hits

Mourinho dreper fotballen

Fotball er underholdning. Det er en pause fra hverdagen. Oppturer. Sorg. Glede.

Les også: Derfor elsker jeg fotball

Da er det særdeles skuffende å se at et menneske som får over en kvart milliard i årslønn for å skape underholdning prøver alt han kan for å ødelegge underholdningen.

Ikke bare er det ødeleggende, det er også feigt og dumt. 

Ser du bare på de kalde faktaene fra kampen mellom Liverpool og Manchester United lørdag formiddag hadde Liverpool ballen over 62 prosent av tiden. Det er kanskje ikke så viktig, men det resulterte i 19 skudd. Manchester United hadde seks.

Kampen ble omtalt i engelske medier som den største i løpet av sesongen før den ble spilt. Selv hadde jeg tatt med min svigerfar til Anfield for å se hans første kamp i Premier League. Han tippet kampen endte 4-2.

Fordi han, som så mange andre, vet at fotball er best når den underholder.

Jose Mourinho gikk til kampen mot Liverpool for å ødelegge mest mulig for motstanderen.

Som taktikk er det ofte valid hvis du er et lag langt nede i divisjonene med begrensede midler. Ikke for et lag som investerte 136 millioner pund i laget denne sommeren (Liverpool investerte for øvrig 54 millioner pund). De siste fem sesongene har Manchester United kjøpt spillere for over 611 millioner pund.

Det er ikke nok til at Mourinho tør å angripe i en kamp som ble sett av millioner verden over. Det som altså ble kalt årets største kamp.

Det har kun tre ganger vært 0-0 mellom Manchester United og Liverpool i Premier League. To av de siste har vært på Anfield etter at Jose Mourinho har gjort sitt beste for å være feig, kjedelig og ødeleggende for fotballen.

Det må være utrolig flaut å være United-supporter etter en slik kamp. Det kan og må være umulig å hevde at laget er det beste i Premier League. På Anfield oppførte laget seg som om de var et fjerdedivisjonslag på bortebane i cupen. 

Og valgene til Mourinho ødelegger fotball som underholdningsprodukt. For hvem tror du vil betale milliarder av kroner for at du skal plassere ti mann i forsvar? Hvem tror du vil se så feig fotball som det du presenterer? Du mener kanskje du spiller sjakk for å oppnå et langsiktig godt resultat i serien, men det er mer russisk rullet med fotballens sjel og egenart som den mest underholdende idretten som finnes.

Lykkes Mourinho vil produktet fotball forringes. Færre vil se på. Færre vil bli underholdt. Verdien blir mindre. Da er det ikke sikkert han får en kvart milliard i årslønn lenger... 

Foto: Scanpix/Reuters/Carl Recine (øverst)
Skjermdump Twitter
Foto: Pål Nisja-Wilhelmsen

201 kommentarer

Ja, bare se på målforskjellen så ser du hvem av de 2 som spiller kjedelig fotball... idiot

Jone: I denne kampen gikk United knapt i angrep. Det regner jeg med at du så? Hvis mål er underholdning har Liverpool 25 mål i sine kamper, United 23. Hvor mange skudd på mål har Manchester United på de siste to kampene borte mot Liverpool?

Hahaha

city er best, desverre. men å raljere sånn mot et lag som har scoret 21 mål på 8 kamper og ligger som nr 2 i PL...... her lukter det butthurt liverpool fan lang lang vei.

unknown: Er enig. Det er ett lag i Manchester som er veldig gode, og som sannsynligvis vinner i år. City, altså.

Problemet til Mourinho var at han kun hadde to midtbanespillere til rådighet, med Fellaini, Pogba og Carrick ute med skade. Som Drillo sier, taper du midtbanen, så taper du kampen. Klopp var ikke villig til å ofre en av de tre han hadde på banen med en ekstra angrepspiller for å score det nødvendige målet. Sånn sett har klopp litt skyld i det kampbildet han også. Jeg syntes Mourinho løste det dårlige utgangspunktet med uavgjort på best mulig måte, som for United føltes som et poeng vunnet, og for Liverpool, to poeng tapt. Glory Glory

Robin: Det er vel litt dårlig gjort mot Mata å si at han ikke var tilgjengelig der han satt og blomstret på midtbanen? Så det faktum at Liverpool manglet Lallana og Mané - regnet som de to beste utenom Coutinho skulle ikke ha noe å si? Man stiller med det laget man har. Og hvis Mourinho ikke har nok spillere har han brukt pengene særdeles dårlig...

Øyvind Bergh

Øyvind Bergh

Det er snakk om EN kamp, og har ikke Utd scora nok i år til å glede denne Wilhelmsen ! Slutt med sutring, så får vi se ved sesongslutt hvem som har scora hva og endt på tabellen

Øyvind Bergh: Sånn personlig gleder det meg hver gang United ikke scorer, men poenget er her annerlededes: Ved å gå til en så stor kamp med et slikt utgangspunkt ødelegger Mourinho for fotballen som underholdningsprodukt.

Rune Trondsen

Rune Trondsen

Du nevner "årets største kamp" flere ganger. Det er jo langt i fra de to beste klubbene, så hvordan kan det da være årets største kamp? Begge klubbene har hatt store problemer med å kvalifisere seg til CL de siste årene. En spennende kamp for all del, men å kalle det årets største kamp blir fullstendig useriøst.

Rune Trondsen: Kampen ble omtalt i engelsk media som årets største kamp før den ble spilt. Skal oppdatere bloggen med det faktum.

Syntes det er greit at du har dine meninger, men syntes det er tullete av nettavisen å sette dette som en stor sak øverst, når det kun er bloggen til en bitter blogger som forøvrig er supporter, og varamedlem i supporterklubben til Liverpool. Dette er ingen "nyhet", og fortjener ikke mer enn en liten notis.. Skal man lage "førstesidestoff" av alt fotballsupportere til lag i motgang ytrer blir det ikke veldig saklig.

Herman: Jeg er enig i at det ikke er en nyhet at Mourinho prøver å ødelegge fotballen.

Jørgen Michael

Jørgen Michael

Selv vi med Unitedbriller må innse at han har et poeng...

Petter Martinsen

Petter Martinsen

Greit nok at akkurat denne kampen var litt kjedelig, men hvis det er den som til slutt vinner ligaen for oss, så er det jo 1 meget viktig poeng vi fikk med oss. :)

Har sett noen av de andre kampene i år, og da synes jeg vi har spilt flott fotball og scoret mange fine mål.

Petter Martinsen: Det blir nok City som vinner, fordi de tør mest. Den som intet våger, etc.

typis liverpool suporter og være meir opptat av hvordan de går med man united eller sit eget lag

Anonym: Her er jeg faktisk mest opptatt av fotballen som helhet.

"Da er det særdeles skuffende å se at et menneske som får over en kvart milliard i årslønn for å skape underholdning..."

Skape underholdning? Fotballspillere får betalt for å vinne kamper og trofeer, og man bruker den taktikken som er best for å oppnå dette. Jose Mourinho satt opp en perfekt taktikk for å demme opp for angrepstyrken til Liverpool. Det eneste som sviktet i denne kampen fra Uniteds side, var Lukakus manglende evne til å klare å holde på ballen de gangene vi skulle fremover.

Mourinho er ingen idiot. Hvorfor skulle han hive hele laget fremover, for dermed å gi Liverpool en haug med kontringssjanser? Tross alt det eneste Liverpool er god på, og dette demmet han bra opp for.

Dette er bare sutring Pål.

Ta en titt på denne du: https://twitter.com/UtdOliver/status/919945901359190016

Harald: Selvfølgelig er folkene i en fotballklubb ansatt for å lage underholdning. Det er derfor TV-stasjonene betaler milliarder av kroner for rettighetene.

Veldig til angrep du produserer. Er helt enig med deg at kampen var kjedelig. Slik jeg ser det (som United supporter) er det to lag som spiller en kamp. 22 spillere. Taktikken blir lagt før kamp. Klopp velger det han alltid gjør, tut å kjør å satser på 5 mål. Bet meg forresten merke i at Liverpool selv, alltid var i balanse. Mer enn de pleier. Taktisk smart av Klopp.

Mourinho legger opp en kamp plan etter spillerene han har til rådighet og etter hvem han møter. Han vet styrken til Liverpool. Han vet at uavgjort er godt nok i mai. Han håper selvsagt at United skal kontre inn 0-1 målet og stikke av med 3 poeng.

Tror mourinho har et litt lengre perspektiv enn deg, han skal stå på toppen av tabellen i mai. Han er ikke der for å underholde. Chelsea var kjedelige, men vant. Inter var kjedelige, men vant. Ser du konturen?

Om det er United way eller ikke, jeg tror de fleste United supporterene heller vil ha gull enn en borteseier mot pool. Kan forsåvidt minnes fergie parkere bussen borte og tape kamper, uten at han blir husket for det av mange....

Synd du ikke tok med faren din på city kampen.

Thomas: Det er en interessant påstand, men hva med i fjor? Hva med alle de andre kampene Mourinho har gjort det samme? Hvis det er slik at dere som liker United er fornøyd med at laget er gørr kjedelig å se på, men vinner så er det greit for meg. Det er bare lite som tyder på at det er noe som vil appellere bredt til TV-publikum.

