Nå knuser Google Apple på alt

Det er ingen tvil om at det er stor konkurranse mellom de forskjellige teknologigigantene. Apple har ledet klart på det som kalles hardware, altså på mobiler og datamaskiner samt alt rundt.

Etter 4.oktober 2017 er det ikke mye igjen for Apple. 

For på sin store lansering kom det så mange nyheter som viser hvorfor Google kan knuse sin store motstander. For eksempel deres Google Clips. Et digitalkamera med så mye innebygget kunstig intelligens at det tar bildene for deg, fordi den vet hva du vil ta bilder av. En hel blogg-generasjon bør bestille nå!

Grunnen til at Google kan gjøre noe slik er fordi de har søkeresultatene. De har softwaren som trengs for å lage smart hardware som verden ellers ikke ser maken til. Fordi dette er et kamera som ikke er et kamera slik vi kjenner det. Det er mye smartere, bedre og kan gjøre mye mer enn vi er vant til. Først og fremst gjør det hverdagen til den som vil ta bilder på farten bedre

Slik også Googles telefoner gjør det med overlegen batterikapasitet, bedre kamera, større lagringskapasitet og bedre brukervennlighet i tillegg til hyggeligere priser enn det Apple kan komme opp med i sine lukkede økosystemer.

Kameraet på Googles nye telefoner har testet til 98 hos DXO. Til sammenligning fikk Apples nye telefon 94.

Les mer om telefonene her

Undertegnende har brukt en Pixel i snart ett år, og har aldri vært borti bedre telefon. Både når det gjelder brukersikkerhet (krasjing), muligheter og generell brukervennlighet. I tillegg til overlegen batterikapasitet, selvfølgelig.

Du kan se alt som Google lanserte her

Det kan være at du mener det er alt for tidlig å si at Google knuser Apple, eller mene at Apple fortsatt vil vinne fordi du har jo en klokke fra Apple, og kanskje en iPad? 

Problemet er at Google har noe Apple ikke har, nemlig softwaren som gjør at den kunstige intelligensen blir så mye bedre. Google har etter alle sannsynlighet en eller flere e-poster, de har et annonsesystem som de tilpasser og de har søkeresultatene dine. Alt dette koblet sammen med hardware som er bedre, og mye mer tilpasset brukerne og enklere å bruke, tilpasse og lage ting for så blir det litt slik etter hvert er det ingen tvil om at Googles plass foran Apple også på hardware-himmelen er der.

For de hadde allerede den beste telefonen på markedet, helt til Apple lanserte sin X... men så kom deres nye telefoner i dag. Det på toppen av et supersmart kamera, Google Home (som undertegnende har brukt med hell lenge, som det bare er å håpe at kommer på norsk snart (deres Google Assistant er mange ganger bedre enn Siri) og en bærbar datamaskin som bruker alt det Google er bra på i skyen på best mulig måte... da er spørsmålet:

Hvorfor skal du satse videre på Apple? 

34 kommentarer

Henrik F

04.10.2017 kl.21:54

Wow. tidenes udokumenterte ranting. Nå får du nok mange sinte apple-fanboykommentarer :)

Mads

04.10.2017 kl.22:00

har enda tilgode å oppleve brukervennligheten bedre hos Google. Blir gjerne overrasket, men som IT novise er enkelheten til Apple så langt overlegen. Kan lage filmer på telefonen som ser proffe ut i blinde. På en Google rød er alt mye kjipere.. men blir gjerne overraska. Hjelper ikke at den kam gjøre masse sinnsyke ting hvis det er et pel å gjøre det...

04.10.2017 kl.22:06

Panegyrisk!

04.10.2017 kl.22:10

Fjols

Karl

04.10.2017 kl.22:13

Kanskje fordi Google kraftig misbruker sin posisjon i markedet - blant annet ved å sensurere moderate konservative og "libertarian" røster på YouTube som motsier SJW-mobben, og selskapet misbruker din private informasjon og eposter? Man kan si mye negativt om Apple, men de verdsetter i det minste brukernes privatliv.

