Kjære bestefar i Asker som ønsker at min familie skal utsettes for terror

Portrait of a senior man on a white background. http://s3.amazonaws.com/drbimages/m/rl.jpg

Tidligere i sommer skrev jeg et innlegg hvor jeg ba folk som ikke var ekstreme på venstre eller høyre side om å oftere si hva de mente, og slo også et slag for at flere burde si fra. Du kan lese innlegget her: Du skal ikke godta alt

Innlegget har hatt nærmere 25 000 lesere, men en del ble forarget.

En av kommentarene var en bestefar fra Asker. Han mente jeg ikke skjønte hva som egentlig var i ferd med å skje. Blant annet at svenske tilstander var at festivaler i Sverige ble avlyst fordi "muslimene rett foran senen flokker seg rundt 13-16 årige jenter og voldtar de slik at ingen andre kan se hva som skjer" (direkte sitat). Det er en ytring som du kan få stå for. Jeg anbefaler deg å lese denne kommentaren jeg skrev om definisjon av fakta i DN tidligere i sommer.

Det er i det videre avsnittet det går for langt for bestefaren:

Så syns jeg du og dine likesinnede eller noen i din familie burde bli det neste offeret 

Sannsynligvis hjemme huset sitt så mener bestefaren at min familie burde voldtas eller utsettes for terror fordi jeg tror det er smart at vi hører litt på de som er veldig sinte, redde (som du nok er også) og at vi ikke dømmer folk på bare en ting. Det er for eksempel å mene nikab er feil uten at man er rasist, og at vi samtidig ikke skal godta noen form for diskriminering. Leser du innlegget mitt på nytt, lurer jeg på hvorfor du ble så sint at du mente at min familie burde voldtas.

Du kan trøste deg med at akkurat som jeg ikke vil akseptere at noen ikke følger lovene vi har vedtatt i Norge om man velger å bo i Norge så mener jeg den regelen også passer for deg. Derfor vurderer jeg å anmelde din kommentar til politiet som en trussel. 

Det kan være du ikke mente det med at min familie burde voldtas. Likevel er det ikke sikkert at alle som leser det skjønner det. Noen som lar seg påvirke litt for lett. Som også bryter norsk lov, slik du gjorde da du gikk alt for langt over streken. Som er så sinnsforvirret at de mener at det er en god ide.

A chi fa male, mai mancano scuse

Jeg står for øvrig for det som innlegget opprinnelig skrev: Vi som ikke har de ekstreme meningene må ta kommentarfelt og debatter tilbake. Vi må like og dele de tingene vi faktisk mener. Hvis ikke vinner kun de mest ekstreme meningene fram.  Les mer om det her: De 10 tingene som kan ødelegge Facebook

Les også: Hatet mot Trine bør opprøre oss alle (Adresseavisen)

151 kommentarer

Undrende

28.07.2017 kl.12:59

Så du Pål Nisja tror ikke no på at muslimske menn voldtar etnisk Svenske kvinner på festivaler?`?

Du henviser til en eller annen artikkel som er låst bak betalingsmur.

Så du er en muslim elsker du da vil jeg tro.

Håper du ikke sender døtrene dine(om du har noen) på festivaler i Sverige for det skjer stygge ting der som kommer frem i media men som du tydeligvis arrogant overser.

Du gjør meg kvalm i din iver etter forsvare voldtektsmenn.

Men forsøk politianmeld du tipper den blir henlagt pga bevisets stilling..

Men dere på venstresiden liker spille offerrollen...

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.15:38

Undrende: Jeg skjønner ikke hvor du har noe av dette fra? Jeg forsvarer min rett til å beskytte min familie. I innlegget som jeg skrev hvor bestefaren kommenterte stod det for eksempel følgende: Det er lov å være skeptisk til mennesker, kulturer og væremåter du ikke er vant til. Det er ikke bare lov, det er naturlig for de aller fleste. Du er ikke rasist bare fordi du synes det er rart at noen velger å bruke nikab. Jeg tilhører for øvrig ikke venstresiden, for å dra opp et faktum i det hele.

Marius

28.07.2017 kl.14:12

Som man ser av kommentarene er det ingen praktisk forskjell på islamister og ekstremhøyre. Jeg sympatiserer med hva du prøver på, Pål, men er redd det er nytteløst. Men lykke til! ☺️

Styggen på ryggen

28.07.2017 kl.14:15

Jøss.. ble mye oppgulp av dette innlegget. Det er ikke akkurat ekstremt det du skriver her, men det er vel bare forventet at de som er ekstremt høyre eller ekstremt venstre vil bæsje i skuffen som de så fint demonstrerer her.

28.07.2017 kl.14:15

Det Marius sa.

Tommy

28.07.2017 kl.14:18

Kan det være han bruker slike sterke analogier for du skal se galskapen i hva du støtter.

Jørn

28.07.2017 kl.14:27

Pål ytrer seg om noe han kan nesten ingen ting om:

Det "Bestefaren" sikkert mener(min frie teori) er at om noen skal bli voldtatt eller utsatt for terror så er det kanskje de som har besørget den hyppige veksten av slikt ved nettop å ha et naivt syn på innvandring. Altså la de som har ansvaret bære byrden.

Så burde kanskje Pål begynne å lese litt statistikk, prate med Politi i gatene, se på nyheter og lære seg om kvinneundertrykkelse i visse miljøre, først da kan Pål yrtre seg om noe han kanskje har lært litt om.

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.15:35

Jørn: Hva er det du mener jeg ikke kan noe om? Kommentaren fra bestefaren? Eller innlegget mitt om at flere bør si sin mening?

Espen André

28.07.2017 kl.14:28

Og ekstrem venstre som marius har ingen ting å komme med så det er bedre å rakke ned på folk

bjarte

28.07.2017 kl.14:29

Det er jo ekstra ille når terroren rammer oss som ikke ønsker multikultur.

Jeg kan godt forstå at folk blir sinte når uskyldige rammes

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.15:34

bjarte: Det er ille uansett hvem terror rammer

Skeptisk

28.07.2017 kl.14:31

Så din "metode" er å trekke nisselua lenger ned? Det blir det samme som å anbefale lobotomi fordi du har huepine....

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.15:34

Skeptisk: Min oppfordring var at flere skulle si fra og si sin mening? Er det å trekke noen nisselue over øynene?

Gunda

28.07.2017 kl.14:53

Pål: Siden jeg oppfatter meg som ikke-ekstrem tar jeg imot oppfordringen din om å si hva jeg mener:

Innvandring av muslimer til Norge og Europa har ikke vært vellykket og vil heller aldri lykkes! Dette fordi muslimene holder sin tro og ideologi over våre skikker, lover og regler! Veldig enkelt sagt, men likevel sant!

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.15:33

Gunda: Jeg tror det er vanskelig å skjære hele religionen, og alle de som følger denne religionen over en kam. Alle kristne er ikke like heller.

Kjella

28.07.2017 kl.14:56

På samme måte som det er lett for sosialister å bruke andre folks penger, er det veldig lett å drive sosial politikk når det er andre som må ta konsekvensene. Hvis du vil invitere romfolk så håper jeg de driter i hagen din og ikke på lekeplassen til barnehagen. Ikke at alle driter i hagen. Ikke at noen fortjener bæsj i hagen. Men hvis noen må ta dritten, da håper jeg det er du som må ta dritten.

Ingen fortjener å bli voldtatt. Ingen fortjener å bli drept i terror. Men jeg håper at de som insisterer på å invitere voldtektsmenn og terrorister hit blir de første ofrene. At de som vil ha "berikelsen" også må ta konsekvensene av "berikelsen". Men stort sett flytter de til Oslo Vest, til hvite skoler langt fra "berikelsen". Flott med multikulti, bare den er på god avstand så vi slipper å leve med den...

Niri Baklid

28.07.2017 kl.14:56

Av kommentarene her ser vi et utvalg av gale folk som skriver kommentar i nettavisene.

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.19:35

Niri Baklid: Det er mange som er redde for mye, og det bør være viktig å finne ut hvor redselen kommer fra. Er den rettmessig? Er den preget av at man ikke kjenner godt nok til ting?

Sven Åke Svensson

28.07.2017 kl.14:59

Mye dumt og mye ekstremt som blir ytret.

Men jeg finner det interesangt at man ønsker å tie ned de som har ekstreme ytringer. Historien har vel bevist at det bare fører til enda mere kaos?

Og så har man dette med hvorfor da. Hvorfor får man ekstreme ditt og ekstreme datt. Men DET vil du ikke ta opp.

Skal du faktisk få til en endring så vil jeg foreslå å gjøre stikk motsatt av hva du gjør nå.

DONT FEED THE TROLL!

Og til slutt. Som så mange føre meg har nevnt både her og andre steder. Få hue ditt opp av sanda og få med deg hva som faktisk skjer. Ikke bare synse og tro utifra din beskyttede lille boble.

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.15:31

Sven Åke Svensson: Nei, jeg tror ikke man skal tie ned ytringer. Snarere tvert imot. Jeg mener at flere skal ytre seg. Hvis du leser tidligere innlegg på bloggen vil du for eksempel lese innlegget jeg skrev om å skjønne alt sinnet i kommentarfeltet. Hvis vi ikke som samfunn skjønner hvor det sinnet kommer fra vil vi ikke komme oss videre.

svein andersen

28.07.2017 kl.14:59

Denne bestefaren har nok skjønt mye -

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.15:26

svein andersen: Han har skjønt det at å true andre er en positiv ting?

John

28.07.2017 kl.15:01

Masseinnvandring har aldri vært noen suksess. Se bare på sør afrika, og det verste eksempelet usa.

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.15:25

John: Det er ingen tvil om at innvandringen fra Europa til Sør-Afrika var svært ødeleggende for de som faktisk bodde der.

Jan

28.07.2017 kl.15:05

Jeg synes det er ekstremt å islamisere landet. Er ikke vår kultur god nok? Det er ikke alle som ønsker å bruke sine skattepenger på barnerike familier fra Somalia som ikke er forfulgt og som drar til sine hjemland på ferie. Gjerne også sender barna til koranskoler så de kan hate oss enda mere. Pengene vår derimot hater de ikke.

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.15:27

Jan: Det er greit å mene at religion(er) er problematisk, men jeg klarer ikke å følge logikken fra å mene at flere bør ytre sin mening og si fra (som var bloggen jeg skrev) til at mine familiemedlemmer bør utsettes for ting som er langt bortenfor hva siviliserte mennesker mener er greit?

Gunda

28.07.2017 kl.15:15

All ære til bestefar som benytter seg av retten til å si hva han mener. Kanskje uttrykker han seg litt "klosset", men alle forstår hva han prøver å si. Pål tar det bokstavelig, blåser det opp og forsøker å dreie diskusjonen over til et annet tema.

Sakens kjerne er at bestefar er meget bekymret for hva muslimske menn får seg til å gjøre med våre søstre, koner og døtre. Og det med rette ... !

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.15:24

Gunda: Så all ære til en mann som truer andre? Kan du forklare meg forskjellen på det du hevder er et problem, og mene at andre bør utsettes for det samme? Det kan ikke være greit å true andre, noe jeg håper en stor andel mennesker mener. Leser du mitt første innlegg tar jeg til orde for at flere skal delta i debatten, men det er altså noe vi ikke bør gjøre? Altså bør vi leve i et samfunn hvor det ikke er debatt? Sakens kjerne er at det er en kommentar på ett innlegg jeg skrev om debattmiljøet i Norge, ikke påstander om hva generelt mennesker med en religion gjør. Det sistnevnte faller dessverre på sin egen urimelighet. Jeg er ganske sikker på at svært mange kristne ikke vil skjæres over en kam med hva en påstått kristen person gjorde for noen år siden her i Norge. Det er dog langt utenfor hva jeg skrev om, som ikke hadde noe med det å gjøre i det hele tatt - men at flere bør ta til orde for å si fra hvis man ser noe galt, og noe man reagerer på? Men du som da skriver under annet navn enn ditt eget mener altså det er noe som vi ikke skal gjøre? Og det at å oppfordre til at flere sier i fra, og ikke tåle alt, bør resultere i at familiemedlemmer til personen som skriver dette bør voldtas eller utsettes for terror? Da har vi veldig forskjellig syn på hvordan Norge bør være.

Lasse

28.07.2017 kl.15:20

har du lest om den 15 år gamle jenten som ble voldtatt av en "asiatisk" mann, og når hun stoppet en bil for å få hjelp, så blei ho voldtatt enda en gang av enda en "asiatisk" mann?

nettopp den saken viser at de driter i lover og regler, nettopp fordi enkelte mener vi må dekke over når sånne ting skjer fordi det setter innvandrere fra midtøsten i dårlig lys, når man setter denne saken på dagsorden så forteller vi innvandrere at dette tolereres ikke, om man tier om det så tolereres det

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.15:40

Lasse: I Norge har vi en lov om rasistiske ytringer. Så alle som ytrer seg mot denne loven driter vel også i loven?

Camilla

28.07.2017 kl.15:22

Hvordan kan dere som sier at de fortjener og bli voldtatt kalle dere bedre enn en muslim som skriver du fortjener og bli voldtatt? dere har jo sunket ned på de dere klager over sitt nivå... Jeg er enig i at noen utfører sin religion feil og undertrykker kvinner, ( ikke bare islam) men når dere skriver som dere gjør så gjør dere jo akkurat det samme? Så hvorfor er dere så mye bedre?

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.15:39

Camilla: Ja, det er vel akkurat dette ikke jeg skjønner heller. Hva slags samfunn er det som ønskes?

Gunda

28.07.2017 kl.15:26

Niri Baklid skriver "... utvalg av gale folk..". Hva mener du med GALE folk? Er det galne mennesker eller er det feil folk som du hevder har kommet med sine ytringer? Selv om jeg faktisk ikke føler meg truffet, kan det selvfølgelig hende at du mener at jeg er i en av kategoriene dine. Da lurer jeg bare på hvordan Niri selv føler seg om dagen.. ;-)

Zzzzzzzz

28.07.2017 kl.15:40

Merkelig at så mange "etniske" nordmenn synes det er ok å voldta som straff. De er da virkelig ikke noe bedre enn muslimer som voldtar. Same shit, different wrapping.

28.07.2017 kl.15:45

Pål: Takk for svar. Jeg berømmer deg for å gidde å lese hva jeg har skrevet. Greia er at jeg akkurat i dag (i min ferie) forlyster meg med å lese nettavisen.no. Jeg har kun tatt meg tid til å lese det du er opptatt av pr i dag - punktum.