Det feige ville vel være å gi etter sin egen filosofi fordi alle vil det. Er ganske tøft å gå imot alle og stå på sitt for å få ett bra resultat i en tøff bortekamp. Og det kreves kvalitetspillere for å kunne gjennomføre en slik taktikk. Ellers hadde vel alle gjort det like bra ? Mens andre lag er opptatt med å spille publikumsfotball er United opptatt med å vinne ett Premier League trofè. Kanskje L'pool kunne vært mer tjent med å være litt kyniske iblant ?

Jonas: Kanskje det, men da hadde jeg ikke fulgt laget slik jeg gjør. Jeg vet at Klopps Liverpool prøver å vinne alle kamper, og derfor er det gøy å se på. Hvis Unitedsupporterne synes kampen på lørdag var gøy så greit det, men det er ikke min form for underholdning.

Klopp har brukt netto 20 milloner pund på alle hans overgansvinduer i Engelsk fotball, 3 stk.

Nå skal det sies at utd turte mer denne matchen mot Liverpool enn forrige sesong, selv om de da hadde null skudd på mål i andre omgang og en kvalifisert sjanse hvis du tar med begge.

At Mourinho gjør dette med utd er forøvrig ikke nytt, han gjorde det samme med chelsea, da var utd supporterne samstemte at det du sier over er rett, nå som han er utd manager, er det en taktisk triumf:-)

miguel: Ja, jeg husker godt hva United-supporterne mente om Mourinho da. Husker godt et par av dem mente at han ødela fotballen til og med...

Tommy Fjørtoft

Tommy Fjørtoft

Sjeldent har jeg lest slik oppgulp. Mourinho er ansatt til å vinne titler. Noe han har gjort i alle klubber han har vært i. At han presterer å trigge rivaliserende supportere som deg ved å gjøre det som er høyst nødvendig i løpet av 90 minutter er helt utrolig.

Disse "færre vil bli underholdt" vil huske titlene, ikke hvem som hadde flest skudd på mål i løpet av en sesong. Pinlig.

Tommy Fjørtoft: Jeg er ikke sikker på at du har rett. United bygget seg store på å at de underholdte mens de vant titler. Slik Liverpool gjorde på åtti-tallet.

Pål: Mata er kun offensiv, er helt fraværende defensivt.Han har ingen ting på sentral midtbane å gjøre. Mata er best som måltyv bak spiss, eller som støttespiller på kant.

Robin: Ok, men hvis Mourinho har handlet så svakt for så mye penger er han jo ikke spesielt dyktig på å få til dybde på laget?

Oddgeir Søvik

Oddgeir Søvik

Hvor såra kan man bli som Liverpoolsupporter? Jo så såra som du er. Vunnet mange trofeer i det siste??? Typisk Liverpoolsupporter. Det er lov å score selv om motstanderlaget forsvarer seg forresten. Løk.

Oddgeir Søvik: Jeg er ikke så veldig såra som supporter. Liverpool spilte en god kamp, dominerte fullstendig mot det største formlaget i Premier League og var det eneste laget som spilte fotball i andreomgang.

Petter Martinsen

Petter Martinsen

Kanskje, men det finnes andre lag også som har startet forrykende, for så og falle voldsomt at..Chelsea for 2-3 år siden vant vell de de 7-8 første kampene, men plutselig kommer motgangen. Jeg tror Mourinho fort kan ta Guardiola ( har jo skjedd før), og vi kjenner alle historikken hans i sesong 2 i klubbene han har vært i. Reagerer også litt på denne nærmest utenomjordiske hyllingen av Liverpools angrepsspill, når de står med 13-12 i målforskjell, mot 21-2 hos Manchester United, det er noe som ikke henger helt sammen her.

Det er noe som heter taktikk. Om alle lag som har investert masse penger på nye spillere skal være offensive, blir mot-taktikken å ligge lavt å kontre dem i senk.

Liverpool er svært offensive, og tidvis svært gode offensivt. Å komme til Anfield for å presse høyt mot Liverpool er dårlig taktikk. Å ligge lavt og kontre er derimot god taktikk!

Mourinho er hentet til United for å vinne pokaler. Derfor velger han en taktikk som øker sjansen for å vinne. At Lukaku og Mhiktarian har en dårlig dag er ikke Mourinhos skyld, men det var årsaken til en kjedelig kamp.

Fotballromantikere kan sitte å håpe på underholdende kamper, men om de ikke klarer å forholde seg til realiteter må de bare fortsette med å bli skuffet over resultatet!

Per Inge: Hvis fotball ikke var laget for å underholde folk som ønsker en pause fra hverdagen kunne du hatt et poeng om at å kaste ti mann i forsvar når man leder serien er bra for det produktet. Blir litt som å si at Coca-Cola uten kullsyre også er Coca-Cola. Det er greit å tåle noen kjedelige episoder i en god TV-serie, men Mourinho har ikke "noen" - han har mange.

Forsvarsspilleren

Forsvarsspilleren

Selv klarer jeg å se skjønnheten med et godt organisert og tett fotballag. Men det er jo en dårlig skjult sannhet at offensive bidrag er alt dere casual fans ser.

Da er aldri flaut å vær Manchester United fan. Da er ikkje fansen som spele kampen. Istedenfor å fokusera på at Liverpool spelte United lavt å skryta øve egen innsats så går selvfølgelig fokuset på Mourinho og United.

Jone: Du kan påstemplet artikkelen forfatteren som idiot etter en korrekt og saklig beskrivelse. Alle som underholdning fotball er ikke Mourinho den ivrig tilgjenger av den. Han er resultatorientert trener som ty til drastisk til destruktiv fotball. Var i klinsj med Eden Azar da han trent Chelsea. Ikke minst Real Madrids Ronaldo. Fordi disse spillere liker det motsatte av Mourinho. Nemlig underholdningsfotball. Ha skuffet hele fotball verden mot Liverpool. Med tanke på ressursbruken klubben har påtatt seg i disse årene, det må være pinlig for supportører som ble nevnt her. Manchester er i tillegg børsnotert organisasjon. Må beskytte deretter image ved å flair-play spille mot verdi motstander. I dette tilfellet Liverpool. Dagen var også dedikert Kenny Daglish. En forventet fotball som ble sabotert kynisk av Mourinho. Med United heltene på tribunen. Sir ALex og Bobby Charlton.

Syntes dette var spot on! Det morsomme med det hele er at United supportere nå hyller fotballen, pengebruken og mentaliteten de tidligere har vært store motstandere av. Det Mourinho og United nå står for, er langt unna det Ferguson bygde og stod for. Men det er vel sånn fotballen funker om dagen? Hykleri og kynisme...

Hei Pål. Du har helt rett. Se på de 10 siste bortekampene til Mourinho mot de såkalte topp 6-lagene. Ikke en eneste seier. Man City reiser til Anfield og Stamford Bridge for å vinne.

Jeg skal ikke kalle deg for idiot, men hvor får du en kvart milliard i årslønn fra? Også er det lett å se at du hater Man Utd selv om du har mye rett.

Daman: Han får 13,8 millioner pund fra United og ca 11 millioner pund fra kommersielle avtaler tilknyttet sin jobb. Regnet over i norske kroner blir det rundt en kvart milliard. Om han ikke fikk lønnsøkning før årets sesong. I så fall er det høyere.

Til de som kritiserer valget av tittel; årets kamp. Det er berre eit engelsk hatsoppgjør av betydning internasjonalt. Ellers vil eg sei vidare at om kvaliteten på united sin fanskare har sunke ned hit som dette kommentarfeltet kan vise til, så har det nådd eit kunnskapsmessig bunn-nivå det ellers skulle være vanskelig å nå med eit såpass lite kunnskapsfullt utgangspunkt.

Dette ser ut som romantikk over fotballforståelse.

Liverpool klager over at lag legger seg bakpå og spiller lange baller. Hele taktikken til Klopp baserer seg på å vinne ballen høyt i banen og ta lag i ubalanse. Det dummeste du da gjør er å trille ball på egen banehalvdel. Hvis Liverpool da vil at det andre laget skal stå høyere i banen må de slutte å presse høyt og ha en mer direkte spillestil(mindre ballbesittelse). Men dette passer ikke laget da forsvarsfireren er såpass ustabil.

Dette var en latterlig blogg. Du liker ikke Morinho,

det er helt greit, men vi får vente å se når

slutten er her, hvem som da er på toppen.

Og denne Klopp, nå har han vært trener hos Liverpool

i 2 år, han klarer jo ingenting. I motsetning til

Morinho, som er mer enn grei. Det er Klopp du må

kritisere, denne bloggen er ikke noe særlig, nei.

ingrid: Jeg vil våge å påstå at Mourinho arvet et bedre lag enn Klopp :-)

Sven Erik Flaa

Sven Erik Flaa

Jeg tror Mourinho spiller slik mot Liverpool bare for å gjøre Liverpool supportere som deg og alle andre grinete. Man U har spilt feiende flott fotball hittill i år å scoret 21 mål mot Liverpools 13 mål. Underhold når man kan og vær taktisk når man må.Her har Klopp mye å lære. Liverpool tok vel heller ikke så store sjanser, hadde mye ball, men lå alltid igjen med 3-4 spillere bakerst. Jeg registrerte 3 store sjanser til Liverpool og 1 til Man U. Og De Gea har holdt nullen 2 ganger på rad på Anfield. Neste kamp kommer Man U til å underholde

Sven Erik Flaa: Da gleder jeg meg til neste kamp jeg kommer til å se med United. Det blir vel Manchester United-Liverpool på Old Trafford. (Siden de skal underholde da).