Kjetil

04.10.2017 kl.22:32

Skrevet av en diehard Google fanboy, greit nok! Hva tenker du om personvern, Pål, og hvordan Google skal boltre seg i innholdet av våre eposter og bruke på sin (I følge deg) bedre hardware.

Dette er skrevet av og for fansen uten et snev av objektivitet, og om du i tillegg leser din egen setning om din kjære, kjære Pixel ser du kanskje selv at dette går over i å være direkte flåsete og useriøst!

God bedring!

Jens

04.10.2017 kl.22:34

Hvorfor jeg skal satse videre på Apple?

Fordi jeg er sentimental!

Clickbait

04.10.2017 kl.22:36

Godt jeg har på adblock. Dette var clickbait.

Chris

04.10.2017 kl.22:44

Google er altså best på overvåkning og storebror ser deg.

Rune nilsen

04.10.2017 kl.23:38

Dette var da litt fanboy-preget eller? Utgangspunktet for kunstig intelligens er nok bedre totalt sett for Google, og mye av det du sier er på kornet! Men,apple har jo også mange fordeler fremfor Google. Den største statistisk sett er at de kun har en enhet å forholde seg til, så OS kan skreddersys til den spesifikke enheten. Det medfører også at det er mulig med en kollektiv begrensning på bruksområder basert på en spesifikk Feedback fra diagnostikken som sender data tilbake til Apple.

Jeg som utvikler er fan av androids ideologi, men har måttet sverge til iPhone pga forutsigbarhet. Overpriced shit?

Overpriced...ja, men hvis ikke penger er noe problem så vil den gjennomsnittlige brukeren ha mindre problemer med et eple i hånda enn en genmodifisert grønnsak som dekker hele spekteret av både frukt og bær.

Elmer Fudd

05.10.2017 kl.00:24

Heldigvis en helt objektiv test det her.

Det er mange grunner til å satse videre på Apple, på samme måte som det er mange grunner til å satse videre på Google, eller Android som operativsystemet heter.

For å ta en sammenligning først, med biler. Det finnes massevis av bilmerker i verden. Og merkelig nok har de fleste av dem sin egen "fanklubb". Det finnes folk som sverger til Citroen eller Mazda, på samme måte som det finnes BMW og Audi fans som aldri setter sine ben i en Honda.

Så hvorfor er ikke alle i verden helt enige om at Volvo er den beste bilen og alle burde kjøpe det?

Så tilbake til spørsmålet ditt, om hvorfor satse videre på Apple?

Du sier brukersikkerheten (krasjing) er så bra. Betyr det at operativsystemet er mer driftsikkert enn iOS? Eller at sannsynligheten for hacking av Android er lavere enn iOS? Jeg føler meg ikke helt sikker på akkurat det der.

Miljø. Når man har hatt en iOS (eller Android for den saks skyld) i noen år, så har man opparbeidet seg en stor portefølje av apps og tjenester som har kostet mye tid og penger. Skrote alt dette og begynne på nytt er ikke alltid så hensiktsmessig.

Standardisering. Selv om det finnes unntak i alle retninger, så er sannsynligheten rimelig stor for at flere i en familie benytter samme type operativsystem.

Så er det alltid noen som mener at kamera er det viktigste, cpu er det viktigste, skjermoppløsning, også videre. Men det finnes også rimelig mange folk som sitter med 2 år gamle telefoner og mener i aller høyeste grad at de er mer enn bra nok. At de tar veldig bra bilder også. Kanskje er ikke bildene veldig bra sammenlignet med ett Hasselblad speilrefleks, men veldig bra for dem.

Og jeg har hjulpet veldig mange flere Android brukere som har rotet til grensesnittet sitt og ikke finner igjen det steike støv på telefonene sine, enn jeg har hjulpet iOS brukere.

Har også levert ut iPads til eldre folk som ikke har klart å bruke en pc, og ikke har fattet en halv millimeter av Android nettbrett.