Slik jeg leser innlegget ditt bruker du endel plass på å beskrive en situasjon om voldtekt av jenter på svensk festival utført av muslimske menn. Så får vi høre om en bestefar som henger seg på og som går litt for langt i ordbruken. Da får du vel nesten bære over med at mange av oss kommenterer dette. Vi har ikke sett interessen av å diskutere hvilke ord, uttrykk og ytringer som er lov og ulovlig, det er faktisk mer engasjerende å skrive om det vi tror bestefar har ment å si.

Jeg er dog selvfølgelig enig med deg i at bestefar kunne fått fram budskapet sitt med valg av andre ord, og jeg forstår at det har vært ubehagelig for deg og din familie.

Om jeg heter Gunda eller Gudrun er etter mitt skjønn helt irrelevant sålenge jeg prøver å være noenlunde saklig. Jeg har ingen uærlige hensikter med å være anonym, jeg synes bare det er så behagelig og deilig å få si hva jeg mener. Det er da lov..? :-)

Gunnar

28.07.2017 kl.15:45

Hvem er det da som har rett å si de som mener det er så ille imot? Jeg bor midt imellom Tøyen skole og gamlebyen skole, rett ved to av Norges største moskeer , ved siden av Grønland. Jeg ser daglig både unge og gamle muslimer, folk i niqab, kristne, ateister og folk jeg ikke har anelse om religion om. Barnehagen mine barn går i har rundt 60% ikke etnisk norske barn, riktignok et lite stykke opp mot kampen. Jeg selv er ateist og har ikke mye tilovers for religion, om det når er muslimsk eller kristen.

Har verken nå eller de siste 5 år jeg har bodd på Grønland følt meg utrygg eller truet. Jeg ser ofte de avslappede politimenn og damer som kjører eller går i gatene, og som hverken virker spesielt overarbeidet eller stresset. Jeg har vært i barselsgruppe med både somaliske, pakistanske og norske menn og kvinner (jeg så aldri til den somalske faren, jeg antar han jobbet på det tidspunktet). De personene jeg holder meg unnå midt på natta er fulle folk, uavhengig av etnisitet, fordi jeg ikke er spesielt glad for å snakke med fulle folk. Jeg har et fåtall muslimske venner gjennom jobb, men vi har også vært på besøk hjemme hos en afghansk familie fordi sønnen deres leker med sønnen vår. Det er langtfra det mest trygge stedet i verden jeg kan tenke meg (det er en del rus i omløp som man ser daglig, mye ved å se etnisk norske rusmisbrukere og selgere som sitter på benker), men det er ikke ille her.

Så fortell meg, jeg lever åpenbart i en boble og ser ikke de virkelige flyktningene og muslimene som folk mener ødelegger Norge. Hvor i norge er det så mye verre enn på Grønland? Hvordan kan det ha seg at disse svenske tilstandene som åpenbart finnes rundt meg uten at jeg ser dem klarer å hold seg skjult for meg?

Legg merke til at jeg på ingen tidspunkt har sagt at jeg ønsker ubegrenset innvandring, og det gjør jeg ikke heller. Jeg har oppfatningen om at Norge bør ta imot så mange flyktninger vi har kapasitet til, men si stopp dersom vi ikke klarer det pga økonomi eller samfunnet. Jeg påberoper meg ikke at dette har skjedd eller er i ferd med å skje, men det kan for all del hende at vi ikke har mere kapasitet. I såfall så tror jeg at regjeringen har mere oversikt enn meg om hva Norge har kapasitet til.

Allikevel vil jeg ikke kalle folk som ikke er under oppfatningen at alt går til helvete som blinde akkurat som jeg ikke vil fortelle folk som sier "hos meg er det ille på denne måten" at de tar feil. Men å si at det er svenske tilstander i Oslo uten å bo der er bare åpenbart skremselspropaganda uten nytte. Også undrer jeg meg gang på gang over at fremmedfrykten er størst der det ikke bor like mange innvandrere.

ACAB

28.07.2017 kl.15:56

Ser du sletter meldingene mine. Så har du anmeldt meg eller bare knebla meg ? Landsforræder.

Bea

28.07.2017 kl.15:59

Har ofte tenkt det samme selv, at man aldri må la seg trykke ned av hatefulle, hjernetomme kommentarer der politiske ståsteder virvles inn i de unyanserte ytringene. Det å ha videre syn på ulike hendelser betyr nødvendigvis ikke at man støtter dem,. Mange kaster seg på åter som legges ut for å fremkalle nettopp motstanden og alt hatet, som f.eks overgrepene som er nevnt. Mange har nok også veldig vanskelig for å plassere møkka si der den hører hjemme, og øser den heller ut i kommentarfeltene. Det er sjeldent noe vits i å forsøke å debattere på et normalt nivå, alt blir slått ned med enda mer hat og personangrep. Takk og pris for at tankene er tollfrie og at enkelte outer seg selv så mye som de gjør

Martin A. Engeset

28.07.2017 kl.16:09

Kva er vitsen for dei moderate å prøva å stå fram? Eg skreiv ein nøktern, sakleg og godt dokumentert innlegg til akkurat Nettavisa, om eit meget sentralt og viktig, men ikkje debattert (avdi folk flest ikkje er klar over kor utbreidd og dermed vektig det er) punkt når det gjeld Koranen og dermed Islam - nemleg om alle faktafeila, sjølvmotseiingane, etc. i Koranen, og kva dei dokumentrar, nemleg at det ikkje er sant at Koranen er ein gud sine eksakte ord, slik både Koranen (td. vers 4/82) og Islam utan prov påstår - ingen allvetande gud gjer hundrevis og fleire feil, etc. i si "heilage" bok.

Redaktør Stavrum fann artikkelen interessant, og meinte og at det ville interessera lesarar. Men når det kom til stykke, kunne dei ikkje ta det inn likevel,for dei kunne ikkje finna nokon som kunne skriva motinnlegg dei kunne publisera samstundes.

Når det er kome dit at sentrale media ikkje vågar å publisera saklege, nøkterne faktainnlegg, avdi dei er negative til Islam, utan dei samstundes kan publisera motsvar som påstår fakta ikkje er rette - det er det som er vitsen med motinnlegg - kvar er vi då komne i redsla for Islam, og kva er vitsen for oss moderate å prøva å stå fram?

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.19:34

Martin A. Engeset: Vi beveger oss litt på siden her, men jeg er enig i at det er veldig mye rart i religiøse skrifter.

Helge

28.07.2017 kl.16:10

Hvorfor kan vi ikke få ha landet som det alltid har vært? Beveger du deg øst i Oslo sentrum ser det ut som du er i Afrika eller Midt-Østen. Hva er så bra med det? Multi-kultur ikke så verst, men her snakker vi om to kulturer: Den norske og den islamske. Hvorfor ikke beholde Norge som det har vært?

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.19:33

Helge: Jeg er ikke helt enig i at det er så ekstremt, men det er enormt viktig med integrering i det samfunn man flytter til. Selv om en flyktning ikke hadde valg, så er det viktig å tilpasse seg.

Gunda

28.07.2017 kl.16:15

Pål svarer: "Jeg tror det er vanskelig å skjære hele religionen, og alle de som følger denne religionen over en kam"

Det er slett ikke vanskelig - jeg har jo allerede gjort det! Det er jo bare en ytring, min personlige mening, vett du:-) Uansett så har jeg sjelden fått servert en opplisting av hva muslimer i Norge tilfører oss av positive ting. Etter at jeg har fått mer og mer kunnskap om islam opp gjennom årene, blir dessverre skuffelsen og engstelsen rundt hele innvandrings-prosjektet forsterket.

Det nytter ikke at det finnes "snille" muslimer innimellom, når hele religionen og ideologien tilsier at vi vestlige er vantro og kan utryddes. Det bekymrer meg virkelig at jeg i utrengsmål kan voldtas og drepes av en muslim - med støtte i Koranen.

Du ber om forståelse for at noen av dine lesere bringer deg ubehag og redsel, da vil jeg be om at du setter deg inn i hvordan det føles for norske kvinner å forholde seg til muslimske menn? Er din redsel mer verdt enn vår?

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.19:32

Gunda: Absolut ikke. All redsel er subjektiv, og personlig. Nettopp det jeg skriver om i det første innlegget. At det må være lov å si at man er redd. Og at de som ikke er det må forklare hvorfor man ikke er det. Nytter ikke å grave ned debatter, de må opp i lyset.

Ole

28.07.2017 kl.16:21

Skulle ønske artikkelforfatters familie og han selv hadde følt på kroppen med alle drap og voldtekter denne masseinnvandringen fører til. Det å bli utsatt for noe sånt er det slike personer som han selv som skulle blitt. Er ikke det norske folk i det norske samfunnet bra nok for han, er han hjertelig velkommen til å flytte fra landet. Pål, du er ikke verdig til å leve i landet vårt. Du og din klikk er ikke verdig å bo i dette landet. Jeg er 50 år og jeg husker hvordan det var å leve i et samfunn, der man ikke behøvde å låse døren når man gikk ut eller være redd for å gå gjennom store gjenger med innvandrings-ungdom bare for å gå på butikken. Det bør sies at disse landene disse kommer ifra aldri hadde godtatt det samme.

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.19:30

Ole: Du kan selvfølgelig få lov til å mene dette, men vi kan ta noen fakta først. Vi har ikke en masseinnvandring, men tar imot flyktninger. At det har utfordringer er det ingen tvil om. Det må man være blind for å ikke se. Det er likevel vanskelig for meg å se hvor ditt sinne kommer fra basert på det som var en blogg hvor jeg tok til ordet for at flere skal få lov til å si fra uten at folk skal kalles ting? Eksempelvis at folk sier at nikab er dumt, og da blir kalt rasister av enkelte.

Camilla

28.07.2017 kl.16:29

ACAB: vennligst fortell meg hvorfor du er bedre enn de du hater så mye? Og vennligst kom med en saklig begrunnelse. Du skriver jo akkurat det samme som en ekstremist gjør? Hva gjør deg til en bedre person når du sier du ønsker meg skutt og dø fordi Jeg ikke hater på grunnlag av religion eller farge jeg ser på meninger og holdninger til mennesker istedenfor.

Vibeke Sagemoen

28.07.2017 kl.16:31

Ta tilbake kommentarfeltet?? Mener du at det er de mot oss eller oss mot dem? Mener du det bare er de med politisk korrekte meninger som skal få lov å yttre seg her?

Bestefaren her som engster seg for barnebarnas fremtid. P.g.a. godhetstyrraniet til sosialistene. Som vil ha mange flere muslimer inn i Norge. Selv om de har med seg islam og sharialovene og æresdrap i bagasjen. Selv om muslim mannen vil tvinge små barn inn i skammens plagg, hijab. Selv om både Tyskland og Sverige rammes av en økende voldtektsbølge. Selv om muslimer står bak terroren i både Tyskland og Frankrike og England og USA. Selv om muslimske migranter kjører lastebiler inn i folkemengder på julefeiring. Selv om det er umulig å integrere islam og dets muslimer. Selv om muslimene sier det selv, vi kommer aldrig til å la oss integrere inn i ett vestlig levesett. Så skal det ropes ut hvor snill og god jeg er, mens du som ikke sier det samme som meg, er en hater og høyreekstrem!?

Tar vi en titt på ekstremisme, så er det særlig to ideologier som peker seg ut; islam og sosialismen. Og det var nettopp sosialismen som var nazismens "krybbe". Og islam føyer seg pent inn i nazismens ståsted. Jeg har aldrig opplevd større rasisme enn nettopp i islam. Og den rangering av mennesker som islam praktiserer, bare underbygger hvor store brudd på menneskerettighetene det er i islam. Og dette er det sosialistene ønsker mer av.

Jeg finner sosialismen mer og mer frastøtende.

Jeg også, som denne bestefaren, uroer meg ganske mye for fremtiden til mine små barnebarn. Skulle vi, i en nær fremtid, miste vår frihet som menneske, vår kultur og egenart p.g.a sosialistenes import av en ideologi, som bærer så mye umenneskelig i seg som det islam gjør. Ja da må jeg be om tilgivelse for den tankeløse og konskvensløse politikk som har blitt ført i Norge. Og at jeg virkelig har forsøkt å stemme frem en politikk som ønsker å begrense denne dårskap. Men har blitt stemplet som hater og høyreekstrem.

Generasjoner før meg i min familie, har kjempet for at jeg skulle få vokse opp i ett fritt Norge. Diplomet etter min bestefar med underskrift og takk fra Håkon Rex er beviset nok for meg. Han tenkte nok ikke at vi skulle gi bort den friheten han kjempet så hardt for, til en slik ideologi som islam.

Jeg finner slike meninger som du her presenterer, mer skremmende enn noe annet.

Jeg deler denne bestfarens bekymringer for fremtiden til barnebarna.

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.19:28

Vibeke Sagemoen: Hvilke meninger mener du jeg representerer? At flere folk skal si fra, og si sin mening? Din mening er helt valid, og grei. Jeg er også bekymret over utviklingen i verden med flere ekstremister på både høyre- og venstreside, samt i religioner.

Alternativ Høyre

28.07.2017 kl.16:33

Hei Pål. Ser du ikke ironien i dine egne utsagn?

Du vedgår at europeisk innvandring til Sørafrika ikke var til det gode for de som bodde der fra før.

-Kan det tenkes at det samme kan være tilfelle i land hvor hvite mennesker bor og hvor enorme demografiske endringer skjer på rekordtid på grunn av innvandring fra Midtøsten/Asia og Afrika?

-Jeg vil også at du i all ærlighet skal definere hvem det var som bodde i Sørafrika før de hvite kom og hvilke grupper det er som bor der nå. Du kan også gjerne dvele litt over den demografiske utviklingen til de ulike folkegruppene der. Clue... Befolkningseksposjon..;-)

-Du hevder også at du er i midten og ikke på ytterkantene. Javell? Det mener bestemt jeg at jeg er også. Det kan vel ikke hende at "det politiske sentrum" har dreiet ekstremt mot venstre i spørsmål om kultur, identitet og nasjonalitet? Du fikk en kommentar om umuligheten av å integrere/assimilere så store antall muslimer som vi har tatt inn og fortsetter å ta inn i dag lenger nede, hvor du svarer med at man kan ikke skjære ALLE muslimer over én kam. Det er DU som snakker om ALLE. Det er du som tar det ekstreme argumentet. Men kjære deg.. kan man aldri snakke om grupper og generelle trender i samfunnet uten at man må nevne hvert eneste individ for seg selv? Det spiller ingen rolle om alle muslimer, 80% av muslimer eller 50% av muslimene ikke vil integrere/assimilere seg. Før eller senere når vi et punk da etniske motsetninger og mangel på tillit og god kommunikasjon gjør situasjonen uholdbar.