Skikkelig furten Liverpool supporter.

Er enig at Mourinho hadde en defensiv tilnærming til kampen, men med den midtbanen han hadde til rådighet er det helt greit.

Det at et sutrete blogginnlegg får plassering som hovedsak på Nettavisen er helt uforståelig. Du oppfører deg barnslig og noe jeg kunne forventet rett etter kampen i frustrasjon, men to dager etter? Voks opp!

Gunnar: To dager etterpå har jeg tenkt over at jeg tror at slike kamper vil ødelegge for verdien av fotball, og fotball som underholdningsprodukt. Rett etter kampen tenkte jeg mest på hvor forferdelig kjedelig det ville vært å holdt med United med en slik tilnærming til fotball.

Dreper fotballen? Virkelig? Det er synd at kunnskapsløse kommentatorer med preferanser for et lag og dertil hat for andre får spalteplass. Nå har United spilt mer underholdende fotball enn på flere år i høst, og etter en kamp, der United mangler de to viktigste midtbanekrigerne, og du presterer å fyre av en bredside på den måten? Tabloid, kunnskapsløst og patetisk. 60 - 40 i ballinnehav er vel ikke mer enn å forvente? Og jeg tror du bør sette deg ned og se gjennom de 19 avslutningene du utbasunerer Pool presterte. 17 av dem var meningsløse lomper som både du og jeg kunne tatt med en hånd.

Hvor er den kritiske kommentaren til at Klopp ikke torde å angripe mer? Han tok i stedet av sine offensive krefter i 2. omgang - blant dem Coutinho - hvorfor?han tenkte taktisk og defensivt! Ta dine Liverpoolbriller og spis en god stor bolle i stedet for å sitte og gulpe opp slikt piss i en riksavis.

Jostein: Han byttet ut to klart slitne spillere med andre offensive spillere. Regner med at du har sett statistikken fra kampen som ganske klart tilsier hvor mye kun ett lag forsøkte å angripe?

Underholdning må ikke være å score mål, det kan like gjerne være god taktikk. Det kan også være å parkere bussen bedre enn noen andre lag gjør i verden. Det er nettopp det som gjør at det blir underholdende, coaching i verdensklasse.

Gjøre det som må til for å vinne ligaen, uavhengig om det ser kult ut eller ikke. Sist jeg sjekket er det ikke stilpoeng i fotball.

Mourinho er en av verdens mest kjente og beste fotball trenere. Hvorfor det? Pga han kun er kjip? Hvis det er tilfelle, så finnes det mye folk rundt om som liker kjipt mer enn å tape.

Det stinker kun Liverpool supporter av hele opplegget, og det er rimelig trist/flaut å lese innlegget fra start til slutt...

Frode: Da er vi sikkert uenige. Hvis du synes det du så på lørdag var en morsom kamp fra United sin side så liker du en annen fotball enn meg. Det er helt greit. Lufta er for alle.

Hverken Manchester United eller Mourinho er på Anfield for å underholde Liverpool sine supportere, det bør vel Liverpool klare å gjøre selv. De kunne gått ut mye mer offensivt, skapt større rom for kontringer fra United og blottlagt sine ikke alt for gode forsvarere. Jeg er sikker på at Mourinho ville elsket et slik scenario, ja jeg tror sannelig det kunne vært en enda hyggeligere lørdag kveld for meg også dersom det hadde blitt sånn.

Jeg irriterer meg sjelden over motstandere som kommer til Old Trafford og legger seg bakpå, jeg irriterer meg derimot over eget lags manglende evne til å bryte ned motstanderen dersom det ender med en U eller enda verre. Nå ble denne kampen spilt rett etter en landslagspause og som alltid er United svake i første kamp etter disse. I tillegg spilles det en vanskelig bortekamp i CL denne uken, noe som gjør at man må prøve å spare litt på spillerene. Forøvrig skapte United en sjanse som Lukaku normalt ville satt, uheldigvis bikket Mignolet feil vei denne gang. Liverpool hadde vel noen skudd i retning mål uten at vi som er vant med DeGeas reflekser anser det som målsjanser.

Hei.

Her har du mange gode poenger. Dessverre for fotballen, Liverpool og fans verden over vinner fortsatt Mourinho pokaler. Det er godt å se at fotballen generelt er i endring, der Mourinho- og Drillofotball ikke er det "markedsledende", og de virkelig gode lagene satser offensivt og underholder.

På sikt håper og tror jeg dette fører til at det kommer flere pokaler i skapet på Anfield også, men dessverre kommer det nok til å ta enda noen år før vi kan konkurrere med de aller beste. På sikt tror og håper jeg også at Mourinho får fyken til neste år, for slik gampefotball vil ikke en klubb som Man Utd stå inne for.

Hugo Pedersen

Hugo Pedersen

Det virker visst som Benitez-tiden og "shit on a stick"-fotball som Jorge Valdano kalte det er fullstendig visket ut fra Liverpoolfansens hukommelse. For en hyklersk gjeng med brødhoder.

Hugo Pedersen: Selv husker jeg bare åttitallet om noen spør

Hugo Pedersen

Hugo Pedersen

Når Benitez lå med 11 spillere innenfor egen 16-meter i 90 minutter på Nou Camp, skrev du blogg om hvordan det var ødeleggende for fotballen?

Hugo Pedersen: Nei, hadde ikke blogg da.

Du måler underholdning gjennom målprotokollen og påpeker således at United sine kamper har gitt 23 mål mens Liverpool sine har gitt 25. Av de 23 målene i United sine kamper har derimot United stått for 21 av dem mens Liverpool kun har stått for 13 (!) av de 25 målene i deres kamper så langt. Jeg antar at Klopp ikke slipper til motstanderen bakover for å skape underholdning så hvem som har stått for mest underholdning så langt i sesongen burde vel være relativt opplagt?

Alle som har fulgt fotball lengre enn i fjor vet at Mourinho anser uavgjort borte mot ande "topplag" som en seier og dette må vi som United fans bare leve med. Jeg antar du visste dette og at blogginnlegget var relativt ferdigskrevet før det var så mye som sparket en ball på lørdag.

PS: Et lite innspill (til informasjon) angående påstanden om at Liverpool hadde ballen i 62 % av tiden (såkalt possession). Denne stats´n utledes fra antall pasninger et lag har og ikke hvor mye man faktisk har ballen (rart, ikke sant?). Eksempelvis hadde Liverpool 580 pasninger og United 354 som gir en total av 934 pasninger. Liverpool sine 580 pasninger utgjør 62 % av totalen mens Uniteds 354 utgjør 38 %. Dvs at mange korte, kjappe pasninger gir økt "possession" mens lange baller ikke gjør dette. En liten avsporing og som tidligere nevnt kun til informasjon.

Det er forøvrig heller ikke ETT godt lag i Manchester. Det er to og er ligger for øyeblikket på 1. og 2. plass på tabellen.

Jørgen, du har skjønt det. Poenget her er jo underholdningsverdien. Som Pål Nisja-Wilhelmsen sier; Mourinho ødelegger fotballen. Dette med en utrolig destruktiv tilnærming (spesielt som til denne kampen mot Liverpool) Han spiller, som han har gjort med alle sine lag, først og fremst på defensiv organisering. Legg merke til lagene han har ledet, der de veldig ofte har kommet i vei med en 1-0 seier. Eller som i noen kamper, leder 1-0 slik at motstanderen må frem på banen og de får ett eller flere mål på slutten. Fantastisk flott for supporterne til disse lagene, men som poenget er i denne bloggen, underholdningverdien (spesielt for de "nøytrale") blir helt fraværende. Så kan disse supporterne som hatet han som pesten, inntil ifjor heltedyrke han nå, når han har brukt 250 m pund og går for å "vinne" ett poeng.

COYS

Nå er det ikke noe nytt at Mourinho representerer kjedelig fotball. Det er heller ikke noe nytt at Mourinho er en vinnerskalle og vinner trofeer. Hvor lenge siden er det liverpool vant PL sa du? YNWA = you`ll never win anything.

Dette innlegget bør du ikke få penger for, herregud så idiotiskt. Les tabellen om hvilke lag som underholder, gåe vell an å gå 0-0 en kamp, kan ikke vinne alle 4-0, tulling.

Jørgen: Du kan trøste deg med at jeg ikke får noe ekstra betalt for dette :-) Og det var en Arsenal-supporter som ba meg skrive det.

Det må være mulig å debattere utover det implisitte argumentet om at "mitt lag er bedre enn ditt".