Så klart ser grensesnittet på en iOS ut som det er fra 2007, men det er gjenkjennelig. Og jeg vil tørre påstå at iOS brukere tar ibruk flere funksjoner på sine enheter enn hva Android brukere gjør (om vi sammenligner personer i samme kompetanse klasser)

Og det å snakke om pris her i Norge, det er vel å tale til døve ører? Vi kjøper mobiler til unger på barneskolen til 7-8000,- også skal det liksom være ett problem med 10-12.000 til en voksen?

Nokia 8810 ble lansert i 1998 til 9000,- (den metallic mobilen), og den solgte som bare juling. Joda, helt flott at man har muligheten til å velge rimelige Android telefoner for de som ønsker det.

Så der er litt av grunnene til at folk fortsetter å kjøpe Apple.

Kjetil Kilhavn

05.10.2017 kl.02:02

Fantastisk argumentasjon... Eller kanskje heller fanatisk?

Hvis du tror at Google sitt økosystem ikke er lukket kan du jo forsøke å avinstallere Google Services, og se hvor mye som fortsatt fungerer etterpå (av løsninger som ikke kommer fra Google).

Jeg skal ikke satse videre på Apple. Har aldri hatt en iPhone, eller en Windows Mobile/Phone, eller en BlackBerry. Har derimot hatt Android-telefon, men nå har jeg ingen av delene. Og akkurat *det* kommer nok som et sjokk for deg, at det finnes alternativer som ikke innebærer å selge livet sitt til hverken Google eller Apple eller Microsoft (eller Facebook).

SAL

05.10.2017 kl.02:23

Seriøst! Hvor lett lar du deg kjøpe Pål?

Hva var NYTT her? NOTHING! .. "Nå knuser Google Apple på alt"..sier du samtidig som du skriver at du snart håper Google home kommer på...norsk ! PS: Apple´s HomePod..ER på norsk..i dag... ;o) ..og hva med supersikker ansiktsgjenkjenning..føler meg ikke helt knust der heller..

og..Google fjerner hodetelefon-inngang (wooow... ;o)..Såååå 2016 ;o) etc etc OG etc..

Og Clips ? blir du imponert av slikt i 2017 ? Tror du på dette produktet så sterkt som du sier???..at folk vil løpe ned butikken for å kjøpe dette for 3000,-.. vel kanskje det finnes nok sauer?.. selv tar jeg heller og stiller opp min iPhone..og klikker bilder av hele gjengen...ink meg selv...via armen...les; via min absolutt overlegne Apple Watch ! ("Nå knuser Google Apple på alt"..knegg knegg!..stilig klokke de presenterte også gitt !)

Nei dette var trauste saker.. en skikkelig LOL-artikkel.. Gå å vask munnen din..i det minste fingrene..for tastaturet ditt har surnet fullstendig!

Tareisammen!

SAL

05.10.2017 kl.02:27

Jaggu sa jeg smør..de knuser jo Apple på levering også..eller vent....

Sakset fra TEK.no..

Oppsummering: Masse nytt, men ingenting til Norge

Da var lanseringen over for denne gang. Google overrasket med et par produkter vi ikke hadde hørt om tidligere, og spesielt var det de små øreproppene som virket mest spennende.

Vi har sett utallige trådløse ørepropper tidligere, men at de kan oversette mellom språk i sanntid virket faktisk som en veldig imponerende funksjon. Demoen på scenen imponerte!

Dessverre virker det ikke som noen av de nye produktene slippes i Norge.

Antageligvis skyldes dette Googles fokus på AI og stemmestyring. Når alle produktene bokstavelig talt skal kunne snakke sammen er det kritisk at språkforståelsen er god, og det er rett og slett ikke tilfelle for det norske språket. Dermed får vi neppe se Googles produkter, verken Google Home-høyttalerne eller Pixel 2-mobilene, i norske butikkhyller med det første.

mats

05.10.2017 kl.03:51

Og allikevel vil apple knuse google også denne julen. Alt google har , vil lages av mange konkurrenter til under halve prisen, og de vil gjøre jobben like bra.