Det samme gjelder andre grupper også. Da særlig afrikanere på grunn av avstand i kultur og etnisitet og fordi innvendigspresset derfra er så stort. Du innrømmer jo det i tilfellet der det er europeisk innvandring til Afrika. Har ikke hvite mennesker et hjemland og en egenart som vi har rett til å beskytte?

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.19:27

Alternativ Høyre: Du tar med deg i dette at det hele startet med en blogg hvor jeg ba flere folk si fra? Si sin mening, og stå for den? Når det gjelder hvem som har rett til hvilke land er det en helt annen debatt, men det er lov å være nasjonalist. Vi lever i et samfunn med ytringsfrihet, som vi skal være glade for. Det krever likevel at vi klarer å høre på meningsmotstandere uten å true og være truende.

Gunda

28.07.2017 kl.16:39

Vibeke Sagemoen: For en fantastisk kommentar! Du har et anlegg med ord som er utrolig, du klarer å skrive både personlig og saklig - og spot on!

Kunne ikke vært mer enig! Og i dag - i dette kommentarfeltet - er vi jo blitt lovet at vanlige folks meninger skal opp og fram. Jeg tror nok at du representerer det folk egentlig mener, det er bare så vanskelig å få det kommunisert uten å bli stemplet som rasist! Jeg heier på deg! Jeg heier på deg også bestefar (men du må skjerpe språkbruken:-))

gjest

28.07.2017 kl.16:39

Buu huu huu krokodilletårene ruller!

Hva, du skrev noe som irriterte noen, og vedkommende var ufin med deg, så nå er du en hårstråd unna å henge ut personen med (jeg antar) navn og addresse og samtidig så truer du vedkommende med politianmeldelse - mens du siterer noe som er egentlig ikke en trussel men rett og slett noe veldig ufint?

Herre min skatt, atter en levende definisjon av å være hårsår. DETTE ER INTERNET! Du sier noe - andre fyrer tilbake. Hvis du synes dette at folk kan være mildt sagt ufine - da bør du totalisolere deg i din "comfort zone" og kikke utelukkende på Ole Brumm. Maken for en umodent og bortskjemt barnemenneske du er i hodet ditt altså. En ting er at noen fyrer løs med noe tull mot deg, noe annet er å multiplisere tullet i ditt hode for å så spy ut følgende:

"Derfor vurderer jeg å anmelde din kommentar til politiet som en trussel."

Vet du hvem dette minner meg om? Folk på Finn.no og lignende steder som "vurdere å selge xxxxx". Vurder ferdig for f*** i stedet for å komme med en slik uferdig påstand.

Si meg, hva slags totalisolert Kardemommeby er det du har levd i i alle år at en slik uskyldig - eller rettere sagt ikke overraskende "intenettaktig" (men for all del ufin) kommentar har satt deg ut til de gradene?

Voks opp din tosk. Det er en hel verden der ute som ikke lever etter dine spillereglene, og kommentarer på netter er ikke engang promillen av tupppen av dette isfjellet som har "sjokkert" deg.

M

28.07.2017 kl.16:42

Pål Nisja-Wilhelmsen.

Klokka 15.31 skreiv De - ein medarbeiar i Nettavisen etter kva eg skjønar - at ein ikkje skal tie ned ytringar. Les mitt innlegg ovanfor, og fortel meg så kva ein bør meina om svada og dobbeltmoral frå Dykk i Dykkar Nettavisen.

I eit anna tilsvar fortel De at europearane gjorde mykje skade i Sør-Afrika. Har De kvantifisert kor mykje skade muslimane gjorde lenger nord i Afrika (og i Asia og Europa) frå dei gekk inn i 638 e.Kr. om eg hugsar rett?

Ole

28.07.2017 kl.16:44

Dette er som å røyke. Utsett deg gjerne for risikoen, men ingen andre.

Egil Andreassen

28.07.2017 kl.16:45

John, mht mislykket masseinnvandring. Her drar du fram Sør-Afrika og Amerika.

De som sto for den opprinnelige masseinnvandringa til Amerika, Afrika og Asia var den hvite, kristne mann.

De kom væpnet til tennene og bragte med seg sykdom og undertrykkelse kun med et mål for øyet, nemlig i en guds navn å skulle berike seg selv. De utryddet hele sivilisasjoner fordi de kunne det overlegne som de var.

Det, John, er definitivt eksemplet på mislykket masseinvasjon.

Kjetil Kongsvoll

28.07.2017 kl.16:49

Har berre eit spørsmål, har du lest Koranen?

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.19:24

Kjetil Kongsvoll: Jeg har lest Koranen, Bibelen og flere andre religiøse skrifter. Skal man ta det bokstavelig det som står i de bøkene er det en relativt ondskapsfull verden vi lever i. Eksempelvis i Bibelen hvor tatoveringer er forbudt. M.v.

Torkel

28.07.2017 kl.16:49

Enig med deg Nisja, en mer allsidig debatt er et gode, men det fordrer også at media, politikere og politi slutter å juge og begynner å fortelle sannheten.

Gunda

28.07.2017 kl.16:49

Pål: Takk for svar. Jeg berømmer deg for å gidde å lese hva jeg har skrevet. Greia er at jeg akkurat i dag (i min ferie) forlyster meg med å lese nettavisen.no. Jeg har kun tatt meg tid til å lese det du er opptatt av pr i dag - punktum.

Slik jeg leser innlegget ditt bruker du endel plass på å beskrive en situasjon om voldtekt av jenter på svensk festival utført av muslimske menn. Så får vi høre om en bestefar som henger seg på og som går litt for langt i ordbruken. Da får du vel nesten bære over med at mange av oss kommenterer dette. Vi har ikke sett interessen av å diskutere hvilke ord, uttrykk og ytringer som er lov og ulovlig, det er faktisk mer engasjerende å skrive om det vi tror bestefar har ment å si.

Jeg er dog selvfølgelig enig med deg i at bestefar kunne fått fram budskapet sitt med valg av andre ord, og jeg forstår at det har vært ubehagelig for deg og din familie.

Om jeg heter Gunda eller Gudrun er etter mitt skjønn helt irrelevant sålenge jeg prøver å være noenlunde saklig. Jeg har ingen uærlige hensikter med å være anonym, jeg synes bare det er så behagelig og deilig å få si hva jeg mener. Det er da lov..? :-)

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.19:18

Gunda: Det er lov. Utgangspunktet for mitt innlegg, som fikk den kommentaren, var at jeg oppfordret flere folk til å si sin mening. For få mennesker sier ifra, for mange godtar. Det fikk flere til å reagere så skarpt at jeg mente det ble ubehagelig. Jeg brukte ingen plass på hva som har skjedd i Sverige, jeg gjenga kommentaren med trusselen.

Martin A. Engeset

28.07.2017 kl.16:50

I spørsmålet til P.N-W kjem ikkje namnet mitt fram. Men skal han leita opp innlegget mitt eg siktar til, er namnet Martin A. Engeset, og det forige innlegget var posta kl. 16.09.

Mette

28.07.2017 kl.16:53

Jupp. Lurer på hva bestefaren og alle dere andre syns man burde gjort med den etnisk norske mannen som voldtok meg på festival da jeg var 20?

Ærlig talt så burde dere skamme dere som rakker ned på andre folkeslag, har dere tenkt i det hele tatt på hva dere utsetter likeverdige mennesker for??

You go, Espen!! Og beklager om innlegget er noe usammenhengende. Dumme mennesker har en tendens til å gjøre meg lettere irritabel....

Roy Kvatningen

28.07.2017 kl.16:57

Jessda, du skriver at du er for at folk skal få ytre seg, og så sletter du mine kommentarer. Det er venstresiden i et nøtteskall. Alt er greit så lenge det klinger av søt venstrevridd og invandringsvennlig musikk. Det er egentlig skikkelig barnslig av deg. Når vi ikke klarer å mane frem et svar så trykker vi heller slett. Helt typisk venstraraddis. God helg.

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.21:30

Roy Kvatningen: Hvis du bruker ditt eget navn, istedenfor navnet på en ansatt i Nettavisen skal dine kommentarer få stå. (Denne får da stå)

Gunda

28.07.2017 kl.16:57

ACAB: Vet overhodet ikke hvem du er, men jeg antar at vi deler samme mening om islam og innvandring. Men... er det strengt tatt nødvendig å være såpass krass og hard i klypa som i din kommentar til Camilla? Jeg tenker at det kanskje går an å si sin mening om dette emnet på tusen måter uten å gå til verbalt angrep mot en enkelt person?

Du må gjerne kritisere meningene hennes, men kanskje du skulle tone ned din tanke om henne som person? Godt ment fra min side:-)

Camilla

28.07.2017 kl.17:02

ACAB: jeg ønsker ingen voldteksmann eller terrorist velkommen jeg? Er ikke det jeg har sagt i det hele tatt. Jeg dømmer ikke folk etter religion eller farge, men holdninger. Du svarte fremdeles ikke på spørsmålet mitt, hvorfor er du bedre? Du som mener jeg burde bli skutt fordi jeg ikke mener det samme som deg? Hvordan er du forskjellig fra de du selv hater så mye? For de sier nøyaktig det samme som du gjør her. Vennligst svar meg på det.

Gunnar

28.07.2017 kl.17:05

ACAB:

Hvorfor antar du at det er en muslimsk mann som har begått knivdrap? I alle tyske pressemeldinger jeg kan lese er det snakk om en person. Antok du også at det var en muslimsk mann som sto for kvinangrepet på Sørlandssenteret før det viste seg å være en 15 årig norsk jente?

Anders

28.07.2017 kl.17:12

Forfatteren oppfordrer til moderasjon slik at debatten ikke strander i ytterpunktene. Jeg støtter dette fullt ut. Problemet tror jeg er at nok mange ikke ønsker en debatt på midten, hvor sakligheten for lede an. Jeg tror mange i dette landet er skikkelig happy med å smøre tykt på. Lage store merkelapper, dele inn i store sekkerposter, og ikke minst la diverse frustrasjon gå ut over en gruppe mennesker. Muslimer. Eller de som kan ligne litt. Jeg tror mange nordmenn er happy med en aldri så liten utrenskning i dette landet og kjenner en tilfredsstillelse med tanken om at muslimene forlater berget. Jeg tror en del nordmenn har lært seg noen standardfraser hvor alle begynner med "jeg er ikke rasist, men..." og ler av det rundt kaffebordet, i stresslessen eller over ølen. Jeg tror de samme nordmenn syns det er helt greit å tenke muslimer og venstresiden i politikken deler samme tankegods som hitler. Jeg tror også at de fleste som kan kjenne seg igjen over kjenner muslimer via tabloidavisene og sjelden eller aldri har vært i dialogen med en.

Alternativ Høyre

28.07.2017 kl.17:15

"Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.15:40

Lasse: I Norge har vi en lov om rasistiske ytringer. Så alle som ytrer seg mot denne loven driter vel også i loven?"

Her legger du deg igjen langt ut i den venstre frøfta. Du sammenligner en ekstremt grov hendelse med to voldtekter på rad med det å ytre seg rasistisk. Og med dagens definisjon på rasistisk så skal ikke det så mye til. Med din argumentasjon så virker det som at vi etniske nordmenn må bli moralsk perfekte før vi får retten til å kritisere eller verge oss mot selv ekstremt groteske handlinger som utføres mot oss av innvandrere.

ACAB

28.07.2017 kl.17:18

Muslimer gjør ordentelige folk til rasister. Med attentatet på William Nygård, ved å gi ut fatwa på Rushdie, ved å gå amok ved synet av Muhammed tegningene, på grunn av Charlie Hebdoe og masse mer. Muslimer får det dem fortjener og det kommer til å bli en smekk. Og alle dere muslimapologeter kan brenne i helvete for dere vil måtte tåle en karamell som vil gi gjenklang i europa.

Skyman

28.07.2017 kl.17:21

Hva er problemet her? Muslimene utgir en liten minoritet av befolkningen. Men noen her spår Norges undergang. Tenker at de fleste av dere utpå her er på uføretrygd.

Ove

28.07.2017 kl.17:22

Jeg deler denne bestefarens bekymringer om at Europas framtid kommer til å gå til helvete på grunn av de korrupte politikernes vanstyre. Denne galskapen må stoppes om det så blir borgerkrig. Borgerkrig ja, jeg ser det som eneste utveien når politikerne i Scandinavia og Vest-Europa velger å lukke ørene og ignorere alarmklokkene. Det kommer garantert en borgerkrig, det er ikke et spørsmål om det blir, men når det blir. Det blir patrioter bestående av etniske europeere på den ene siden i krig mot muslimer, anarkister og venstreorienterte på den andre siden. Å være patriotisk og verne om sitt land er langt ifra å være rasist og nazist, men det forstår ikke bermen bestående av hjernetomme venstreradikale og landsforræderne som vil ha grensene åpne for invasjonsmassen som har ett mål for øye: Å ødelegge Europa gjøre vår del av verden om til Kalifatet gjennom terror og krigshandlinger. Når den tid kommer står vi europeere kampklare og bevæpnet til tennene til å forsvare vår del av verden. Det er faen ikke rasistisk å være patriotisk og ønske sitt land det beste. Hallo, der snakk om å overleve eller ikke om noen få tiår. De verste rasistene er faktisk muslimene, og faktisk de mest intolerante også.

Gunda

28.07.2017 kl.17:28

Anders: Jeg anerkjenner ditt "milde" vesen i kommentarfeltet, og at du insinuerer at de fleste av oss ikke har vært i dialog med muslimer. Det skal vel tolkes dithen at vi ikke vet hva godt vi går glipp av.

Jeg tror heller det grunner i at de muslimske foreldrene ALDRI dukker opp på fotballkamper, de stiller aldri opp på skole-aktiviteter og de inviterer ALDRI til bursdager. Derfor får vi ikke den gode dialogen med muslimer! Dette er kimen i det hele: Muslimene vil ha fred for oss norske, de vil ikke leve etter våre verdier.