Kampen var dritkjedelig. Og det var Mourinho sin "feil". Samtidig som jeg er uenig med mange av mine medsammensvorne hva angår klubbtilhørighet, er jeg litt enig med de som ønsker å vinne ligaen. "Underholdning" for meg kan like gjerne være et strukturert forsvar som demmer opp for et hjemmesterkt angrepslag. Å legge en god slagplan kan for meg bety vel så mye som å spille 3-4 - for meg. Joda, 3-4 er gøy. Men når United har spilt underholdende fotball hittil i år, og unntaket resulterer i ett poeng borte mot et av ligaens beste angrepsrekker, gjør det meg ingenting. Basert på det vi vet om Mourinho i forbindelse med kamper som dette, burde man heller se på to alternative løsninger:

1. Legge en egen taktikk som setter Mourinhos lag i ubalanse. Nytter ikke å være bitter fordi man tapte den taktiske kampen.

2. Ta med seg papsen på en annen kamp

Du framstiller deg selv som meget bitter. Ja Mourinho har en tendens i store kamper å bryte ned spillet til motstandere, men dette må jo være en styrke. Og om du følger med i timen så så du statestikken for Mourinho i PL. Dette var da før sesongen. 252 Kamper, 160 seier, 59 uavgjort og 33 tap. På disse kampene har lagene hans scoret små pene 439 mål for og kun sluppe inn 181. Jeg tipper at selv Mourhinho ikke var fornøyd med det hans offansive spillere viste mot Liverpool, men er dette hans feil eller spillerene sin feil at de roter vekk ballen? Når du møter ett av lagene i ligaen som spiller den hurtigste kontringsfotballen og meget flott offansiv fotball skal må da kaste det man har i angrep? eller skal man tilpasse seg deretter. Men man blir vel slik nå man er sulteforet på trofer og ikke har vunnet ligaen tilbake til starten av den teknologisketidsalderen. Ja jeg er United supporter men har ingen problemer med å si at Liverpool spiller meget flott fotball til tider, men at de ikke eier ett snev av kynisme i spillet sitt og ikke evner å tilpasse seg kampbildets utvikling og dette er en av hovedgrunnene til at de sliter i kamper fra 60min å ut. Er det ikke deiligere å ta poeng fra en rival når man egentlig ikke fortjener det i så stor grad. Men at du er bitter er det ingen tvil om. Jeg er stolt over å være United suppoerter og er stolt over det at United har en manager som evner å se det store bildet at 1 poeng borte mot en rival er bedre når poengene telles opp i Mai. Kanskje på tide å innse at Liverpool sitter med en taktisk naiv manager kontra en taktisk smart.

Joda, jeg ser den. "Hvorfor vinner du ikke flere kamper?"

"Det viktigste er vel ikke å vinne, se så spennende kamper vi lager for fansen!"

Det er rart, det der. Hvordan man kan bli beskyldt for å spille "kjedelig" av folk som heier på motstanderlaget... Jeg skulle likt å høre argumentene om da hadde vunnet... "Det spiller ingen rolle at de slo oss, de spiller jo kjedelig fotball!"

Det verste som har hendt PL er faktisk Mourinho. Mange har kopiert hans destruktive spillestil. Han oppnår resultater, men som du sier tapes underholdningsverdien. Jeg merker at jeg begynner å gå lei av bussparkering. Det er begrenset hvor mange ganger en gidder å se det samme opplegget hele veien.

Fantstisk at nettavisen velger å publisere noe så partisk og som de vet bare ender med drittslenging fra den ene leiren til den andre.

Etter fire 4-0 seire, kom det en kamp der det offensive sviktet. Ja, taktikken var en annen. Du har vel sett topplag blitt bombardert på Anfield? Som Liverpool-supporter burde du vite at Liverpool scorer mye hjemme og slår ofte topplagene i underholdende og gode kamper. Påstanden din om at kun dårligere lag kan legge seg bakpå er jo helt på trynet. 1 poeng på Anfield er helt greit for en rival. Holder avstanden. I dette tilfelle mistet United to poeng mot Englands beste lag, men økte med ett poeng til Chelsea og Arsenal.

Fotball handler om resultater. Mourinho får ikke penger for å underholde - som du skriver. Han får lønna si i håp om at United skal gjenerobre tittelen som Englands beste lag. Alt handler om å vinne ligaen. Det burde Liverpool lære seg. For fansen skyld.

Skulle gjerne sett et mer offensivt United på lørdag. Men ett poeng er bedre enn null og tre baklengs.

Kjetil bjørge

Kjetil bjørge

Som united supporter kunne jeg sagt mye her, men det kommer frem mye bra fra united supporterne.

Ler meg ihjel når du tar med deg svigerfaren på sånn kamp... sjansen for å tape var der, sjansen for 0-0 var stor , sjansen for at liverpool skulle vinne, lik null..!!! Vi får telle opp til slutt.

Har du tatt en titt på statistikken til Ferguson mot Liverpool på bortebane? Hvor mange mål scoret United egentlig i de kampene de siste 15 årene og hvor mange ganger vant de? Hvor mange av toppklubbene slo Liverpool på bortebane i fjor? Noen ganger kan det være greit å ta en titt på statistikken før man skriver en artikkel som blir synlig for tusenvis av mennesker. Synes du Arsenal var smarte da de "angrep" Liverpool på Anfield tidligere i år? Tror du Arsenal-fansen ble underholdt?

Liverpool var heller ikke spesielt flinke til å angripe i denne kampen og den endte 1,5 - 1 i målsjangser. Klopp tok heller ingen risiko, han endret ingenting fordi også han var redd for å tape og redd for å åpne seg opp for kontringer i mot.

Liverpool er 7 poeng og -18 mål bak United på tabellen, det var de som trengte de tre poengene. United lever veldig godt med 1 poeng i denne kampen og det er derfor Mourinho leverer, fordi han bryr seg ikke om følelsesinnlegg som dette.

Det du skriver på slutten er jo kun flåsete og patetisk. Fotball har relativt mange faser og det kommer alltids en kamp en time etterpå. City vant 6-2 og briljerte, neste uke kan det være United som gruser Huddersfield med 3-4 mål. Om du er så interessert i underholdning (til enhver tid) kan du jo sjekke ut NHL eller UFC.

Til motsetning til hva du skriver; ligafotball handler om å vinne etter 38 kamper. Dette er Mourinho og også United gode til, i hvert fall etter at Premier League ble opprettet. Underholdning? Jo da, men ikke hver eneste kamp - da har du virkelig misforstått fotball. Det er ingen mennesker i hele verden som vil slutte å følge med fordi Liverpool og Man United spiller 0-0 - så igjen, du tar helt feil og fremstår veldig bitter.

Pål Nisja-Wilhelmsen må først få lære reglene i fotball før han uttaler sig og så må han få pusset sin krystall kugle så han kan se at det er United der vinner.

Per Lottrup: Hvilke regler er det du mener jeg ikke kan?

Drillo gjorde det samme med landslaget og ble genierklært og hyllet.

Sutringen din er patetisk, voks opp.

AldriMerAP: Jeg var ikke spesielt imponert over Drillos fotball...

Oddgeir Søvik

Oddgeir Søvik

Tror jeg skal bli blogger. Servere masse drit uten å svare på noe er midt i blinken. Spesielt når du har preferanser for ett lag som i beste fall kan regnes som en middelhavsfarer. Er det virkelig United som skal sørge for underholdningen på Anfield?? Jeg tar en kjedelig 0-0 kamp i bytte mot trofeer any day. Når det er sagt er jo underholdende fotball det eneste Liverpool-supportere har igjen, da laget ikke kommer til å vinne noe som helst på laaaaaang tid. Snakkes.

Hyklersk liverpoolsupporter som garantert gne seg i hendene da rafa parkerte bussen og lempet baller opp på Torres. Liverpoop supportere må være fotballens mest dobbeltmoralske gruppering. Her er du butthurt og bitter. Skriv om noe viktig i stedet. Heysel for.eks. skammens dag for møkkaklubben

Så flott, imens Mourinho legger planer om å spille uavgjort mot topplagene i PL, så driver Guardiola å lager planer om å knuse topplagene.. Så får Mourinho sitte der og håpe på at City snubler

Jeg så Jamie Carragher på Sky Sports i helgen snakke om Mourinhos inngang til denne kampen. Han kritiserte ikke Mourinho for å ha en defensiv taktikk, det er tross alt Liverpools oppgave å underholde på hjemmebane. Han sa også at dagens Liverpool ikke kan spille defensivt - fordi de ikke evner å gjøre det - men at de ofte gjorde det på hans tid, når det var behov for det. Dagens Liverpool har én streng å spille på - alle mann i angrep. Når de møter lag som ligger dypt og ikke gir fra seg bakrom, er de nærmest sjanseløse. Noe å ta med seg når lysten til å øse ut eder og galle over et langt bedre lag enn Liverpool melder seg, Nisja?

Pål: Jeg tror du egentlig forstår at man ikke kan ta høyde for 3 skader i samme posisjon når man handler spillere. Da blir det mye slitasje på benken om man må gjøre det for alle posisjoner. Faktum er at United hadde ikke spillere tilgjengelig for å skape den defensive tryggheten til å matche Liverpool på det tidpunktet kampen skulle spilles. Da kunne ikke United ta risiko fremover på banen. Da blir resultatet slik det ble. Jeg tror ikke Mourinho aktivt går inn for å ødelelegge fotballen som du påstår. Det handlet om å få et resultat med det mannskapet man hadde til rådighet.