Anders

05.10.2017 kl.05:02

Jeg hadde gleda meg lenge til å bytte til android.. så jeg bytta til android etter 8 år med iphone.. etter et halvt år orka jeg ikke mer og gikk tilbake til iphone..det som irriterte meg aller mest med Android var treige sikkerhetsoppdatering og dårlig sikkerhet... lite brukervennlig.. jeg ble sjokkert over hvor dårlig utvalget var i googles playstore etter så mange år.. men dette fragmenterte android økosystemet var nok hovedgrunnen.. KANSKJE "Project treble" kan fikse noe på dette i løpet av noen år.. lett å se i denne "posten" at du er like objektiv som Trump er om hvor god jobb han gjør

Roger

05.10.2017 kl.06:34

Jeg bruker iPad, men har alltid brukt android telefoner. Foretrekker et mindre lukket system når jeg er på farten og ikke har andre hjelpemidler enn telefonen med meg.

Jeg synes likevel at denne artikkelen var svært dårlig skrevet. Repetetiv når det gjelder googles software og søkeresultater, og veldig lite forklarende hva som EGENTLIG er nytt. Den er også svært lite nyansert, og høres mest ut som en gladkristen rett ut fra predikantmøte hvor han har blitt forklart hvor god Gud er.

Trekk denne artikkelen, grav frem litt spesifikasjoner og beskrivelser av nye funksjoner, slik at vi kan lage vår egen mening i stedet for å fortelle oss hva vi skal synes. Dette er jo bare et halleluja-innlegg som gir meg null kjøtt på beinet på det jeg lurer på.

Bjarne Sørensen

05.10.2017 kl.07:08

An Apple a Day, keeps the Google doctor away!!?. skjønner du er lykkelig over kunstig intelligens?.. det kan kanskje hjelpe deg opp ett nivå?. makan til dårlig jounalistikk skal du lete lenge etter?.. skjønner du selv hva du skriver???.

Per Inge

05.10.2017 kl.07:50

Mye flott fra google. Men en ting de feiler totalt på er jo tilgjengelighet. Hvordan skal man kunne benytte disse flotte produktene når de ikke er til salgs over disk i Norge?

Da er det jo ikke relevant om produktene er topp...

Keyser_Soze

05.10.2017 kl.10:29

Vi skal kanskje være litt skeptiske til disse supersmarte dingsene eller er det bare meg? Internet of things blandet med generell kunstig intelligens (hvis de nå skulle klare det da) høres ut som det absolutte mareritt for meg.

Tenk

05.10.2017 kl.10:40

100 % enig. Jeg synes også Apple sine telefoner ligger flere år bakover i forhold til Samsung sine.

Og da snakker jeg om erfaringer fra begge telefonene. Google er et selskap som bare blir bedre bedre i togets hastighet. Hvorfor? Fordi de sitter på informasjonen om menneskers tanker. Og kobler den sammen. Jeg tror det er ikke lenger til det vil komme programmer som lager apper som er bygd av Ai.

Og att på til de eier YouTube! De vet ikke bare tankene våre via deres søkemotorer, men også hva vi liker å se på.

Og Google translate og Google maps (burde egentlig hete Google navigation) er så fantastiske at ikke bare jeg, men svært mange andre mennesker får sikkert tårer i øynene over å se på resultatene.

Og Google mikrofon som kan ringe ved å si ring xxxxxxxx eller navigasjon xxxxxxxx. Og telefonen ringer eller navigerer helt automatisk. Er fantastiske funksjoner. Som jeg stadig bruker og er svært takknemlig for at jeg får oppleve. Og kan gjøre øynene våte. Over treffsikkerheten som er så presis. Fordi den lærer å kjenne sin stemme. Og blir bedre og bedre på det ettervert. Rett og slett fantastisk.

Google er rett og slett det beste selskapet i verden.