Den eneste kontakten de ser seg fortjent med er NAV. De tar seg jobb får å oppnå opphold og statsborgerskap, men akk så uheldig - de blir syke i relativt ung alder. Da er det uføretrygd til de blir pensjonister. Og pensjonen (minstepensjon) tjenes opp på bedre vilkår enn for norske...

Lagertha

28.07.2017 kl.17:30

Hva er poenget med å ta høyere utdanning når det viktigste er at man er islamvennlig? Det er ikke noe poeng i å stå på lenger! Ikke-muslimer får sparken for å kritisere Islam. Det har jeg selv fått. Hvor skal dette ende??

Ole

28.07.2017 kl.17:30

Du Pål.. Når du ser alle kommentarene her, faller det overhodet ikke inn at du er i mindretall og at du egentlig er er en ekstremist? Mener du virkelig dette selv eller er det at du har oppfattet at det er en konsensus hos din egen mikroskopiske krets at du skal inneha disse meningene, bare for å være i en fisefin klikk, bare for din egen kortsikteligne behov? Kan du svare meg på hvor et slik samfunn du mener Norge skal være egentlig har vært vellykket? Jeg forstår at du ikke kan svare meg på dette. Virkeligheten din finnes ikke. Men jeg antar at det er enkelt å bare slenge ut noe slikt som du gjør gir penger på konto. Hvorfor er du landet, når du tydeligvis ikke synes det er bra nok for deg. Svar meg, eller har du ingen argumenter mot det jeg har skrevet flere ganger nå?

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.19:50

Ole: Hvis jeg var i et mindretall som ønsket ytringsfrihet i Norge ville andre partiet få flest stemmer. Eventuelt ingen stemmer. Jeg mener Norge skal ha et åpent, liberalt samfunn hvor enkeltmennesker føler seg trygge og vi har en befolkning som trenger færrest mulig lover. Det har likevel lite med at jeg mener det er feil å true, og mitt originalinnlegg: At flere bør si sin mening.

Gunda

28.07.2017 kl.17:36

Skyman: Tenker ofte at det ville vært behagelig å gå på uføretrygd, men er svært glad for at jeg har en jobb å gå til. Jobber 100% og har en ledende stilling. PS! Ha ikke vært syk (borte fra jobb) på 10 år. Har vært innlagt på sykehus kun da jeg fødte våre 3 barn, ellers har jeg ikke ligget samfunnet til byrde. Surprised?

Anders

28.07.2017 kl.17:40

Gunda: vil tro du følte deg i målgruppen siden du svarer slik du gjør. Jeg lurer likevel på hva du mener med oss og de? Hvem er egentlig de relativt store gruppene?

brumle

28.07.2017 kl.17:53

Sitat fra Pål Nisja:

"Jeg tror det er vanskelig å skjære hele religionen og alle de som følger denne religionen over en kam. Alle kristne er ikke like heller".

Her viser du oss en klar brist på enkel logikk ved å lansere "umulige" påstander..

Hvilken oppegående normal person klarer å inkudere 100% (absolutt alle) tilhengere av en religion og skjære alle over en kam?

Like idiotisk blir din påstand om Kristendommen. Hvorfor bruker du stort sett fredelige kristne som et sammenlignings-grunnlag til ideologien / voldsreligionen Islam? Dette er også en logisk brist da kristne overhode ikke i samme grad representere et verdensomfattende trussel eller terrorbilde,- slik Islam beviselig gjør.

Jeg sitter igjen med følelsen av at du krampeaktig prøver å likestille disse helt forskjellige store verdensreligionene.

Hele din artikkel er åpenbart basert på å henge ut en muslim-kritisk person som selvfølgelig går alt for langt med sine ønsker, men alvorlig talt,- mange mennesker har sikkert fra tid til annen brutale ønsker som ikke tåler dagens lys, men noen er tåpelige nok til å la de slipp ut av hodet. Er dette ene eksempelet på tankeløs løssluppenhet fra en debattant nok til at du føler deg så truet at du seriøst vurdere å anmelde vedkommende til politiet?

Gunda

28.07.2017 kl.17:53

Anders: Siden du ikke er veldig presis i din siste kommentar (til meg) blir jeg litt usikker på hva du egentlig spør meg om. Det første som slo meg var en kjent hersketeknikk: Det at jeg umiddelbart og helt ærlig skriver at jeg er i jobb bortforklarer du som om at jeg faktisk er i målgruppen (jfr uføre).

Jeg har intet behov for å bevise noe som helst for deg, det er aller mest meg selv og min familie som nyter godt av å ha en mor og frue som er i arbeid:-)

Grunnen til at jeg kommenterer mye i dag, er at jeg har hjemme-ferie! Mannen min er ute og handler grillmat mens mor i huset synes det er gøy med litt meningsutveksling. Skal på jobb på torsdag i neste uke, og da forsvinner jeg, hehe!

Camilla

28.07.2017 kl.18:03

ACAB: kan ikke se at du svarte meg på mitt spørsmål il deg? Du er jo så engasjert her, så jeg vil veldig gjerne ha svart på det jeg skrev sist: jeg ønsker ingen voldteksmann eller terrorist velkommen jeg? Er ikke det jeg har sagt i det hele tatt. Jeg dømmer ikke folk etter religion eller farge, men holdninger. Du svarte fremdeles ikke på spørsmålet mitt, hvorfor er du bedre? Du som mener jeg burde bli skutt fordi jeg ikke mener det samme som deg? Hvordan er du forskjellig fra de du selv hater så mye? For de sier nøyaktig det samme som du gjør her. Vennligst svar meg på det.

Anders

28.07.2017 kl.18:05

Gunda: tror kanskje du blander flere kommentarer nå. Sikkert feriemodusen eller grillosen som gjør det.. Jeg spør om noe veldig enkelt; hva du mener når du skriver "de fleste av oss", "vi", og "de"? Siden du er én person så snakker du da på vegne av noen andre? På den andre siden "De" Må vel være muslimene det da eller? Blir alltid så lost i de store sekkepostene..

Ove

28.07.2017 kl.18:11

Skyman: Europeerne har en fødselsrate på 1-2 barn mens muslimene har en fødselsrate som er flerdobbelt. Med den intensive innvandringen fra Afrika, Midtøsten og Sentral_Asia som pågår pluss en flerdobbelt fødselstate skal det ikke mange tiår til før vi europeere blir en minoritet. Man behøver ikke være professor for å forstå disse tingene.

Anders

28.07.2017 kl.18:17

ACAB: en ting skal du ha. Du har vist at forfatteren har helt rett. Behovet er skrikende.

Gunda

28.07.2017 kl.18:17

Åh, du har rett! Det var derfor jeg sa til deg at jeg var litt usikker på hva du mente.. :-) Vel, kan ikke skylde på grillosen, men takk for at du nevnte det:-) Da jeg gikk på videregående skole fikk jeg beste karakter i norsk skriftlig. Jeg fikk dog beskjed om å unngå å skrive "det er en kjent sak", "alle mener", "de fleste går inn for". Du har jo helt rett i at det ikke er helt korrekt å skrive inn andres meninger i en sak, jeg gir deg honnør for at du ser dette i mitt/mine innlegg.

Jeg er såvidt jeg vet ikke oppe i norsk-eksamen i dag, og påberoper meg retten til å være bittelitt upresis. Jeg vil dog hevde at det etterhvert er blitt flere og flere norske borgere som mener det samme, nemlig at innvandringen har betydelige utfordringer for det norske samfunnet.

Jeg har lest så mange leserinnlegg, blogger og nyhetsreportasjer det siste året at jeg simpelthen tar meg friheten til å legge sammen alle ytringene til å bli vi, mange, de fleste. Dette er forklaringen på hvorfor jeg har skrevet det slik, og du kan like det eller ei:-) Gud, nå skal det bli godt med kylling:-))

Lagertha

28.07.2017 kl.18:29

Norge kommer til å bli en islamsk stat! Det er uomtvistelig. Det er bare for muslimer å engasjere seg i politikken, havne på Stortinget og når de er i flertall vil de kunne endre alle våre lover og regler i samsvar med Islam! De vil også kunne endre Grunnloven og vår statsform. De vil benytte demokratiet for å selv få makt og når de har oppnådd det vil de fjerne det da Islam jo er det eneste rette! Det nytter da ikke å integrere en muslim. Islam er helt uforenlig med vestlige verdier, normer og regler. Man må slutte å tro at en muslim vil tenke på samme måte som oss og ha de samme grunnverdier i bunn.

Lagertha

28.07.2017 kl.18:35

Og man diskuterer ikke med muslimer. Ikke tro at man kan diskutere med de. De bøyer aldri av! De vil kun tvinne deg rundt lillefingeren. Som da jeg så at ei muslimsk kvinne sammenlignet miniskjørt på ikke-muslimske unge jenter med hijab. Hijab brukes for å hindre tenning hos menn fordi jenter allerede er sexfristelser. Miniskjørt på unge jenter er da ikke for å tenne menn ( eller for å hindre menn i å tenne på de). Det er en helt absurd tankegang. Og det viser at muslimer og ikke-muslimer ser verden helt forskjellig.

Camilla

28.07.2017 kl.18:40

ACAB: jeg ber deg ikke forklare hvorfor du mener du er bedre enn meg for det er helt uinteressant for meg. Jeg lurer på hvorfor du mener du er bedre enn dem du Hater så mye. Du skriver du ikke ønsker overgripere inn i landet vårt, men du skriver at andre som har annen menig en deg burde bli voldtatt? Har du ikke da samme holdning som de du snakker så stygt om her?

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.19:47

Camilla: Til informasjon har jeg slettet flere av kommentarene til ACAB

Jan

28.07.2017 kl.18:41

Kjære journalist i Nettavisen. Slik jeg forstår deg er det to typer mennesker: slike som deg som er rause og tror godt om alle og så "bestefar fra Asker" og meg, som er noen kipe typer som ikke oppebærer den kunnskap dere gode besitter. Tragedien har sin opprinnelse i religiøse spill som hadde som formål å vekke følelser i folk. Følelsene skulle føre til gjenfødelse og at man ble et bedre menneske. Vi fikk comedia dell`arte. I dag har vi også comedia dell`arte, men i dag er skuesplillerne ansatt i media. Skuespillerne har påtatt seg å fortelle oss uopplyste om hvor naturgitt og fortreffelig det er at menneske fra u-land får slå opp teltene sine i Europa. De er forfulgte og har krav på vår besyttelse sies det. De må rømme fra "det onde" til oss. Men at nissen (det onde) er med på lasset nekter komediantene i media at vi sier høyt. Det passer ikke i eventyret. Men hva er årsaken til at de "må rømme"? Er det menneskene eller er det kulturen? Apropos hvordan kan noen "rømme" når menneskene og kulturen har kommet hit? Hvem skal beskytte oss mot dem som sier de trenger vår beskyttelse? Er det ikke det bestefaren i Asker spør om?

Lagertha

28.07.2017 kl.18:52

Og jeg kan legge til, siden jeg ofte ser det i kommentarfelt; det handler ikke om at alt må være i likevekt, eller at vi er lik muslimer om vi er ufine eller frekke eller ønsker andre ondt. Til slutt - eller allerede nå - må vi faktisk ta parti - og da blir det de eller oss! Hva er forresten poenget med å snakke pent og høflig - det endrer da ikke på noe! Muslimer blir ikke mindre muslimer. Vi går strake veien til helvete okke som.

John-Arild Paulsen

28.07.2017 kl.19:16

Vil først berømme kommentaren til Vibeke Sagemoen - den bør ALLE ta seg tid til å lese!

Deretter har jeg et godt råd til Pål Nisja-Wilhelmsen (og andre som ham): ikke vær med på leken hvis du ikke tåler steken!

På den ene siden etterlyser du at flere skal våge å si fra om sine meninger, men på den andre blir du hårsår og misforstår med overlegg ift bestefar fra Asker. Når du kaller dette for en trussel, da begynner jeg å lure på om du kanskje bør ta deg en pause fra offentligheten..?

Ønsker du virkelig en mer åpen og oppriktig debatt..? Da må du umiddelbart slutte å sette merkelapper på dem som diskuterer, uavhengig av hvilken 'side' de står på. Du må i tillegg lære deg å se bort fra ord som kan virke sårende, for det er ikke alle som er like flinke til (eller ønsker) å formulere seg ordentlig - de har likevel like stor rett til å bli hørt.

Det er mange som mener mye om innvandring, og enkelte ganger kan det gå en kule varmt. Det betyr ikke at man må ta alt man leser bokstavelig - legg godviljen til, eller la eventuelt være å stikke fram nesa. Det er også HELT unødvendig å adressere alt og alle du mener er over streken. Alle man svarer, svar på en saklig måte, uavhengig av hvilke tilsvar man får. Aksepter at ikke alle er enige med deg!

Aksepter at det generaliseres. Det er komplett umulig å diskutere større temaer uten å generalisere. Det gjelder innvandring også. Vi ser etter tendenser og utvikling i samfunnet, både idag og historisk, og sammenligner det med den kunnskapen vi allerede sitter inne med. Det MÅ vi for å kunne ha en viss oversikt. Generalisering er altså uungåelig, og ALLE gjør det, bevisst eller ikke.

Ekstremist... Hva er en ekstremist, og hvem avgjør hvem som er det? Er det sannsynlig at flesteparten av de som er kritisk til innvandring i kommentarene over her er ekstremister? Da har vi i tilfelle et gedigent problem, for det innebærer at det store flertall som leser Nettavisen er ekstremister. Nei, disse menneskene er høyst sannsynlig ikke ekstremister. Dermed kan man hevde at PN-W har lykkes - han har fått Ola og Kari Nordmann i tale. Konklusjon: å være kritisk til innvandring er ikke synonymt med å være ekstremist - tvertimot, det er i ferd med å bli ganske normalt. (forts.)

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.19:39

John: Jeg beklager hvis det føles som om jeg har satt merkelapper på meninger med argumentasjon bak. Det er absolutt ikke min hensikt. Hensikten min er snarere det motsatte - å få debatten opp og fram. Jeg er enig i det du skriver, og det samme jeg skrev i min opprinnelige blogg_ Å være kritisk til innvandring betyr slettes ikke at man er verken rasist eller ekstremist.