Totalt useriøs blogg... ingen blogg om hvordan Conte ødelagte fotballen når de lå sef dypt mot City? Litt trist at du må blande inn United i negativ forstand for og få klikk. United gikk borte mot et lag som veldig få av topp 6 kommer til og slå borte og fikk et resultat så får man heller underholde hjemme. United møter lag som ligger dypt på OT hver uke men og skylde på at et lag forsvarer seg godt for Liverpool ikje klarer og skape noe... kom igjen.

om man tidligere ikke har likt Man U, blir det i alle fall IKKE lettere å like dem med Mourinho som trener....Både fyren og spillestilen byr meg i mot! Gørrkjip, drepende kjedelig fotball. Liverpool burde ha vunnet klart denne kampen

https://twitter.com/UtdOliver/status/919945901359190016

Hva er underholdende fotball? Mange mål? Mange sjanser?

Som Mourinho sa i intervjuet, han hadde Matic og Herrera av midtbanespillere til å krige mot 3 svære karer på midtbanen til Liverpool. Og hvis du hadde fulgt med på kampen, så ville du sett at United prøve å angripe - men ikke fikk det til, fordi Uniteds spillere var både dårlige og ble kjempet av ballen av Liverpools midtbane. Liverpool forsvarte seg veldig bra. Mener du at bare fordi United er United og bruker masse penger skal de sende alt skyts fremover for å score mål til enhver pris? Mourinho mente at med en slik stil i den kampen ville de tapt, fordi midtbanen ikke kunne konkurrere med midtbanen til Liverpool når Uniteds viktigste på midtbanen er ute med skade.

Folk som deg er håpløse, alt dere kan er å lage enkle titler med enkelt innhold - som enhver idiot med litt fotballforståelse kan snekre sammen. Du er på nivå med min mor.

Hvorfor? Fordi det går ikke an å vinne med dere? Om Mourinho hadde kastet alt fremover hadde United mest sannsynlig tapt kampen - og da hadde du kritisert ham for å være ignorant. Når han prøver å forsvare seg på best mulig måte, så ødelegger han fotballen?

Klopp var like defensiv han, ofret aldri en av sine 3 på midtbanen for å få flere angrepsspillere. Han ofret aldri den kontrollen Liverpool hadde - ved som sagt å ha 3 sterke midtbanespillere.

United er nr. 2 på listen over scorede mål. Er det ikke underholdene?

Lær deg litt om fotball er du snill. Du er kanskje ikke fan av Mourinho, og det er flere jeg heller ikke liker - men jeg prøver å se hva de ønsker å oppnå enten jeg liker det eller ikke. Finnes 2 sider av samme sak - alltid!

Her er kunnskapsløsheten så stor og den fotballfaglige kompetansen så lav at vi er nødt til å stille spørsmålet: Har du hørt om effektiv fotball, Pål? For om det er et kjent og kjært begrep er det også åpenbart at Uniteds stråååååååååååålende spill var et skoleeksempel på nettopp effektiv fotball. Du nevner jo til og med hovedkriteriene selv: God defansiv organisering. Minst mulig possession. Høy effektivitet foran mål. OK, så var ikke den siste helt på plass, men det må hjemmedømmingen ta skylda for. Med en upartisk dommer opptatt av fair play ville garantert United ha omsatt en kontring i mål selv med bare én enkelt kontring i hele kampen. For det er akkurat det som er selve essensen i effektiv fotball, 100% sjanseutnyttelse, akkurat slik Mou selv står for. Den kan heldigvis også lett tilpasses med en noe fleksibel definisjon på hva som utgjør en målsjanse. Her er Drillo den fremste eksperten, slik han er på alt som har med effektiv fotball å gjøre, så et kurs i Drillostil hadde definitivt vært på sin plass for Pål.

Nok en LFC supporter som sutrer som vanlig, allways the victim. Det er ikke Mourinho sin jobb å underholde på Anfield, det er Klopp sin. Og akkurat det vet Mourinho. Nesten alle lag som kommer til f.eks. OT legger seg lavt, vi kan ikke sutre over det om vi ikke vinner eller undeholder. Du får heller klage på ditt eget lag som ikke klare å underholde mer mot lag som legger seg lavt. Er drittlei av suttring om alt mulig fra LFC supportere. Hva med å skrive en artikkel om overspillingen til Lovren? Like flaut og ødeleggende for fotballen.

Roger Wangberg

Roger Wangberg

Det var ikke Mourinho som reddet 1 poeng, det var De Gea og dommeren (som lot være å gi straffe, rødt kort og en rekke andre feilavgjørelser).

Ole Strømeng

Ole Strømeng

Det faktum at jurgen klopp både ifjor og iår stiller med 3 deffensive holdende midtbanespillere på hjemmebane er det bare journalister i England som har lagt merke til. Hvorfor stiller liverpool deffensivt kun en kamp pr sesong på hjemmebane og det mot United? Skal vitkelig United underholde på anfield?

Greit nok at United var elendige mot Liverpool. Men det var ikke kun Mou sin feil. At Herrera er totalt ute av form, og at mange spillere ikke klarte å treffe på enkle pasninger, eller tapte mange flere dueller enn de vant må spillerne ta på sin kappe.

Mou spilte den taktikken han mente var best for å sikre poeng mot Liverpool. Og han fikk et poeng. Så hadde han nok håpet at spillerne hadde klart å skape litt flere sjanser, eller at Liverpool hadde risikert litt mer på slutten, men slik gikk det jo ikke.

Han kunne jo selvfølgelig gjort som du ønsket, å prøve på feiende flott angrepsfotball slik som Arsenal gjorde mot pool tidligere i sesongen. Men jeg tror de fleste United fans heller tar en kjip 0-0 kamp i ny og ne enn å tape stort.

Så er det jo det med at utvalget av sentrale midtbanespillere ikke var det helt store. Han hadde jo tross alt ikke flere å velge enn Herrera og Matic (nei, Mata er ikke SM, å sette han inn der mot Pool hadde vært selvmord).

Fakta er at United har spilt flere svært bra kamper denne sesongen , scoret flere mål, og sluppet inn langt færre enn Liverpool. Om du synes det er flaut sier det vel mest om deg.

Så får Liverpool kjøre på, og gjerne dominere mot de fleste topp 6 lagene. Vi får se hvor mange pokaler de står igjen med etter sesongen.

Jørgen Michael. Jeg liker dine united briller. Godt at en av dere tørr å innrømme at Mourinho dreper fotballen med sånne taktiske grep. Han gjør sesongens høydepunkt til gørrkjedelig møkk. Ellers en bra artikkel av Pål 😃 veldig enig med deg. YNWA

Haha latterlig artikkel.. Liverpool har spilt kjedelig og defensiv fotball i over 20 år nå, ser man bort fra 2 sesonger under Klopp og 1 sesong med Suarez. Plutselig er dere genierklært og geniale i egne øyner. Husker ikke dere klagde så veldig når Benitez spilte ultrakjedelig fotball i årevis. Da vant dere i det minste noe, selv med flaks i finalen. Blir som å kaste stein i et glasshus. Liverpool spilte forresten med 3 sentrale midtbanespillere, så mye for den fantastiske fotballen dere presterte med 1-2 skudd på mål. Siden 1991 har United vært overlegene, i snitt mer mål, mer poeng og bedre fotball.. samme gjelder denne sesongen. Fokuser på eget lag fremfor å skrive tulle rosablogger med bare ren synsing på hva som er moralsk riktig og ikke.. Vet du innerst inne ville heller valgt kjedelig fotball og trofeer fremfor "underholdene fotball" uten trofeer, men og måling. Makan til tull fra en bitter pool supporter, er du 15 år gammel?

Kampen var kjedelig, njaaa fra en united supporters ståsted skulle jeg selvfølgelig også gjerne sett en kamp med 5 mål og seier til slutt med 2 røde kort, straffer, kontroverser, frispark i krysset, angrepsfotball i verdensklasse men helt ærlig hadde alle kamper hadde hatt amerikansk fotball sifer så hadde kanskje underholdningen falt mer en den hadde økt? Fotball er en sport hvor taktikk har så eeeenormt mye å si i det lange løp. Mourinho har sin taktikk som har funket for han hvor en han har vært. Og kan hende jeg tar feil men liverpool hadde kanskje tjent trofeer i lengden hvis det ikke alltid var tut og kjør som du så sårt ønsker at hele verden skal spille? Ja kampen mangla mål og united var tamme offensivt men fotball er mer en bare mål, og hvis man åpner øya litt så kanskje man kan nyte en taktisk godt gjennomført kamp hvis det lønner seg på slutten av sesongen?

Ødeleggende, dumt og feigt?

Ja de ødela for Liverpool. Er det dumt og feigt?

Liverpool gikk for tre poeng. Skapte i beste fall fem

Målsjanser om vi gir dem to i den dobbelsjansen:-)

Utd hadde. Utd gik hjem fint fornøyde. Liverpool er nummer åtte og har enda ikke vunnet i CL.

Jeg skjønner at du og fin far håbet på 6 mål og hjemmeseier og er skuffet over at dere ikke scoret et en gang, men å gi Mourinho skylden for det er jo direkte barnslig. Du burde heller spørre om Klopp er den riktige manden. Der ligger det mye fornuftige argumenter mot.

