene som kvinner, barn og eldre bare seile sin egen sjø.

Intet nytt under solen..

atle

07.07.2017 kl.19:37

Jeg vet det, men hvilken drakt eller klær folk går i bryr meg midt i ryggen, og er bare en av mange distraksjoner av en blogger som ønsker å fortsette med det så lenge som mulig.

Hvorfor kulturer i fra en spesiell religion med eldgamle skikker og kastesystemer uten noen naturlig tilhørighet oppe i iskanten har krav på daglig oppmerksomhet og økonomisk særfordeler i et moderne europeisk velferd-samfunn som er blitt det takket være at de har kastet overtro på båten, er et mysterium.

Hvorfor de skal kvoteres til makt,likeså. Det finnes ingen rasjonell forklaring, men det vrimler av konspirasjonsteorier.

I din neste blogg kan du prøve å forklare det, uten politisk korrekte flokser som gir kred hos en villfaren elite.

Espen

07.07.2017 kl.23:48

Må faktisk innrømme at det har blitt mindre rasisme her på nettavisen i det siste. Har blitt en del mer islamkritikk, men det er kanskje strengt tatt ikke så rart

Jan

08.07.2017 kl.18:43

Blir feil å bruke de som flyttet til USA. De hadde ikke noe nav å støtte seg på. De måtte klare seg med det de hadde

Aj

08.07.2017 kl.18:49

Tenk at kvinner er de i familien som har privilegiet til å være mest hjemme med barna, jobber mindre stilling, mindre overtid dersom de ønsker det. Kvinner under 30 tjener mer enn menn under 30,men når man får barn endrer plutselig alt seg. Hvorfor er det slik at vi kaller det undertrykkelse av kvinnen? Hvorfor er kvinnen, som er den med mest makt, rettigheter, tilskudd og offentlig støtteapparat den undertrykte? Hvorfor bety kvinnens frihet til å velge selv at det må være diskriminering og undertrykkelse når hun ikke velger det samme som menn?

Svensk tilstand: Troen på at innvandrere og fremmede ikke skal behøve å integreres, men at vi med vår alt-inkluderende og ikke-rasistiske holdning skal integreres inn i deres verdier.

Lekeland

08.07.2017 kl.18:51

Pål Nisja Wilhelmsen:

Man kan ikke sammenligne lykkesøkende som dro til USA og de som nå strømmer til Europa selv om begge var og er ute etter det lykkelige liv.

Dette fordi, de som dro til USA de bygde lykken mens de som nå strømmer til Europa snylter på lykken! Dette er en vesentlig forskjell på lykkejegere!

Øyvind

08.07.2017 kl.18:55

Jeg er ikke alltid flink til dette selv, men ble minnet på det i en tekst her om dagen.

Alle krever og kjemper for ytringsfrihet, men få kjemper for og benytter friheten til å tenke.

Svein Larsen

08.07.2017 kl.19:45

Nisja, du er så patetisk. Ikke etter 2 år en gang klarer du å la vêr å sammenligne norsk utvandring til Amerika med muslimsk folkevandring for å snylte på det vestlige samfunn. Patetisk, mer er det ikke å si om deg.

Knut

08.07.2017 kl.21:03

Da er det jammen lov å si at det har kommet altfor mange flyktninger og at de som allerede har kommet må sendes tilbake også.

Svenske tilstander er at muslimer har overtatt bydel etter bydel og at det har blitt nogo soner for etniske svensker, snart faller hele byer.

Svenske tilstander er at voldtekter, ran, drap har hatt en formidabel økning sett sammen med antall flyktninger som har kommet.

Svenske tilstander er at Sverige må avslutte festivaler og konserter fordi muslimene rett foran senen flokker seg rundt 13-16 årige jenter og voldtar de slik at ingen andre kan se hva som skjer.

Så syns jeg du og dine likesinnede eller noen i din familie burde bli det neste offeret slik du prøver å bortforklare dette som skjer i Europa i dag.

Europa blir helt forandret og dette setter oss flere hundre år tilbake til steinalderen siden vi importerer analfabeter med en religion som ikke passer inn i vestlige siviliserte land.

Skeptisk

09.07.2017 kl.05:43

Fornøyelig å lese hvordan PK-religionen blant eliten blir pulverisert i kommentarfeltet. Begynner du å skjønne hva som skjer, Nisja???

Dharmasena

09.07.2017 kl.09:33

Saueflokken fra høyre og venstre er fremdeles dumme. Denne innvandringen fra midtøsten har blitt gjort med vilje og Europas ledere er ikke dumme og vet godt hva de gjør. Dersom Europa f eks Norge skulle ha arbeidsinnvandring kunne dem hentet arbeidere fra Sør øst Asia, India, eller andre land bortsett fra Muslimske. Folk fra nevnte land ville også være mer utdannet, mindre voldelige selv enn etniske. Hensikten med å importere muslimer i hoppetall er nettopp at de etniske Europeere skal hate muslimer slik at krigen i midtøsten kan støttes mer får at USA og Europa kan få kontroll på oljen i regionen. Ghaddafi advarte mot dette.

Hadde ikke dette skjedd ville det vært mindre støtte for krigen i midtøsten og nå protesterer ikke Europeere idet hele tatt mot krigen siden flere hater muslimer . Når en politiker sier at vi trenger arbeidskraft er det bare løgn når det sitter flere tusener Kinesere, Indere, latinere utdannet og abeidsledige på jakt etter jobb.

Japan henter sin arbeidsinnvandring fra India, Kina, Thailand, Vietnam samme gjør Israel hvorfor henter ikke de arbeidsinnvandring fra Somalia eller Pakistan eller midtøsten? Det er fordi Japan er ikke med på denne planen. Norge ivertfall må gi støtte til krigen i midtøsten og må ha folkets vilje med seg.

Det Europas ledere ønsker ivertfall i Norge er å vise et bilde av at alt utenfor Europa er islam med dette skal de vinne støtte for mer krig og konfikter som etterhvert skal ekspandere til Sentral Asia og Russland. AP, Høyre, FRP lyver høyre/venstre er tull.

Myriam

10.07.2017 kl.16:10

Interessant innlegg som jeg langt på vei er enig i. Og kanskje et endra mer interessant kommentarfelt ...

Jon-Anders Grannes

15.07.2017 kl.16:57

Dette er vel bare begynnelsen?

Her kommer en drøss med andre victim groups transgender varianter og transspecies?

Dette er en del av neomarxismens angrep på Vestens kultur.

For som Herbert Marcuse ytret

"The small and powerless minorities which struggle against the false consciousness and its beneficiaries must be helped. Their continued existence is more important than the preservation of abused rights and liberties which grant constitutional powers to those who oppress these minorities"

Så veit vi alle hva det egentlige tema er?

https://www.youtube.com/watch?v=bt0unJRVY28

anne.aas33

21.07.2017 kl.10:56

dd

Skriv en ny kommentar

Følg Pål Nisja her!
hits