John-Arild Paulsen

28.07.2017 kl.19:17

(Del 2) Hvorfor er det i ferd med å bli normalt? Jeg antar at det har med det enorme antallet mennesker som søker til Europa. Det er blitt nevnt 75 millioner mennesker (ca 10% av dagens befolkning i Europa). Vi har også hørt at det forventes en befolkningseksplosjon i Afrika og deler av Asia.

De siste årene har vi opplevd den ene terroraksjonen etter den andre - hovedsaklig utført av muslimer (neida, jeg har ikke glemt ABB, men han blekner liksom litt i den store sammenhengen). Vi leser daglig om konsekvensene av innvandringen - stort sett med negativt fortegn. En ting var når det gjaldt New York, Madrid, Paris eller London - men nå leser vi om 'svenske' tilstander, at i 4 bydeler i Oslo er etniske nordmenn i mindretall. Vi leser statistikker om kriminalitet, trygd, likestilling, etc, etc, etc, etc. Når vi setter alt dette i sammenheng - kan vi klandres for at vi blir kritiske?

Joda, nordmenn voldtar også, vi begår kriminelle handlinger og noen ganger mord. Men er det et argument FOR innvandring? VI gjør det, så da må innvandrerne få lov også? Det må være bortimot det mest idiotiske argumentet jeg hører.

Noen av oss er også over gjennomsnittet interessert i historie og samfunnsutvikling. Og ikke minst samfunnsutvikling sett i sammenheng med historiske hendelser. Vi har lest om hva som skjedde med indianerne i Amerika, aboriginerne i Australia, maoriene på New Zealand, fønikerne i Nord-Afrika, assyrerne, kanaanittene og edomittene i Midtøsten og utallige folkeslag og kulturer gjennom historien. Vi har sett hvordan vesentlige samfunnsmekanismer med ujevne mellomrom gjentar seg gjennom historien og hva som skjer i forbindelse med større migrasjoner. Vi vet også at migrasjonen vi ser i dag, savner sidestykke i historisk perspektiv, hva angår størrelse. Vi kan ikke med 100% sikkerhet si at VI er morgendagens 'indianere', men vi kan peke på hva som har skjedd i tidligere tider.

De av oss som er interessert i religion, har også lest om de historiske konfliktene mellom muslimer og, ja, stort sett alle andre religioner de har hatt kontakt med. Vi vet at så sent som i 2003, var det mellom 1 og 1,5 millioner kristne i Irak - idag er det kanskje 300 000 igjen. I Egypt har minst 38 kirker blitt satt i flammer og 23 andre delvis ødelagt. I alt har over 100.000 kristne valgt å forlate Egypt etter at Mubarak ble veltet. I 2013 flyktet minst 400 000 kristne fra Syria (https://www.nrk.no/urix/kristne-forsvinner-fra-midtosten-1.11673059) - the list goes on.

For å se litt på motsatt synsvinkel - finnes det i det hele tatt en muslimsk stat som anerkjenner det vi mener er helt grunnleggende menneskerettigheter? Hvor muslimer lever side om side med andre religioner i fred og fordragelighet? Ikke meg bekjent.. Så hvorfor skal vi anta at de vil gjøre det her i landet - hvis de oppnår et tilstrekkelig antall?

Det hjelper ikke at flesteparten av muslimene i landene nevnt over her (og i Norge) er 'kjekke og greie' - det er faktisk et helt irrelevant argument så lenge summen av fakta viser at det er store utfordringer koblet til nettopp denne folkegruppen/religionen. Det er faktisk overhodet INGEN - zip, nada, zilch - historiske fakta som underbygger en påstand om at kristen/muslimsk sameksistens i Europa vil foregå på en fredelig måte. ALLE tilgjengelige, historiske fakta tyder tvertimot på det motsatte, noe vi også allerede ser tendenser til i flere europeiske land. Til tross for denne overveldende, ensidige historiske tendensen, fortsetter en omtrent ukritisk import av muslimer til vår verdensdel.

Er det fremdeles noen som lurer på hvorfor kritikken mot dagens innvandringspraksis øker, eller om de som står bak kritikken er rasister/ekstremister?

Sverre67

28.07.2017 kl.19:20

Hvor kommer sinnet fra ?

I denne sammenhengen som diskuteres her tror jeg at jeg har svaret på det.

En gang for ikke så lenge siden så var Oslo området, ja Norge generelt et ganske homogent samfunn der vi var uenige i mye, men likevel hadde vi et felles grunnfjell om hvordan samfunnet burde være. Vi ble på 70-tallet til og med enige i at vi skulle stoppe å gi arbeidstillatelse til alle ikke-vestligwe som kom til Norge og ønsket å arbeide. Ikke rart da det i 1970 kun var ca 1000 ikke-vestlige innvandrere i Norge og året etter dukket det opp 600 pakistanere. Innvandringsstopp var jo en god ide, men asylsøkere fortsatte å komme og familiegjenforening ble en enkel metode for å omgå innvandringsstopp.

Flere av de som opplevde ulempene med dette på kroppen, begynte å protestere. Men det ble ikke godt mottatt av opinionen. Husker selv at det ble ganske fort satt en merkelapp på de som tok opp ulempene med at det raskt ble en større andel ikke-vestlige innvandrere og da spesielt på Oslo-øst. Noe ble tiet i hjel, mens andre fikk merkelappen rasist og kanskje til og med nazist og man var i det fule hjørnet.

Over tid så endret samfunnet seg. I enkelte området dominerte den nye ikke-vestlige befolkningen etterhvert nærmeste totalt og alle skjønte at man nå var langt forbi "point-of-no-return". Samfunnet var endret for alltid.

I et demokrati skulle det selvsagt vært slik at befolkningen ble tatt med på råd når store omveltninger lå foran oss. Derfor har vi stemt to ganger om medlemskap i EU. Men når det gjelder hvem vi slipper inn og som skal bli være nye landsmenn og i stor grad påvirke hvordan samfunnet vår bli...nei, da fikk vi aldri det. Man ble i mange sammenhenger ikke engang tatt seriøst og fikk presentere sitt syn og tatt seriøst som en likeverdig i diskusjoner.

Nå er det heldigvis blitt rom for å mene noe substansielt om innvandring, asylpolitikk og migrasjon uten å få tredd på seg brunskjorta og hakekors. Men på mange måter er det for sent.

Derfor er det ikke rart at det er et sinne der ute blant mange.

Tenk om man kunne reelt sett stoppet innvandringen i 1970, og fra det årstallet i mye større grad begrenset antall asylsøkere (som Japan f.eks), hatt minst 15 års prøvetid på statsborgerskap, kraftig begrenset familiegjenforening (behovsprøving i hvert enkelt tilfelle) med krav til forsørgerevne fra dag 1. DA hadde Norge hatt bedre framtidsutsikter. Og selvsagt burde Sverige, Tyskland, Frankrike, Storbrittania etc gjort det samme.

Jeg tror også at man ved å tillate migrasjon i stor skala bidrar til å opprettholde status quo i land og områder flyktninger og innvandrere reiser fra. Sånn sett så har migrasjonen bidratt negativt både i det nye og gamle hjmelandet

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.19:37

Sverre67: Dette er et godt og poengtert innlegg for en mening, og et eksempel til etterfølgelse. Selv om vi kanskje ikke er enige i alt, så bidrar slike innlegg til en bedre debatt.

Stian

28.07.2017 kl.19:49

Du oppnår ingenting ved å true med å anmelde eller faktisk anmelde kommentaren. Hev deg over den og innse at den er ufarlig. Om noen skulle få andre tanker å sette ordene ut i handling så ville uansett ikke anmeldelsen din kunne endret dette. Anmeldelsen din vil da kun være en sløsing med politiets ressurser og det hjelper garantert ikke mot uønsket adferd. Også tror jeg vi alle kan tjene på å skaffe oss litt tykkere hud og ikke la oss rives med av bølgen med ord som "angivelig" skader oss.

Sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me.

Pål Nisja-Wilhelmsen

28.07.2017 kl.21:27

Stian: Mitt poeng er at det er mulig å argumentere for en mening uten å true, uten å gå for langt, uten å gå forbi loven.

Lagertha

28.07.2017 kl.19:52

Debatt? Hva er det man egentlig debatterer?? Hjelper det? Får vi lov til å velge mellom machete eller kule? Utrolig naivt.

Camilla

28.07.2017 kl.20:05

ACAB: du går imot det selv når du sier du ikke er for voldtekt, men du mener folk som støtter muslimer fortjener det.... Da er du like ille som en ekstremist.

Og det er her hele problemet ligger mener jeg. Alle kan ikke være enige i alt, men ingen fortjener torror eller voldtekt Fordi de ikke er enige i andres synspunkt.

Jeg er glad i Norge og Norges tradisjoner og jeg vil ikke at disse skal endres på noen måte. Jeg er stolt av verdiene vi har her i Norge og at kvinner og menn er likestilte.

Jeg sier ikke at det ikke finnes innvandrere som ønsker og endre dette, men ikke kom og fortell meg at alle ønsker dette. For alle har som sagt ikke like meninger. Det ser vi jo godt her i kommentarfeltet.

Folk skal få ha sin mening, men det er ønske om at andre skal ha det vondt og lide som sjokkerer meg i dette kommentarfeltet, bare fordi de ikke har samme mening som visse her.

Lagertha

28.07.2017 kl.20:11

Det hjelper da ikke hva den enkelte muslim ønsker da de har å følge eliten i Islam. Og vi som svarer her er vel stort sett ikke-muslimer og kan ikke sammenlignes med at muslimer ville reagere like ulikt i sin gruppe. Si imot en muslim og du får de alle imot deg.

John-Arild Paulsen

28.07.2017 kl.20:37

Jeg siktet ikke utelukkende til deg, Pål, men til debatten om innvandring generelt. Den er full av merkelapper (på begge sider), til STOR irritasjon for dem som har en mening, men som blir plassert i en bås uavhengig av hvor saklighetsnivået ligger.

I tillegg er debatten i stor grad basert på følelser og ikke på fakta (gjelder også begge sider). Skal man få en meningsfull diskusjon må fakta på bordet, og man må legge vekk argumenter som 'stakkars dem/vi har jo så mye plass/penger/hjerterom, etc.. Slike emosjonelle argumenter hører ikke hjemme i en seriøs diskusjon - for de er høyst personlige, de kan ikke måles eller settes i system.

Faktiske konsekvenser, derimot, de kan måles. Og i tillegg kan man se bakover i tid for å forstå mer av hva som vil skje i fremtiden.

Migrasjon, årsakene til migrasjon og ikke minst konsekvensene er nemlig ikke noe nytt i dagens situasjon. Mekanismene bak er akkurat de samme som de var forrige gang og gangen før det, og konsekvensene vil også med stor sannsynlighet være temmelig like.

Argumentet om at 'vi har kommet mye lengre/er mye mer opplyste idag' er også en fullstendig avsporing. Vi har nøyaktig de samme fundamentale menneskelige reaksjonsmønstrene idag som vi hadde for 1000 år siden. F.eks. hvis vi føler oss trengt inn i et hjørne, vil vi reagere - enten ved å angripe eller ved å flykte. Er vi sultne, vil vi gå ganske langt for å skaffe oss mat - akkurat hvor langt vil være proposjonalt med hvor sultne vi er. Selv om akkurat disse problemstillingene ikke er noe nordmenn trenger å tenke over idag, betyr ikke det at vi vil reagere annerledes om 'push comes to shove'.

På bakgrunn av dette er det enkelt å forutse problemer i møtet mellom muslimer og europeere. Det er ikke snakk om en trussel eller en antagelse basert på fremmedfrykt - det er en logisk konklusjon basert på historiske hendelser (og kunnskap om menneskelig psykologi), en del av dem av ganske så ny dato. Skal vi komme noen vei med å diskutere innvandring, må vi først akseptere at borgerkrig/kamp for å overleve historisk sett er en høyst plausibel konsekvens av migrasjon og ikke et fantasifoster som utelukkende finnes i 'ekstremisters' mørke sinn. Særlig ikke en migrasjon av størrelsen vi ser idag.

Jeg er fullstendig klar over at borgerkrig idag høres ganske fjernt ut, men det har overraskende ofte vært utfallet i tidligere tider. Fredelig sameksistens mellom to forskjellige kulturer hører derimot til sjeldenhetene - ihvertfall over lengre tid.

Derfor er det i alles interesse å diskutere hva som skal til for å unngå å havne i en slik situasjon. Det fordrer at innvandringstilhengerne ikke underslår eller ignorerer reelle problemstillinger på bakgrunn av et svært emosjonelt ønske om å hjelpe. Det er ikke nødvendigvis slik at den beste hjelpen består i å flytte flest mulig mennesker til Europa - faktisk er det SVÆRT tvilsomt om det er den rette løsningen på sikt, hvis man legger historien til grunn. Følelsene må altså legges til side - fornuft, rasjonalitet og logikk må frem i lyset. DA først kan vi få en ordentlig diskusjon om hvordan denne utfordringen skal løses.

Judas Iscaroit

28.07.2017 kl.20:54

Forskning fra Tyskland dokumenterer dette:

Gruppevoldtekt er 4000% høyere for å være "asylant" enn en etnisk.

Farlig og alvorlig personskade var det over 1400 prosent for å være "asylant" enn en etnisk.

Ines Laufer: Die ?Flüchtlings?-Kriminalität zwischen Fakten und Medienlügen

http://www.epochtimes.de/politik/welt/ines-laufer-die-fluechtlings-kriminalitaet-zwischen-fakten-und-medienluegen-a2132375.html

Så fra dette er det problem med det ikke-vestlige. Derfor er det ingen grunn å importere dem inn til Europa.

Vi får høre "Det er ikke alle muslimer som er terrorister". Tenk deg at et par av non-stoppene i posen inneholder gift, spiser du hele posen, eller tar du sjansen på noen få? Kanskje du lider av non-stop fobi?

Tom

28.07.2017 kl.21:45

Var de amerikanske indianernes fremmedfrykt berettighet?

Pål Nisja-Wilhelmsen

29.07.2017 kl.12:16

Tom: Det kan man si, den kristne hvite mann var ikke helt flink til å hensynta menneskene og kulturen man kom til. Du kan si integreringen gikk på innvandrernes premisser.