Mourinho og Utd? De Tok tre pokaler forrige sesong. Klopp står med null etter to år. Utd fremstår som det nest beste laget i PL akkurat nå og hvis du tror alle i verden underholdes av Liverpools elendige defensiv så er du naiv. Noen underholdes av et kollektiv som fungerer og Utd har vel scoret fint med mål så langt.

Så at Liverpool spilte med 3 sentralt på mitten gjennom hele matchen, og byttet offensive spillere med andre offensive spillere, istedenfor og ofre en midtbanespiller for mer offensiv kraft er ikke viktig?

Dette er så klart smart av Klopp, men om Liverpool er så sykt offensive hvorfor tar han ikke fler sjanser? Jo fordi han vet att da vinner United midtbaneduellen og sansynligvis matchen også.

Men det hadde jo blitt en mer underholdene match om Klopp satset mer fremover, hadde det ikke?

Tror ikke du finner en United fan som synes matchen var underholdene fra United sin side, men att Mourinho er med på å drepe underholdningsverdien i fotball er veldig merkelig å melde. Interessen for fotballen vokser og vokser og der kommer den till å fortsette med uansett om Mourinho er der eller ikke.

Så hadde du kommet med litt taktsikt bakgrunn, ikke bara att du synes det var kjedelig, hadde jeg kunne kjöpe dine argumenter. Men nå låter det, tyvärr, som en en fan som ergrer seg over dårlig poeng/tittel fangst selv med verdens beste manager( ;) )

Robin Danielsen

Robin Danielsen

Beklager og måtte si det men ansvaret for en dårlig kamp kan ikke Mourinho ta, han har ett ansvar for sine eiere og for supportere av Unitet og ta trofeer, ved og hente ett lett poeng i en kamp kan man kanskje skape den beste underholdning som er for en supporter, ett trofe. Om Liverpool spiller så kjedelig fotball at de er avhengig av United og Mourinho til å underholde må kanskje Liverpool bruke sine penger annerledes.

Er enig at Manu var for defensive mot Liverpool.

Men at Mourinho dreper fotballen pga ÈN dårlig (og for defensiv) kamp er en STOR overdrivelse.

Da har du ikke sett de andre kampene, eller har muligens en annen oppfatning av fotball- underholdning enn det man ser på som normalt.

Ja, Morinhos chelsea var mer kjedelig.

Men som eksperter har uttalt, så har united andre type spillere, som gjør at det spilles mer underholdende.

Ikke kom å si at det ikke er morro å se Rashford, Martial, Mikiterian og Valencia på en vill kontring!

PS: det blir nok litt mer fyrverkeri på Old Trafford :)

Ha ha! Har ikke du fått med deg at det ikke er Uniteds jobb å underholde på Anfield? Det er Liverpool sin oppgave og det klarte ikke de heller. Hvis det er på Old Trafford blir det krav om å underholde, på Anfield er dette Liverpools jobb og ingen andre. Og bare så det er sagt: Totalt denne sesongen har United underholdt langt mer enn Liverpool. Defensiv stålkontroll og masse sjanser(United hadde vel skapt flest av samtlige før denne runden, for ikke å snakke om scoringer) er underholdning av beste merke for United supporterne, selvfølgelig.

Dette var taktikk fra begge sider som fører til at kampen blir som den blir. JM vet hvordan Liverpool spiller så han velger selvfølgelig en taktikk som gjør at de ikke kan spille som de pleier. Noe annet hadde vært intet annet enn idiotisk av en mann som tjener så mye penger for den jobben.

Klopp vet også at United har stor kontringsstyrke og ville dermed ikke ta sjansen og risikere noe ved å sende en av de i midtbane trioen lenger frem. Fordi han visste at United har enorm kontringstyrke. Den fryktet han, det er åpenbart.

Klopp er langt ifra uskyldig i at kampen ble som den ble. Hadde han turt å ta den sjansen ville det skapt flere sjanser og kanskje ett mål til Liverpool, det er også garantert at det ville ført til kontringer andre veien. Da har du plutselig en kamp. Det var selvfølgelig dette JM ventet på, men Klopp tok aldri sjansen. Noe forståelig siden forsvaret til Liverpool er som det er. Men det er like forståelig at JM velger defensiv kontroll i en kamp med mye slitne bein, det er selvmord å sende de fremover da.

Selvfølgelig ønsker dere at United gjør det, men dere kan ikke sitte der og være bitre for at Jose er for smart til å bite på agnet. Det samme var Klopp. Ingen av de bet på agnet og da blir det en kjedelig kamp. Dette er ikke rakettforskning.

Det var skuffende å se kampbildet i en kamp jeg hadde gledet meg til, men jeg forstår begge manageres valg, der har du litt å gå på for å si det sånn.. Oppsumering: Ingen av managerne tok agnet og da blir det kjedelig. Forstår du bedre nå?

En ting til: Stats'en du snakker om er null verdt. Possesion er som det er pga manageres taktiske valg, intet annet. Antall skudd er også null verdt da de aller, aller fleste er dårlige skudd langt utenfor mål. Som da Firmino banket en ball 5 meter til side for mål, langt opp på tribunen. Man kan fyre av sånne en hel kamp uten at det gir noe å skryte av. De Gea hadde ikke noen voldsomt travel kamp. Det var bare den ene redningen som var helt sykestue, resten var rutine.

Harald Auestad

Harald Auestad

Har det slått dere at de laga united har slått ligger på 12. Plass og nedover. Skal de spille slik mot alle topp 6,blir det ikke mange poeng.

Ta deg en bolle... Amatør

http://www.skysports.com/football/n...nho-top-six-record-may-cost-man-utd-the-title

Tage Hammerstad

Tage Hammerstad

For det første:

Hvis det er meningen at du skal fremstå som en seriøs og saklig journalist, så er du på bærtur her. Dine argumenter for at Mourinho ødelegger fotballen er jeg ikke enig i. Jeg tolker deg som at du mener at hans form for fotball ikke er underholdende...Vel, jeg synes nå at de har vært ok underholdende i år ( både nationalt og i Europa ). Hvis du ser statistikken for hvilke lag som produserer flest sjanser i PL i år, så vil du oppdage at United ligger helt i toppen. Er det kjedelig?

I kampen mot Liverpool kom han med en defensiv innstilling. Ja, det var kjedelig, men United fikk 1 p med, og Liverpools sterke offensiv ble stoppet effektivt. Det er sånn Liverpool skal stoppes. Du skriver også at Pool dominerte fullstendig. Hvis du mener % av ballen, ja da har du rett. Men utrolig mye foregikk utenfor De Geas rekkevidde. Det var nå ikke sånn at din klubb hadde flust av sjanser.....

Uansett, The United Way er å angripe, og det er jeg sikker på at vi får se mye mer av i kampene fremover.

United vil helt sikkert havne helt i toppen. City er det , som jeg ser det, veldig vanskelig å hamle opp med. De er fantastiske i øyeblikket.

Hvis en klubb som Liverpool skal ha en mulighet for å overhovedet nå topp 4, så må de bli mere kyniske og ha en plan B og C. De er egentlig lett å gjennomskue taktisk sett.

Mourinho = pokaler, og sånn er jeg sikker på at det blir i mange år fremover. Det var én lenger oppe som skrev at det er pokalene som blir husket, ikke en kjedelig kamp på Anfield. Du var uenig i det, jeg er enig med han andre.

Jeg synes også at det er litt rart at du får lov til å få spalteplass til å blogge på personlig plan om din favorittklubb. Det hadde kanskje vært spiselig hvis du også hadde fokus på de store utfordringene din klubb har, og ikke prøver å pille ned dem som faktisk klarer å stoppe det forutsigelige angrepsarsenal som Liverpool kommer med. Det er litt som om du blir sur og tverr fordi noen ikke lar Liverpool få utnytte styrkene sine.

Mitt poeng: det er problematisk å ta deg seriøst når du refererer fra PL i andre sammenhenger. Spesielt når du påstår at Mourinho ødelegger fotballen. Antal sjanser, mål og poeng taler for seg selv.

Tage Hammerstad: Det er lov å mene at måten Mourinho gikk til kampen på er noe som gjør fotball til et mer underholdende produkt. Det mener ikke jeg.

Jose har ikke tapt på 14 kamper, laget har scoret 21 PL mål og sluppet inn 2.

Ja, Mr.Mourinho er en dårlig manager som DREPER fotballen..

Klopp har vunnet 1 av 8 kamper, laget har scoret 13 PL mål og sluppet inn 12..

Tidenes manager.. Merkelige supportere Liverpool tiltrekker seg :)

Var det ikke merkelig at Klopp bytta ut Countinho og Salah når United la seg I forsvar?

Som Sir Alex sier; Et godt angrep vinner kamper, et godt forsvar vinner titler.

Bitre Liverpool supportere er gøy. Du begynte nok å holde med Liverpool da de var best og etter at du ble supporter har de ikke vunnet et seriemesterskap. Da er det lov å være bitter.....

Jeg ble faktisk først stor fan i 1990. Tenk på det du

Nå må Liverpool supportere slutte å kritisere andre for sitt eget lags dårlige prestasjoner.At Liverpool ikke greier å vinne mot et så baktungt United lag uten energi er bare Liverpool sin feil.Klopp har hjo et utrolig bunnnivå på laget sitt og er inne sin sesong nr 3 uten å vinne noe men blir ikke kritisert for noe p.g.a sin personlighet og offensive tankegang liker "alle" han.Ikke engang 0-5 mot City fikk frem noe kritikk av et hjelpeløst Liverpool lag som ikke kunne forsvare seg.