AndersInge

05.10.2017 kl.13:27

Google sine mobiler er super. Prisen er ok og. I tillegg fungerer chrome veldig bra på dei. Dei har gjort noen gode oppgjøp av HTC og Motorola. Dei har drevet "cherry-picking" og fått noe fantastisk bra.

Lenovo kjøpte restene av Motorola. Motorola var første mobil eg hadde og nå har eg kjøpt MoTo G5 Plus og det er en kjempe mobil. Merker at Google passer med Motorola. Tror flere og flere kommer til å velge en mobil fra Moto serien. Du får vannvittig mye mobil for pengene. Ingen leverer bedre mobil til under 3000 kr enn Motorola.

Google passer perfekt til Android mobiler.

Strike

05.10.2017 kl.13:45

Tja, sikkert en hel del brukervennlige applikasjoner hos Google, men så lenge deres økosystem er et "fluepapir" basert på å spionere på brukerne i en grad der de kjenner disse bedre enn disse kjenner seg selv, står i hvertfall jeg over!

Det er rett og lett skremmende å se hvor ukritisk folk utleverer seg selv gjennom disse systemene - og i tillegg, betaler i dyre dommer for å gjøre det!

Men, lever du godt med dette regimet, så er det jo bra at ihvertfall du Pål Nisja, er fornøyd..!

Luis

05.10.2017 kl.16:25

Svar på ditt spørsmål...

Ganske enkelt fordi jeg liker Apple sitt grensesnitt langt bedre enn Google sitt.

Både de som elsker Apple og de (som deg) som elsker google bør ha en ting i bakhodet når dere nærmest har en religiøs tilnærming til produktet, og det er at den enkelte har egne preferanser uavhengig av hva som blir dratt nedover ørene av superlativer.

Men takk for preken...

Knut Olsen

05.10.2017 kl.20:08

Spørsmålet blir heller; Hvorfor skal du satse på en altoppslukende sporingstjeneste som Google?

Google er selve definisjonen på ondskap.

DON'T BE EVIL!

Ole Jacobsen

05.10.2017 kl.20:11

Fordi ingen av de nyhetene som ble lansert i går kommer til Norge. Kanskje aldri, ref hva som har skjedd tidligere med Google hardware. Hilsen Android-bruker. ;-)

Gunnar

05.10.2017 kl.23:24

Apple er gårsdagens firma. Tipper de vil lide en trist skjebne i årene som kommer.

06.10.2017 kl.00:25

Berre synd at desse produkta ikkje vert lansert via norske google play store

Something Awful

06.10.2017 kl.10:08

Skal ikke svare hvorfor/hvorfor ikke man skal satse videre på Apple. Men så lenge Google nekter plent å levere løsningene sine i Norge, er dette rimelig likegyldig. Ja, man kan skaffe seg det gjennom bakløsninger, men det vil ikke de fleste gjøre.

Jeg har veldig lyst på både nye Pixel og Google Home-løsning, men så lenge det eneste jeg kan kjøpe i Google sin nettbutikk er Chromecast, gir de tydelig signal om at de gir beng i om de får meg som kunde.

Toralf

06.10.2017 kl.13:31

Forhåpentligvis klarer Apple og holde følge fordi konkurranse er vi som forbrukere tjent med.

Johnny

06.10.2017 kl.21:24

Fordi Google gir blanke i å lansere sine produkter på verdensbasis? 7 land?!?! Tipper Apple tørker tårer med alle trillionene sine...

Pål Nisja-Wilhelmsen

11.10.2017 kl.09:08

Johnny: Det er nok mye rett i det

Geir

07.10.2017 kl.10:49

Pål, takk for interessant artikkel

Vil gjerne ha en google telefon. Men hvor kan vi kjøpe denne telefonen?

Pål Nisja-Wilhelmsen

11.10.2017 kl.09:08

Geir: jeg kjøpte min fra Proshop.

Skriv en ny kommentar

Følg Pål Nisja her!
hits