Dan

28.07.2017 kl.22:33

Samfunnet forandrer seg sakte, men sikkert. Utviklingen går ikke i positiv retning. Vi leser daglig om vinningskriminalitet, grov voldskriminalitet, og terror. Hendelser som ville festet seg på den kollektive bevisstheten i lengre tid blir nå glemt så fort som de skjer. De er bare en av mange hendelser i det som er blitt den nye normen. Tryggheten mange har tatt for gitt opplever de nå forsvinner. Jeg mener hovedårsaken til denne utviklingen er immigrasjons politikken som er blitt og fortsatt føres i Norge.

Da er det flere som vil si at mennesker med utenlandsk bakgrunn er ikke unike i å begå kriminelle handlinger. Nordmenn voldtar også, ikke glem Anders Behring Breivik, osv. Når brutaliteten til islam belyses så nevnes det at kristendommen er minst like ille. Når fremmedfiendtlighetten blant muslimer diskuteres er det sikkert at vi hører om hvordan Nordmenn er minst like ille. Dette er en relativt vanlig reaksjon, som vi også ser i dette kommentar feltet.

Mener disse individene for alvor at det som skjedde på nyttårsaften 2016 i Köln kunne bli gjort av vestlige menn? Dette fenomenet har til og med et navn i den muslimske verdenen. Taharrush blir det kalt.

Så har vi det som skjedde i Rotherham og som fortsetter å skje rundt omkring i Storbritannia. Muslimske menn tvang unge, sårbare, ikke-muslimske jenter inn i prostitusjon. Det er en hel prosesss rundt dette hvor de muslimske mennene gjør seg til venner med jentene, introduserer de til og/eller forsyner de med rusmidler, for så å gruppe voldta dem og tvinge dem inn i prostitusjon. Gjerningsmennene var hovedsaklig av Pakistansk opprinnelse og det var ikke uvanlig at familiemedlemmer gjorde disse ugjerningene sammen. De politisk korrekte ofret tusenvis av jenter og fortsetter å gjøre så fordi de er redde for beskyldninger om rasisme eller mer opptatt av "community cohesion" enn av jenters velvære.

Flere ganger har kvinner/jenter blitt voldtatt for så å oppleve å igjen bli voldtatt av de hun etterpå har kommet over og spurt om hjelp. Fellesnevneren er at gjerningsmennene er fra en muslimsk bakgrunn.

Men vestlige men voldtar også!

Når det kommer til sammenligningen mellom kristendommen og islam så begynner jeg å bli temmelig lei. Det er sant at det man kan finne mye grusomt i mellom permene på en bibel, men det relevante er at kristne gjennom det nye testamentet og Jesus har funnet en måte de kan tolke kristendommen på en fredfull måte hvor denne tolkningen er forankret i bibelen. Dette tror jeg ikke er mulig for muslimer flest å gjøre. En liberal muslim vil vanskelig kunne argumentere sin posisjon ut i fra de islamske helligtekstene. Slik kristne ser Jesus, ser muslimer Muhammad. Muhammad er det perfekte eksempelet på hva det vil si å være en muslim. Hans liv er det en som muslim skal streve etter for å emulere. De muslimer som har et annet syn har det på tross av hva de islamske helligtekstene sier, og bærer dermed liten tyngde i møte med "moderate" muslimer. Da de "moderate" lett ser at deres tro ikke er basert i helligtekstene. Det er mange andre forskjeller mellom kristendommen og islam, men denne er den viktigste i mitt syn. Kort sagt, kristendommen begynner med sitt verste og ender med sitt beste. Om man overser helvete. I islam er det motsatt. Det ender kun i død og fordervelse.

Det er dog sant at det ikke er kun mennesker med innvandrer bakgrunn som begår alvorlig kriminalitet, men når de med innvandrer bakgrunn er såpass overrepresentert som de er så nytter det ikke å si at Nordmenn er kriminelle også. Norge ville vært et tryggere, lykkeligere land uten den massive immigrasjonen vi har hatt.

Jeg, som mange andre, ønsker ikke en muslim til til Norge. Hvis man har dette synspunktet er man umiddelbart stemplet i beste fall som useriøs. Hva vil du si jeg er? Er jeg en av de med ekstreme holdninger som må debatteres slik at ekstreme meninger ikke vinner frem?

28.07.2017 kl.23:07

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Her starter man med et rimelig seriøst innlegg som mest av alt handler om at mennesker med moderate meninger skal få anledning til å fremføre dem i offentligheten uten å bli korsfestet. Men som vanlig ropes det om korsfestelse på en mer eller mindre dannet måte. Alt fra voldtekt til suge p**k til "import av muslimer".

Hypotetisk, hvis man ser en båt ute på sjøen med folk i nød. Redder man dem, eller spør man om religiøs tilhørighet først? Ved "feil" svar, sender man dem da tilbake til åpent hav, eller skyter man dem bare? Og hvis man tar dem til land, er man da landsforræder eller idiot?

Dette kommentarfeltet (og stort sett alle andre kommentarfelt) viser på alle måter at Pål Nisja-Wilhelmsen har rett i det han sier. Ekstremistene tar over, og andre tør ikke eller gidder ikke kommentere fordi de vet at det umiddelbart kommer 10 mer eller mindre velformulerte motangrep av type "sug p***n min" eller "landsforræder". Selvsagt med masse likes til den som klarte å lire av seg dette.

Personlig ville jeg ønsket forbud mot all religionsutøvelse, inklusive islam og kristendom. Det gjør meg sikkert ekstrem i de flestes øyne, men jeg støtter meg til historien, som viser at religion har tatt knekken på langt flere mennesker oppigjennom enn alt mulig annen f-skap.

Ønsker dere å stenge grensene? Steng dem da. Bare å bruke stemmeseddelen.

Pål Nisja-Wilhelmsen

29.07.2017 kl.12:14

Anonym: Du peker på den klare fordelen med å leve i et demokrati: Bruke stemmeretten. Hvis man har en mening som man ønsker skal være politikk bør man bruke denne retten.

Lagertha

28.07.2017 kl.23:55

Moderat mot Islam... man kommer til å bli slukt. Muslimer hiver kristne over bord. Hvorfor må kristendommen forbys fordi man ikke tør å si mot islam? Hvorfor må det alltid være likevekt? Jeg er så lei. Skjønner man virkelig ikke at det ikke finnes noen fremtidsutsikter med Islam i landet? Det er enten de eller oss.

Jøran otnes

28.07.2017 kl.23:56

Hvor i alle dager får du dette til å bli en trussel?

Dan

29.07.2017 kl.00:08

Til navnløs

Ja, jeg ønsker å stenge grensene, men det er ikke som du sier, "Bare å bruke stemmeseddelen". Det finnes ikke noe etablert parti som er for å stenge grensene.

Personene som nå tar seg over havet fra Libya til Italia er ikke flyktninger. De er mennesker som søker et bedre liv i vesten. Når er nok nok? Når har vesten tatt i mot nok økonomiske immigranter? FN sier at 244 millioner mennesker er i bevegelse, immigrasjon er uunngåelig, nødvendig og ønskelig. Er du av samme oppfatning, at Europa skal ta imot hundre millioner av Afrikanske økonomiske immigranter?

Husker du hvordan det ble snakket når det ble spurt om det var en grense på hvor mange flyktninger vi kan ta imot? Husker du hva de ble kalt de som stilte dette spørsmålet? I Sverige stod Åsa Romson fra de grønne å gråt i det hun annonserte innstramminger i hvor mange Sverige fremover skulle ta inn. Før det så ble det sagt at det var ingen grense og de som antydet noe annet var både det ene og det andre.

Jeg mener grensen er nådd for lengesiden. Hvor mener du grensen går?

29.07.2017 kl.00:11

Lagertha, jeg skjønner i grunnen ikke hva du forsøker å si. Hvem er "de" og hvem er "oss"?

Mener du muslimer mot kristne? Mener du muslimer mot nordmenn? Mener du mørkhudede mot lyshudede? Mener du voldtektsmenn mot kvinner?

29.07.2017 kl.00:19

Til Dan.

Kom gjerne med et alternativ til hvordan man skal ivareta disse "falske båtflyktningene" da. Jeg formulerte noen forslag, men konstaterer at du lot være å kommentere dem.

Å skylde på "etablerte partier" har dessuten ikke noe for seg. Hvis du ønsker å få noe gjennomført, så er det vel bare å etablere et eget parti. Det er fortsatt demokrati i dette landet, og med tanke på at "alle" i kommentarfeltet støtter dine synspunkter så er det vel bare å kjøre på.

Hilsen navnløs

Dan

29.07.2017 kl.00:39

Til navnløs,

du sier det følgende.

"Hypotetisk, hvis man ser en båt ute på sjøen med folk i nød. Redder man dem, eller spør man om religiøs tilhørighet først? Ved "feil" svar, sender man dem da tilbake til åpent hav, eller skyter man dem bare? Og hvis man tar dem til land, er man da landsforræder eller idiot?"

Jeg ser ikke i dette noe forslag til hvordan man skal håndtere situasjonen i det du skriver her. Eneste andre jeg ser du si er at du ville forby all religion.

29.07.2017 kl.00:46

Tja man leser vel som man vil. Litt mer konkret da:

Du er ute på sjøen, eller på land, og ser en båt med noe som tilsynelatende er folk i nød. Hva gjør du?

Lagertha

29.07.2017 kl.00:55

29.07.2017 kl.00:11: Jeg mener selvsagt ikke-muslimer mot muslimer! Hvis du ikke engang skjønte det så er det ikke mye håp! Hva er det man liksom tror? At muslimer vil ta hensyn til ikke-muslimer når de får politisk makt? At muslimer aldri vil få politisk flertall? Og hvordan har man tenkt å forhindre det - eller islams utbredelse? De skriker jo allerede opp om hat mot muslimer. De får sparket ikke-muslimer som kritiserer islam og ingen tør å si de imot. Hvor mange ikke-muslimer skal miste sine jobber og bli kalt rasist uten lov og dom? Nei, det går strake veien til helvete. Det er ikke noe vits i å debattere engang. Enten så må Islam forbys - og da kun Islam (ikke kristendommen eller andre religioner) eller så får vi ikke-muslimer et sant helvete å leve under.

Lagertha

29.07.2017 kl.01:04

Og jeg kan legge til at Islam er rett og slett så farlig for vesten, for ikke-muslimer som lever her, for vårt samfunn, for vår utvikling med mer at jeg ikke skjønner hvorfor ikke jussprofessorer jobber for å forby Islam! Kan religionsfriheten virkelig gå foran alt annet?

29.07.2017 kl.01:10

Ja selvsagt mener du det Lagertha. Beklager at jeg ikke skjønte det umiddelbart :)

Ikke-muslimer mot muslimer du...

Ikke mye håp for meg da nei, som faller midt mellom. Jeg er verken muslim eller ikke-muslim.

"De får sparket ikke-muslimer som kritiserer islam og ingen tør å si de imot" Hvem er 'de'?

"Nei, det går strake veien til helvete."

Huffameg, det er godt du er en god kristen da og antageligvis kjører til Paradis i stedet :)

Dan

29.07.2017 kl.01:11

Til navnløs,

Hva mer er det å lese? Du nevner kun at når man til sjøs kommer over noen i nød så skal man bistå med hjelp. Hvordan er dette en løsning på en kontinuerlig strøm av immigranter?

Jeg mener at de skal plukkes opp og settes av der de kom ifra, i dette tilfelle Libya. Slik det er nå går båtene fra de frivillige organisasjonene så nært Libya at du kan se land i bakgrunnen på opptakene deres. Der plukker de opp immigrantene og frakter de hele veien til Italia. Jeg spør igjen, er det noen grense på hvor mange vi skal ta imot? Om ikke, hvor går grensen?

I mine øyne så er problemet som først og fremst må adresseres befolkningsveksten i Afrika. Og det er ikke noe vi kan gjøre for dem. Jeg syns ikke vi skal bære konsekvensene av at Afrikanerne ikke selv tar ansvar på dette området. Afrikanerne må selv bygge opp sine land. Løsningen kan ikke være masse-immigrasjon til Europa.

Ola

29.07.2017 kl.01:29

Hei Pål.

Du reflekterer og ønsker å debattere. Bra!

Jeg har stemt FRP i 30 år pga deres innvandringspolitikk. Jeg mener den jobben FRP har gjort ved å påvirke alle de store partiene i dette spørsmålet, er det viktigste som er skjedd i Norsk politikk siste 30 år.

Mye kan sies om Norge og politikk og jeg tror det farligste er å tro at vi er immune mot ukultur,fatale konjunkturendringer og at vi er perfeksjonert bare fordi vi er verden beste.

Nå tenker jeg mest på foranledningen til immigrasjonskrisen og integreringsproblemene. Hva startet dette løpet mot Brexit, Trump og no-go soner i vestlige land? For jeg mener dette henger tydelig sammen.

Jeg husker hvordan min støtte til FRP ble fnyst av rundt middagsbordet for 30 år siden. Jeg husker også hvordan utenlandske gjenger den gang tok for seg av Østlandets utesteder med vold og frykt i et nytt format, for å hevde seg. Hvordan våpen kom på banen, hvordan gjengkultur og ære ble håndtert og ikke minst hvordan deres holdning til jenter var helt uspiselig.

Jeg sa den gang, at om dette ikke tas tak i nå, så har vi et seriøst problem om noen år. Politikerne fulgte opp med hets av folk som tenkte som meg. Konsekvensutredninger der man så på kulturelle forskjeller og hvordan demografien kunne utvikle seg ble rett og slett ikke utført. I en politikk som mange mennesker i ledende posisjoner skulle vite at kunne få alvorlige konsekvenser.

Hvordan kunne grunnleggende rutiner settes til side for en såpass altomfattende del av politikken?

Jo, man lagde en strategi på venstre siden om å sverte all kritikk ved å gjøre den Brun. NOU er lest opp i Breivik saken underbygger dette. Media hengte seg på. De kritiske var sjanseløse. Ved å kalle en slik, i utgangspunktet konstruktiv kritikk for brun fortiet man hele sentrum av politikken og deler av AP og Høyre blandt andre, som vanligvis ville bedt om mer informasjon. Dvs de ble pro-innvandring uten kontroll, ved at de stort sett levde gode liv og stolte på de som nå bedro dem. For det var et bedrag slik jeg vurderer.

Fortsetter i neste kommentar.

Ola

29.07.2017 kl.01:32

Og så tilbake til ditt ønske: få debatten tilbake til sentrum. Joda gjerne det, men det var ikke høyresiden som flyttet den ut. Det var venstresiden.