Mourinho er inne i sin sesong nr 2 for United og holder på å bygge et nytt lag,vant 2 titler i sin første sesong!!.....og Community Shield.....Liverpool har en FA Cup seier siste 10 år!!...Liverpool brukte mer penger enn United mellom 2006-2012 men ingen suksess.Liverpool kjøper spillere akkurat som andre klubber men vinner ingenting,så kritisere United for å bruke penger og i tilegg vinne titler holder ikke lenger..

Når Liverpool ikke klarer å vinne så er det et Klopp problem ikke et Mourinho problem.

Mourinho styrer laget mot resultater og må noen ganger være kynisk når viktige spillere svikter/er skadet.Det er der Klopp går på en smell hver sesong fordi han har bare en taktikk og det holder ikke en hel sesong....

Mourinho slår Klopp uansett hvordan du ser på det.

Harald Auestad og Tullblogg: Bare så det er sagt: Slår de alle andre og spiller uavgjort mot topp seks så blir det 94 poeng. Det er en sum som kan bli seriegull det..

Uansett tror jeg ikke det er meningen å spille slik mot alle topp 6 lagene. Det handler om å tilpasse seg motstanderen og nekte de det de er gode på. En manager som alltid skal sende laget sitt utpå og spille sitt spill uten å noen gang ta høyde for hvem som står på andre siden vinner sjelden om noe noenting..

Uansett MÅ ikke United på død og liv vinne tittelen i år, 2 plass er et bra steg i riktig retning og noe jeg ville vært fornøyd med. United og City virker begge langt sterkere enn resten av topp 6.

Og en ting til: Det er de lagene bak topp 6 som er viktigst å slå, dette vet også Liverpool. Det er jo der deres akilles er, de har gjort det bra mot topp 6 de siste årene og elendig mot de som er viktige å slå. Hvor har det tatt Liverpool å bare gjøre det bra mot topp 6?? Ikke så langt så vidt jeg vet..

Pål Nisja-Wilhelmsen

17.10.2017 kl.15:39

Tage Hammerstad: Det er lov å mene at måten Mourinho gikk til kampen på er noe som gjør fotball til et mer underholdende produkt. Det mener ikke jeg.

Hvor har Tage skrevet dette Pål?? Du tillegger han meninger du ikke kan vite at han har og dette skylder du han en unnskyldning for! Han har ikke sagt det du påstår! Skam deg! Han snakker om United's underholdning generelt og han har rett. United har underholdt sine supportere langt mer enn Liverpool har gjort for sine så langt i år. En enkelt kamp definerer ikke de syv foregående.. Hva er det for en logikk??

Jeg skrev en blogg om en kamp. Ikke hele sesongen

Ruben Nygaard

Ruben Nygaard

Helt enig i at Mourinho kjøre en "kjedelig" taktikk, men for de som skjønner seg på fotball, så vet man at det må til iblant. Selv om Liverpool hadde mest possession og flest skudd, var de ikke overlegne i kampen overhodet. Til slutt hadde de vel rundt 2-3 store målsjanser.

Syntes Klopp også kjørte nogenlunde safe i denne kampen også, ingen stopper de fra å sette innpå litt flere angripere, eller offensiv kraft for å få vinnermålet. Men byttene han tar viser at han ikke går helt inn for det. Fordi han var mer redd for å miste poenget, enn han ønsket å få 2 til.

Jobben til Mourinho er ikke å underholde TV-tittere hjemme i stua, hans jobb er å vinne pokaler for Manchester United. Det er TV som betaler mye til fotballen fordi den er underholdende, ikke fotballen som er underholdende for å tilfredsstille tilskuerne. Fotballen har alltid vært populær, lenge før de store tv-avtalene. Du kan ikke klage på Mourinho for å gå for denne taktikken, han har vurdert det slik at det er verdt det. Så får vi heller se på slutten av sesongen om de mangler 1 poeng fra en tittel, og evt klage da

Til slutt må jeg si du er veldig naiv hvis du drar på en Liverpool-United kamp og forventer mye mål. Det er selvfølgelig lov til å håpe, men den kampen har en helt unik verdi, bare i spenningen i kampen. Kamper mellom Liverpool og United har en enorm spenning i seg selvom det blir 0-0, og er man ordentlig fotball elsker, kan man sette pris på denne. Selvom det er lov å bli skuffet over et 0-0 resultat

Det finnes mange kamper som ender 0-0 hvor ro lag prøver

George: Du er så spot on! De eneste som ikke ser dette er Liverpool supportere og det sier bare alt.

Einar Røstgård

Einar Røstgård

Jeg skjønner ikke helt din forståelse av det du skriver om. Når man leser dine kommentarer nedover har du en helt klar holdning til både Manchester United og JM. Når du da velger å ta med din svigerfar på sin første PL kamp som har den samme forståelsen for fotballens underholdning som deg, så velger du et oppgjør hvor de møter en manager som du mener ønsker å drepe underholdningsverdien, da blir spørsmålet mest om bloggen kun er for å skrive «populære» ytringer for Liverpool supportere eller man egentlig ikke skjønner hva fotballen tross alt handler om.

Hva handler fotball egentlig om mener du? Jeg mener jo underhold.

I mou sine tidlige år i Chelsea så spilte de feiende flott fotball. Det vises på poeng tatt og mål puttet. Mest scorende klubb i en sesong etc. Det er i de siste årene at han satt på bremsen. Han tåler ikke å tape. Han er redd for å tape. Dermed blir det slikt mot topplagene. Heller uavgjort og kjedelig enn å måte stå der som tapet. Men det er rett at det er kjedelig. Og United fansen må tåle å høre dette.

Jeg som Liverpool supporter må innrømme at jeg blir litt flau over deg nå Pål... Enig med litt i det du sier men det er ikke 1 lags jobb å underholde. Men det som gjør meg flau er at du faktisk lar være å svare de som kommer med gode og saklige poeng i Uniteds favør, ikke skriv blogger og kommenter når du ikke skal følge opp gode argumenter, du setter andre supportere i et dårlig lys

Jeg prøver å svare alle som spør. Og de som har gode innspill svarer jeg også, men gjentagelser om hvem som spilte på midtbanen svarer jeg ikke på hver gang.

Jeg tror nok tilnærmingen til kampen ble preget mye på grunn av mangel på alternativer på midten. Herrera hadde ingen god kamp, og Matic er en defensiv spiller. Jeg tror nok Mourinho ville gått for det mer med Pogba og Fellaini på banen. Da hadde også intensivene for å gå frem å få dødballer også vært der i større grad.

Man kan godt si at planen fungerte bra defensivt, men ikke offensivt.

Klopp turte heller ikke å gå for det, og safet inn 0-0 mot slutten.

Liverpool skapte også minimalt, og jeg vil si det var 1-1 i store sjanser.

Et annet poeng er at Liverpool ligger allerede langt bak. Ett poeng på Anfield er greit for United, men for Liverpool er det bortimot katastrofe. De ligger allerede syv poeng bak United, ni bak City. De er i praksis allerede kjørt av i gullkampen.

Det er det ikke noe nytt at Mourinho finner på å legge seg bakpå i en europeisk toppkamp. Dette har pågått i 15 år og pengestrømmen i fotballen har aldri vært høyere. Med en trener som Mourinho vet man hva man får. I resten av årets sesong er det få lag som har underholdt mer enn United i PL. Det er heller ikke noe nytt at et lag som spiller destruktiv fotball blir mislikt av motstandernes supportere, det bør vel heller bety mer hva egne supportere mener. Har en klubb virkelig ansvar for å underholde nøytrale supportere?

Det er heller ikke noe nytt at lag velger å spille defensiv fotball. Dette har blant annet italienske lag vist seg gode på opp gjennom årenes løp.

Mourinho vet hva som skal til for å vinne serien. Han vet at noen kamper som dette er verdt det for klubben hvis det fører til seriegull. Mourinho kunne selvsagt satset alt offensivt mot Liverpool, men hadde risikert å blitt kontret i senk. Tap mot Liverpool hadde antagligvis gitt større konsekvenser for Mourinho enn litt manglende underholdning.

Til sist vil jeg si at det er ikke penger som styrer fotballen og dens underholdningsverdi. Fotballen er verdt det folk er villige til å betale for den underholdningen som allerede ligger der. Den prisen stiger og stiger, og om den skulle synke noe så er vel neppe problematisk for annet enn lommeboka til Mourinho og resten av stjernene.

Problemet er tydelig at du ikke blir underholdt av resultatbasert fotball. Da har du kanskje for høye forventninger til hva fotballen er. I mine øyne handler fotball om å vinne, for meg er det underholdende nok.

Neste sesong Pål, neste sesong er det vår tur :)

Da vinner vi bade PL og CL!

Hårshampooen til Mourinho er mer interessant enn samtlige kamper Liverpool har spilt.

Den som har gjort mest gjennom tidene for å ødelegge fotballen er uten tvil diveren Gerard.

Haha. Er dette barnehage bloggen?