Når folk skjønner rekkevidden av scammen de er utsatt for, så er det tre solide pådrivere for akkurat det. Det ene er selvsyn og det andre er sosiale media. Norge kan antagelig takke et sterkt utbredt nett og et folk som er interessert i politikk for at vi ikke nå er som Sverige. Den tredje faktoren er FRP. Nå tror jeg den siste er den minst agerende i prosessen, men den lå der hele tiden som et fundament for en helt ny sannhet. En sannhet de hadde påpekt i 30 år.

Et rolig samfunn er et samfunn der politikken er ført via de sentrumsbaserte og store partiene og der fløyene får drive sine agendaer fritt. Da blir bredden en slags kontroll ved at saker belyses veldig bredt.

Nå er pendelen, som et direkte følge av venstre siden sitt bedrag mot folket, vippet til høyre. Helt naturlig siden noen først dro den til venstre selvfølgelig. Og jobben slik du beskriver den er å føre den pent ned i sentrum. Der er vi enige. Men jeg tror venstresiden og media må svelge en kamel før det skjer. Nå er mange redaktører på god vei. Støre tar noen jafser i ny og ne, men fortsatt er det drypp her og der. Fortsatt er det sosiale medier som initierer debatten og ikke de store mediehusene.

Eksempel er bilbrannene i Oslo i sommer, der VG lenge unnlot å skrive mer enn rubrikker. I kommentarspaltene hevdet de at alt var engangstilfeller. Etter at sosiale medier fikk politi på banen kom det først brede reportasjer om sakene. Det viste seg at bydelene hadde langvarige lignende problemer, men også at det var i en helt annen skala enn i Sverige. Først lenge etter at folk hadde fått frotset i først sannheten i sosiale medier og deretter faktum at VG hadde undergravd sannheten, da kommer VG luskende etter.

Før de store m.mediene skjønner at de ikke lenger er de initierende i samfunnsdebatten, så vil de heller ikke bli ansett som troverdige.

Det samme gjelder politikerne.

Så kommer det jeg synes er paradokset. Det vi diskuterer er ikke noe løsning på noe som helst. Før vi klarer å fordele verdens verdier bedre vil presset øke mange mange ganger mer på Europa sine grenser.(Ref FN rapport 2016) Og de eneste som kan gjøre noe med dette er de store handelsorganisasjonene. Men de er det ingen som konfronterer. De koser seg under radaren mens vi fortsetter å øse med kopper og kar mens hele baugpartiet er på vei til bunns.

Selv de store norske statseide selskapene blir jevnt og trutt tatt med buksene nede i milliard-korrupsjonssaker. Statkraft har nesten doble avkastninger for prosjekter i U-land pga risiko og det helt lovlig og akseptert.Og de norske er de snille guttene i klassen.

Alt dette sammen med verdens røverstater undergraver en rettferdig fordelingspolitikk.

Men media bryr seg lite og politikerne bryr seg lite, så da sitter vi igjen med kopper og øsekar. Akkurat nå har høyre siden de beste å tilby.

Pål Nisja-Wilhelmsen

29.07.2017 kl.12:13

Ola: Jeg er enig i at det skjer en utvikling som mange ikke ser. I iveren etter å ta høyresiden har utviklingen av den ekstreme venstresiden blitt glemt. Hva slags politisk holdning ekstremister har vil ikke ha mye å si.

29.07.2017 kl.01:33

Dan,

Hehe. Er det afrikanere som er problemet nå plutselig "i dine øyne", ikke muslimer?

"Settes av der de kom ifra". Flott løsning, for alle båtene kan selvsagt spores via GPS.

Norge og Vesten er selvsagt helt uten skyld for at hele det afrikanske kontinentet er underutviklet...

Dan

29.07.2017 kl.01:47

Til navnløs,

Ja, Afrikanere er et problem om det kommer millioner av de til Europa.

Hvilken skyld bærer Norge for det Afrika vi ser i dag og hva er prisen du mener vi skal betale for å gjøre ting rett? Er det noen ende på dette arbeidet? Hvor mange skal vi ta inn, er det en grense?

29.07.2017 kl.01:51

Du Ola du Ola.

Nok et eksempel på en "litt mer" moderat holdning som du og dine griper til, i håp om at enkelte vipper over. Men av og til glipper det:

"Nå er pendelen, som et direkte følge av venstre siden sitt bedrag mot folket, vippet til høyre."

'Bedrag mot folket', haha. Et ellers tilsynelatende saklig innlegg som bare faller på sin egen ironi. For en gjeng med tullinger dere er.

29.07.2017 kl.01:56

Dan.

Kanskje lese litt historie og også følge litt med på hva norske selskaper foretar seg i Afrika?

Bortsett fra det: Det er kanskje ingen grense. Hvis folk dauer så hjelper man. Sikkert ikke slik for deg, men for meg er det sånn.

Dan

29.07.2017 kl.02:33

Til navnløs,

Det er ikke jeg som mener at Norge og dens befolkning, nåværende og fremtidlige, skal bøtte for hva Afrika er den dag i dag. Det er derfor jeg spurte deg hva er det vi skal bøtte for og i hvor lang tid vi skal så gjøre.

Afrikanerne må selv ta ansvar. Det kan ikke ligge på oss å gjøre alt. Særlig ikke når løsningen din til å hjelpe Afrika ligger i selvutslettelsen til Europa.

29.07.2017 kl.02:39

Dan, du er ikke helt god. Tenke på å søke profesjonell hjelp kanskje?

Afrika kan skylde seg selv for hvor de er i dag, og vesten skal lene seg selvgode tilbake?

LagrangePt

29.07.2017 kl.03:15

Det er for meg helt utrolig at en politiker og utdannet (det kan kun være fra norske høyskoler) økonom kan lire av seg så tynne svar til dem som kommenterer, alt i en slags "jeg er moralens høyborg" bakgrunn som vi ser i svarene her.

Men kan jeg egentlig klage, for gjør man noe annet i Norge blir man sosialt utfryst.

Folk burde screenshotte det hele her, og vise det til pressen i utlandet.

Sympatiene hos bloggeren ligger visstnok med det sterkt reduserte partiet Venstre. Samtidig sies det fra forfatteren at "Jeg mener Norge skal ha et åpent, liberalt samfunn hvor enkeltmennesker føler seg trygge og vi har en befolkning som trenger færrest mulig lover. "

Hvem er vel uenige i det? Men, videre, dette mener han automatisk kan overføres til en ekstremliberal innvandringspolitikk, som hans parti og støttepartier forfekter.

Spør du meg så er det han og hans parti (Venstre) som her har et stort forklaringsbehov, snarere enn et slags søkt lengten etter et imaginert, og underforstått "undertrykket" flertall (?) som "helt sikkert" kommer til å synge Kumbayah sammen med hvem det nå måtte være -- om "bare forholdene var de rette", for så å innta kommentarfeltene. Altså er disse angivelig "skviset ut" av ekstreme meninger.

Hva i huleste...

Utrolig tynt, synes nå jeg. Tenker dere politikere og "utdannede" (fra norske institusjoner) virkelig så endimensjonalt?

Det er jo ikke rart at de mennesker som faktisk får merke følgene av nettopp deres tanker faktisk hater dere. Hvorfor tror du Donald Trump ble president?

Har vi politikere og journalister i Norge som tror at dette her holder mål?

Det er egentlig det mest utrolige i det hele.

Man skulle jo tro folk som styrte her ikke hadde penger til å forlate sin egen bygd for å se hvordan verden er skrudd sammen. Og i ordet bygd inkluderer jeg også Oslo.

Pål Nisja-Wilhelmsen

29.07.2017 kl.12:10

LagrangePt: Det er lov å ikke like Venstre, det er vel et ganske lite mindretall som vurderer å stemme på partiet nå. Når det gjelder hvorfor Trump ble president har jeg faktisk skrevet om det, og relevansen gjelder også her. Ved at redsel og sinne ikke ble hørt i USA fikk Donald Trump stor støtte blant mange som følte at de for lang tid ikke hadde blitt hørt. Det er nettopp det jeg påpeker i mitt innlegg, at folk må si sine meninger - og bli hørt.

Per

29.07.2017 kl.09:52

Nå må jeg si meg enig som mange andre at bestefaren kunne fått frem budskapet bedre. Men du Pål, er en skrivefør journalist og debattant, bestefaren er det ikke. Da kommer det noen ganger frem feil, og jeg tror ikke den teksten burde ramme din familie så til de grader at du trenger å ta på deg denne offerrollen. Du har selv valgt den offentlige rollen og burde derfor tåle noe mer enn andre i en slik debatt uten å sutre.

Muslimsk innvandring er noe som vil forandre Norge for alltid, vi er mange som mener det ødelegger landet og mange opplever det allerede. De har andre opplevelser og erfaringer. De bor med innvandrere, i motsetning til deg Pål som bor i en lekker villa. De politisk korrupte, altså de fleste politisk korrekte, bor jo i villaer og områder som ikke er berørte av problemet. Det er nok hva bestefaren mente. Kunne vi ikke bare fått en folkeavstemming om innvandring så ser vi hva folket mener? Jeg tror selv de fleste politisk korrekte i hemmelig valg hadde sagt at nok er nok. Det hadde nok blitt som i Sveits. Men kan de politisk korrekte gå på et slik offentlig tap?

Jeg som bor i Oslo synes det er fantastisk å komme meg på landet eller utenbys. Da føler jeg meg hel, ingen sarier, hijaber eller symboler og mennesker som ikke ønsker kontakt med meg siden jeg er norsk. Da er jeg tilbake i barndommens Norge hvor vi alle var av samme folk uansett hvor man måtte befinne seg sosialt. Uteligger, fyllik, bonde eller rikmann - vi skjønner i hvert fall hverandre.

Pål - hvor mange troende muslimer omgås du med privat og har så nært forhold til at du blir invitert hjem til de?

Pål Nisja-Wilhelmsen

29.07.2017 kl.12:08

Per: Jeg omgås muslimer, kristne og andre religiøse relativt ofte. Selv er jeg agnostiker. Det er en helt valid mening å synes at religioner har merkelige synspunkter. Når det gjelder holdninger og ønsker om innvandring og mottak av flyktninger har partiene i Norge forskjellige synspunkter, og har man ett synspunkt bør man finne det partiet man er mest enig med om dette er en viktig sak.

29.07.2017 kl.10:42

Psykopati - innvandring

De 2 største problemene med islam og den tredje verden er...

1. De islamske tekstene.

2. Psykopati.

De islamske tekstene oppfordrer de troende til å begå kriminelle/ekstreme handlinger. Men den troende MÅ være psykopat for å være i stand til å utføre handlinger.

Graden av psykopati avgjør hvor tilbøyelig en person er til å begå handlinger.

En person som er psykopat av høy eller ekstrem grad har ingen problemer med å begå en hvilken som helst kriminell handling.

En person som er psykopat av lav til middels grad er i stand til å begå en del kriminelle handlinger, men er ikke i stand til å begå ganske grove og ekstreme handlinger.

En person som er psykopat av ekstremt lav grad er som regel bare følelsesmessig kald, men ellers en lovlydig borger som oss andre (ikke-psykopater).

De moderate muslimene finner en i psykopat gruppe ekstrem lav grad til lav grad. Og fundamentalistene og ekstremistene finner en i psykopat gruppe middels grad til ekstrem grad.

Det er ikke bare blandt muslimer at psykopati er ekstremt utbredt, psykopati er ekstremt utbredt i hele den tredje verden.

I Afrika og Midtøsten er nok minst 75-80 prosent av befolkningen psykopater av en eller annen grad, det kan faktisk være så mye som 90 prosent. Og de fleste med psykopat grad middels til høy, med en del av ekstrem grad.

Her i Norge så er det ca. en halv til en prosent av den etniske befolkningen som er psykopater. Og de aller fleste er av ekstrem lav til lav grad.

-

Så det er ikke så lurt å slippe inn tusenvis av psykopater inn i landet hvert år, det kan få ekstreme konsekvenser for oss på sikt.

Bare tenk på alle de som har hvert offer for kriminelle handlinger begått av disse psykopatene vi har sluppet inn. Som nå lider av PTSD, og må leve med det resten av livet da det ikke er en kur for det. for ikke å snakke om alle fremtidige offre...

Petter H

29.07.2017 kl.11:03

29.07.2017

Stakkars trygdede menneske som sitter alene i kjellerleiligheten sin til langt på natt og skriver hatmeldinger mot alle som ikke elsker muslimer.

Hva ee det med denne homofilihatende, kvinneundertrykkende totalitære ideologien som tiltaler deg så??

Gunda

29.07.2017 kl.11:16

John-Arild Paulsen: Jeg tar av meg hatten for dine fantastiske kommentarer (og jeg har jo også som deg berømmet Vibeke Sagemoen for hennes innlegg)!! Du får sagt ting som er svært viktig å få fram, pluss at måten du uttrykker deg på er bare helt beundringsverdig.

Til alt overmål er jeg også 100% enig med det du skriver. Jeg kårer deg til denne debattens suverene vinner. Tenker at Pål også er fornøyd, jeg:-) Gratulerer!!

OTG

29.07.2017 kl.13:11

Det er et problem at det ofte er den ekstreme venstresiden eller høyresiden som dominerer debattene og kommer med trusler.

Men det er et større problem at de truer andre til taushet - og som ikke våger å si sin mening offentlig. Kjenner noen som ble truet av aktivister på Radikal Portal - og som anga vedkommende til arbeidsgiver og familie fordi hun ikke likte meningen. Aktivisten jobber med barn et sted i Nord Norge!

Ingen bør trues til taushet - og ytringsfriheten er hellig. Da får vi tåle slike rabiate personer som denne "Bestefaren"....

brumle

29.07.2017 kl.13:57

Slutter meg til Gundas meninger og gratulasjoner.

på en måte er vi i krig mot Islam, en voldskultur der det eksisterer en verdensomspennende mektig empiri som beviser min påstand.

Hvis jeg skulle observert en åpen båt med mange mennesker ombord i havsnød i nærhete av Nord-Afrika, og ikke gjort som noen andre her på tråden ville gjort, men heller forsøkt å få de tilbake til opprinnelsesstede, da hadde jeg følt at jeg hadde gjort mer enn tilstrekkelig i denne immigrantkrigen. Allikevel kan jeg ikke fri meg for tanken at jeg med disse holdningene vil bli sett på som et rasistisk svin uten følelser. Det er en pris mange må betale for å uttrykke sine meninger i Norge, slik som den rasende bestefaren som ikke kunne styre sine voldeliige tanker.

Bekymret

29.07.2017 kl.14:11

Fantastisk at du hiver deg ut I dette Pål, og at folk får snakke selv om at vi ikke alltid liker hva som eventuelt blir sagt. Her må vi også huske at vi er over 5 millioner mennesker av forskjellig karakter. Vi har forskjellig intelligensnivå, kunnskap og erfaring. Vi har forskjellige alderstrinn, noen kan være syke, skadet, fulle eller ruset på andre stoffer. Vi aner ikke om det er barn eller voksne bak kommentarene, men la likevel folk få snakke, få si sin mening og eventuelt få ut sin frustrasjon. Det er I seg selv forløsende.

Av og til opplever jeg selv at bare å kladde en kommentar eller en artikkel om noe som provoserer eller opprører meg, er nok. Jeg føler ikke lenger noe behov for å poste det. Jeg fikk det ut på en måte. Vi bearbeider ting ved å sette ord på det. Samtidig vil jeg gjerne vite hva slags folk jeg har rundt meg. Jeg ønsker også mulighet for å korrigere mennesker jeg mener tar feil eller bruker ufine metoder. Vi har da også muligheten til å melde fra om noen oppfører seg som om de er farlige for omgivelsene. Fortielse vil skape en gråsone som kan slå tilbake når som helst. Det ønsker vi ikke. Folk snakker om borgerkrig og det som værre er. Vi må møte dette og skape dialog så ikke det oppstår et massivt trykk I det skjulte. Det hjelper lite å sette lokk på ei gryte som er I ferd med å koke over. Da vil den eksplodere. Prinsippet er det samme for mennesker. La folk få snakke.

Jeg har som en sjelden gang faktisk gått igjennom alle kommentarene. Det er bekymringsfullt. Jeg trodde ikke at det var så ille, men dette er sannsynligvis et resultat av omfattende sletting I kommentarfeltene og fortiing av et voksende problem.

Jeg er glad I alle mennesker, men kjenner også at jeg deler en del av bekymringene som kommer fram. Jeg la selv inn en kommentar på VG, eller var det Aftenposten, jeg husker ikke helt, som mente at det var et overveldende flertall for å ta I mot alle disse flyktningene. Jeg viste til en undesøkelse fra TV2 og en fra DN som kraftig viste det motsatte. Jeg ble slettet uten å ha overtrådt regelverket.

Bakgrunnen var FRPs ønske om folkeavstemning da de mente vi kunne gjøre mer I nærområdene. Nær 30.000 hadde svart. Bare 1% var I mot folkeavstemning, og bare 40% var for å slippe inn alle disse Syriaflyktningene. 61% var imot.

I TV2 undersøkelsen hadde 5000 svart og hele 80% ønsket en folkeavstemning om emnet. Igjen ser vi at politikere og Media står fjernt fra folk flest og jeg er redd tallet ville ha vært høyere I dag etter alt som har kommet frem om fortiing I Sverige, fra Politi og media. Vi vet mer om effekten av dette I dag.

Selv har jeg bodd I kommunale leiligheter de senere år og ser sannsynligvis en helt annen side av dette. Nabolaget fylles opp av fremmede uten at vi har noe som helst vi skulle ha sagt. Noen er hyggelige og andre er det ikke. Mange er ikke reelle flyktninger og mange som kommer er kriminelle. De har fengselstattoveringer og er gjerne på flukt fra politiet?

Når tre av leilighetene rundt meg fylles opp av muslimer som er tilbaketrukket og mystiske så gjør det noe med en. Jeg slutter å steke bacon og svinekoteletter for å ikke provosere. Om jeg var kristen så ville jeg ikke båret kors. Jeg liker ikke dette, men jeg er likevel glad I min Somaliske venn, min venn fra Sudan og ei fra Gahna, men disse er heller ikke reelle flyktninger og de tar opp plassen til de som virkelig trenger beskyttelse, de som ikke har råd til å reise verden rundt I håp om et bedre liv.

Til deres forsvar vil jeg si at jeg nok ville ha gjort det samme. Min venn fra Sudan forlot en velstående familie med en meget autoritær far. Da er du ikke fri, selv om at du ikke mangler noe materielt. For det norske samfunnet er han likevel en stor ressurs. Han skiller seg ut I mengden.

For en del år siden leste jeg at fengsler og psykiatri I Afghanistan, Irak, Libya, Syria, m.fl tømmes og at opptil flere hundretusen potensielt farlige og papirløse mennesker er på flukt. Jeg finner ikke igjen denne artikkelen, men nå ser det ut til at de samme skjer med nordafrika. Det kommer tusner av kriminelle elementer, og også enormt med kriminelle gatebarn. Stockholmspolitiet alerne sier at de slåss mot 5-600 kriminelle gatebarn. Mange tvinges ut I båtene, og IS ville overfylle Europa med flyktninger for å skape kaos og destabilisere landene.

Er vi som vil hjelpe naive? Jeg tror det. Dette er ikke veien å gå. Få slutt på USAs kriger om olje og kontroll og hvor selv Norge har blitt et haleheng. Det er ikke rart folk flykter.

Widukind

29.07.2017 kl.14:33

Du kaller det sentrum, men det faktum at det regnes som Yttre-Høyre er nettopp fordi to ideologier vant frem etter andre verdenskrig. Disse var ekstreme motpoler i økonomisk ideologi.

Kommunisme og Kapitalisme

Kommunismen er en avstamming etter Jødisk fødte Karl Marx som IKKE er skaperen av sosialistisk tankegang, men videreførte en tankegang som allerede var satt igang grunnet dårlige arbeidskår under industri boomen. Kommunismen vokste raskt i mange land. Frankrike og Tyskland var sterkt preget av kommunistisk propaganda. I Russland så fikk kommunismen en voldsom vekst på grunn av dårlige levekår som følge av krigen. Lenin mottok 30 Millioner tyske mark for å starte en revolusjon i Russland. En som endte veldig blodig. Det var to forgreininger innenfor Kommunismen i Russland som ansees som viktig. Bolshevikene og Menshevikene. Begge forgreininger hadde et godt antall Jødiske medlemmer og sammenlignet med det russiske folketallet så var det en større prosentandel av Jøder i lederposisjoner i begge leirene.

På den andre siden har vi Kapitalismen, også ledet frem av Jøder. Hanseaterne sendte Jøder til både Sverige og Norge og mange store banker tilhørte jødiske familier.Dette er fortsatt et tilfelle i dag. Jeg kan love hver og en som leser denne kommentaren at dere vil sjeldent finne en eneste film eller serie produsert i Amerika uten et eneste jødisk navn i introduksjonsteksten eller rulleteksten som "Executive Producer, Producer, Manager, Executive Manager" osv. Det er ideen om sentralbankene som står sterkt i dag, og det var disse bankmennene som var årsaken til den økonomiske kollapsen som tok så veldig mange liv i årene før andre verdenskrig. Facebook og Google som sitter med mye makt i internett verdenen er begge Jødisk eide.

I midten får man da Nasjonal Sosialismen. En ideologi som skulle tjene folket. Noe som minner mer om den typen økonomisk tenkning man har i Norge i dag der Staten sitter med mye makt, men man ser vikitgheten av entrepenører som skaper arbeid og produkter. Det er ikke feil, å ville bevare sitt eget folk. Europeere er en av de minste folkegruppene i verden populasjonsmessig, likevel skal all skylden legges på oss og vi har ansvaret for alle. Det er vi som skal bli hjernevasket av religion, det er vi som skal ha størst prosentantall Homofile, Hyperallergikere, Vaksineskeptikere, Furries og Weeaboos. Det er vi som skal trenes opp til raseblanding og det er vi som skal adoptere hver eneste idiotiske kultur eller tankegang som oppstår i Amerika.

På de fleste Valgomatene som er havner jeg på SP, Rødt eller SV men anser meg selv som Nasjonal Sosialist. Mye av argumentene mot folk som meg, som ønsker bevare det Nordiske folk. Det Europeiske folks genetiske struktur og kultur er at vi er samfunnstapere og legger skylden over på alle andre. Dette er ikke bare feil, men det er også samme elitiske tankegang og retorikk brukt som propaganda mot at arbeiderklassen skulle få lov til å avgi sin stemme. Eksakt samme tankegang som aristokratiet og store industrimoguler brukte for å holde folket og arbeiderne nede. Faktum er dog at det er de av oss som har vært eller er nåverende studenter ved NTNU, UiO, UiB, UiS, UiT.

Samtidig jobber alle medier mot å svartmale Motstandsbevegelsen ved å feilinformere til de grader for å fremme sin egen politiske agenda.

Knus homolobbyen parolen f.eks. er ikke et angrep på homofile som massemedia skal få en til å tro. Det er et angrep på den markedskapitalistiske lobbyen bak mye av promoteringen av homofili og trans. Disse har ikke de homofile eller transeksuelle i tankene, men penger.

Noe annet er vold. Det meldes mye om vold innad i motstandsbevegelsen, men ingen sier hvor volden oppstår. Ser man på opptak rundt om i verden fra andre protester eller paroler som ikke går hånd i hånd med f.eks. det kultur-marxistiske verdensbildet så ser man fort hvem som slår først, hvem som er mest aggresive og hvem som kaster brostein.

Volden er uansett noe man burde holdt utenfor, men skal man da la seg selv bli slått halvt ihjel av Antifa og Blitz medlemmer? Motstandsbevegelsen trenger sterkere maktstruktur og strengere krav til sine medlemmer.

En annen ting som mediene liker å spy ut om, er dødsfallet i Finnland. Han døde ikke pga. skader han fikk under konfrontasjonen med den finske greinen. Hadde det vært som mediene har fremstilt det så ville personene blitt fengslet for drap og ikke for vold.

https://www.nordfront.se/tingsratten-jesse-torniainen-inte-skyldig-till-karttunens-dod.smr

Takk for meg.

Line

29.07.2017 kl.15:23

Muslimer vil ikke integreres. Det som er farlig er moskeer!! Steng dem, det er der de lærer all dritt og elendighet. De lærer at de kommer til paradiset, og bare dem. Hvem utfører selvmordsbomber? Og så lenge folk som har flyktet hit kan reise på ferie til hjemlandet, ja da kan de jaggu flytte hjem igjen. Vi kan ikke lengre være så naive.

Gunda

29.07.2017 kl.16:18

Bekymret: Jeg leste kommentaren din med stor interesse. Dine beskrivelser om nabolaget ditt gjorde inntrykk på meg. Uten å bruke store bokstaver og ord, klarer du så godt å beskrive din bekymring. Jeg selv har aldri tenkt på det med å steke bacon hjemme i sin egen leilighet, og jeg kjenner et lite gufs i meg når du beskriver ukjente, utenlandske naboer med fengselsmerker.

Ingen skal fortelle deg at du ikke må være engstelig! Jeg kjenner bare et stort vemod og en slags sorg over å være vitne til hvordan samfunnet vårt forvitres på alle (u)tenkelige måter.

Tenk litt

29.07.2017 kl.18:00

Nei, det er ikke like ille uansett hvem terror rammer!

På samme måte som at det ikke er like ille om en nazist ble drept i kampen om Norge som en Nordmann.

Den ene personen er skyldig i sin egen død, det er samme person som er skyldig i den andres død også. Så NEI det er ikke likegyldig hvem som blir rammet av faenskapet de steller istand.

Kjetil

29.07.2017 kl.23:27

Det er virkelig skremmende å lese innlegg her som framstår som godt dokumentert med lenker, men som ved en rask gjennomlesning viser seg være lenket til svært tvilsom og direkte rassistiske sider.

Jeg vil oppfordre alle til å være kritisk til det mange skriver her da det er mye tvilsomt.

Stian Simonsen

30.07.2017 kl.11:18

Burka er sexy

Niri Baklid

30.07.2017 kl.11:34

Mine meninger og innspill må dere ta seriøst da jeg har lang erfaring på alle områder

Mener du noe annet enn meg så er du latterlig

Jeg er ikke redd for å få juling på grunn av min arroganse

Judas Iscaroit

30.07.2017 kl.13:00

Niri: At du ser positive på kriminalitet, betyr ikke at du har rett.

Vården av skottskadade bättre när skjutningar blir vanligare

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6744634

Alexia Bohwim

30.07.2017 kl.17:09

Du er bra. Da fant jeg ny blogger jeg vil følge. Takk.

Alexia

Tom

30.07.2017 kl.18:01

Ser ut som om blogginnlegget ditt ikke faller i særlig god jord. Du synes kanskje det er rart? Vel, som uttalt Venstre-velger har du nok vanskelig å se at svært mange har en vesentlig forskjellig oppfatning av virkeligheten.

Og virkeligheten? Virkeligheten er at Venstre har programfestet fri innvandring og er på vei ut av Stortinget. Virkeligheten er at Islam er mye mer enn en religion. Islam er like mye en ideologi der politikk og sanfunnsoppbygging og middelalderkultur går hånd i hånd med den religoøse troen.

Når en debattant skriver at han ikke liker islam og islamering av landet og spør om vår kultur ikke er god nok, svarer du mot bedre vitende at det er greit å mene at religion(er) er problematisk.

Islam! Det er islam som er problematisk. Religioner generelt er ikke problematisk for de fleste, både religiøse og ikke-religiøse. Du har tydeligvis vansker med å se dette eller er det hersketeknikk du bruker? Antar det siste fordi når du svarer på innlegg, tillegger du debattanten andre meninger enn innlegget gir rom for eller du svarer på siden av hva innlegget omhandler.

Troende muslimer er i det alt vesentlige ikke integrerbare. Gi meg gjerne et par eksempler på at jeg har feil.

Pål Nisja-Wilhelmsen

02.08.2017 kl.14:56

Jeg skjønner at enkelte mener at det å si sin mening ikke bør tilhøre alle, at frihet for religion, tanker og meninger ikke bør være allment. Innlegget mitt handlet om at flere skulle si si mening, så oppfatter jeg klart at det finnes et mindretall (hvis ikke hadde vi hadde hatt andre valgresultater) ikke ønsker det.

brumle

31.07.2017 kl.06:34

Niri: Blir det allikevel juling skyldes det antakelig din fantastiske ukyndighet og arroganse...

Skriv en ny kommentar

Følg Pål Nisja her!
hits