Nei. Det hadde vel handlet om noe annet da.

Hvorfor bruker du sensur? Det er kun folk som har noe å skjule som bruker sensur.. Forøvrig en av dei barnligste sakene eg har lest.. Men tyakk for ein god latter. Haha

Jeg godtar alle. Dessverre har enkelte kommer med drapstrusler tidligere. Derfor.

Pål. Bloggen din er virkelig morsom å lese. I stedenfor å fokusere på Liverpools prestasjoner i kampen, klager du på Uniteds prestasjon. Er det frustrasjonen over Liverpools fortsatt elendige PL statistikk siste 25 år som gjør seg gjeldende? Du mener United var feig? Vel, det var så vidt jeg husker 2 lag på banen. Dersom United hadde 11 i forsvar, hvorfor sendte ikke Klopp 11 i angrep? Fordi de var feig?

Du sutrer over Uniteds pengebruk. Tør minne om at United er verdens rikeste klubb. Kanskje fordi de investerer i spillere? Forøvrig kjøper vel Liverpool også spillere vil jeg tro, uten at det har gitt nevneverdig suksess siste 25 år.

Du sier fotballen blir drept av kjedelig fotball. Ta en titt på tabellen og forsøk å se hva som er morsomt for suporterne. Å slippe inn like mye som en scorer, eller å vinne kamper? Se på Leicester, scoret 10 og sluppet inn 13. Hvorfor får manageren sparken der? Etter din mening er jo deres prestasjoner virkelig bra underholdning og treneren burde blitt premiert.

Personlig synes jeg United har vært veldig underholdende i år. Feiende flott offensiv fotball i de aller fleste kampene. Tror jeg hadde vært ganske frustrert om de hadde underholdt med å slippe inn like mye som de scorer.

Anbefaler at du i fremtiden konsentrerer deg om ditt lag og fortsetter å glede deg stort over deres underholdende prestasjoner, og så kan vi andre glede oss over at United endelig ser ut til å være ute av krisetiden etter Sir Alex.

For min del er fotball et spill som handler om å score flere enn du slipper inn i flest mulige kamper. Å bare fokusere på angrep blir snevert, og vil sannsynligvis ikke gi resultater i form av titler. Men ja, underholdende å se på lag som er god i angrep og katastrofal bak, men jeg er veldig glad for at det ikke gjelder mitt lag...

Veldig lett å se at du ikke har peiling på fotball... sjekk målforskjellen.Fotball kan spilles på mange måter. Dette her gjorde sir Alex mange ganger Også, det resulterte i serietitler. Hvor mange har Liverpool tatt i PL? Kos deg med det liksom morsomme kjempe gode angrepsspillet til lfc. Til underretning så har united scoret 4 mål i 6 kamper denne sesongen, har vel også 21(?) Mål i ligaen. Lfc 13(?) Det blir titler av det Mourinho gjør på bortebane mot lfc. Alle veit de kampene lever sitt eget liv, derfor greit med minimal risiko og gå for 1 poeng. Så kan united glede seg over ligagull i mai, og lfc-supporterne kan juble over den eller den andre gode kampen de spilte og scoret x antall mål. Smålige er dere hele gjengen.

Jeg skjønner du er liverpoolfan

Ja. Det er vel ikke så vanskelig å finne ut av. YNWA

Hahahahah for et flott, objektivt og ikke minst reflektert innlegg. Bitter? Blir nok topp 10 på Pool i år også. Se på tabellen, fakta lyver sjelden.

Objektivet og kommentar/blogg går ikke sammen

liverpoolfan skjønner jeg

Du var ikke noe imponert over Drillos fotball nei. Der forteller du det meste om ditt nivå. Norge under drillo slo verdens beste nasjoner gang på gang og opplevde en æra vi aldri vil få oppleve igjen - men Nisja-Wilhemsen satt hjemme og rista på hodet - lite imponert.

Nei, jeg var imponert over resultatene.

Kevin Karlsen

Kevin Karlsen

Haha, du er bare så bitter. Med en gang United spiller på denne måten, så angriper du og sier at Mourinho ødelegger fotballen? BITTER lang vei.. Du må virkelig ta å se flere kamper, da kan man vel si at det er ihvertfall 10-11 andre managere som ødelegger fotballen, bare i PL, like mye som Mourinho? Ta deg en bolle. "La oss gjøre oss sårbare mot et lag som straffer feil ganske så hardt og er så giftige som liverpool, bare for å få litt underholdning" Ja, hadde likt å sett den logikken i jobben DIN.

Som en person lenger oppe/nede linket:

https://twitter.com/UtdOliver/status/919945901359190016

#Butthurtmuch?

Jeg vet ikke om jeg vil si att det er managere eller spillere som ødelegger fotballen mer enn pengene. Mitt inntrykk og mening er att det er disse utenkelige summene som kastes mellom klubbene samt att lojalitet mellom klubb og spiller er så godt som borte. Det syns jeg er en større ødeleggende faktor heller det enn att managere gjør nødvendige grep for å sikre seg poeng. Det å ligge lavt og forsvare seg og satse på kontring må absolutt være lov. Hadde managere satt opp en 3 5 2 forsmasjon i hver kamp og satset 100% for å score så mange mål som mulig uten å legge vekt på att motstanderen kan gjøre det samme så tror jeg det er ekstremt mange eiere og styremedlemmer i klubben som hadde rynket på nesen og sagt takk men nei takk. Spesielt i engelsk fotball så balanserer managerne på ett knivsegg hva resultat innebærer. 4 kamper hvor marginene går i mot og man står igjen med 0 poeng så kan manageren begynne å pakke seg utav kontoret sitt for da vet alle att de med pengene og makten i klubben sitter rundt ett bord og leter etter en erstatter. Sånn er det bare. Fotball som ren underholdning er ikke mulig på noen måte. Det er buisniss og resultat og penger står i fokus.

Du har et poeng i pengene. Utvilsomt

Respekterer absolutt at du har din mening,men syns du bommer totalt her. Mourinho dreper ikke fotballen mer enn det Klopp gjør. Klopp tok minimalt med sjanser i denne kampen og det var TO managere som blokkerte ut motstanderens sjanser til å score. Liverpool skaper EN målsjanse på 90 min og det er mer Klopp sin feil enn Mourinho sin feil.

Det er i beste fall en interessant observasjon å mene at Liverpool var det defensive laget i den kampen

Hei! Nå lever stort sett alle fotballkamper helt sitt eget liv. Hadde Liverpool scoret et tidlig mål, så kunne din svigerfar kanskje fått det resultatet han spådde. For du kan være sikker at Mourinho hadde hatt en annen plan da. At Liverpool ikke scorer, kan de bare skylde seg selv for.Som du sier 19!! avslutninger. Skyldes vel mer dårlige avslutninger da? Er IKKE Man U supporter, men liker Mourinho. Up the Villa!

Jeg er helt enig i at Liverpool kan skylde på deg selv fordi de ikke vant kampen. Poenget mitt står likevel. Hvis, og jeg mener det skal, være underholdning å se fotball må en manager som Mourinho gå til en kamp mer annen holdning enn han og laget gjorde i denne kampen

Det virker som du ikke har så veldig god peiling på fotball. Hva fikk deg til å forvente en kamp hvor begge lag gikk i strupen på hverandre? Alle vet hva Mourinho er, og hvordan han spiller. Han er en taktikker, han kom aldri til å slippe laget løs i denne kampen.

Jeg er enig kampen var kjedelig, men det hadde jeg forventet. Tenk lit på hvordan Liverpool spiller, or hvordan lag har klart å vinne over dem hittil i serien. Sitte lavt, la Liverpool angripe slik at de gir bort store rom som det kan kontres i. Det var akkuratt dette Mourinho gjorde - det er sånn man vinner mot Liverpool. Desverre klarte ikke United spillerne å gjennomføre gode nok kontringer.

Det andre jeg ikke liker er at Mourinho får all skylden for den kjedelige kampen. Han dreper fotballen. Men hva gjorde Klopp? Laget hans dominerer mot et lag som sitter lavt, de presser på for mål men han gjør ingen offensive bytter. Han tok aldri ut en midtbanespiller for å sette på en angriper. Han var redd for hva United kunne gjøre med mer rom og sa seg fornøyd med ett poeng han også.

United har puttet mest mål de siste 10 minuttene denne sesongen, Liverpool har enda ikke fått mål de siste 10. Mourinho forventet at Klopp ville presse på for mål de siste ti slik at det ble mer rom for United å spille i. Men det skjedde ikke - de drepte kampen like mye begge to.

Mourinho hat er så dumt, det er lat journalistikk - nesten like lat som denne spalten som ser ut som er oversatt direkte fra engelske artikkler tidligere i uken.

Jeg hater ikke Mourinho, men det er dumt at han har så destruktiv tilnærming til fotball

United i denne kampen var jo som å se Liverpool de siste 20 årene. Da har de spilt frem og tilbake på midtbanen for deretter å sentre tilbake til keeper.Er du på jakt etter underholdning er det rart du ikke har byttet lag for lengst. Selv liker jeg også angrepsfotball og vil se United angripe men noen ganger må man være fornuftig og spille klokt. Bare de ikke gjør det i 20 år så skal jeg være glad.

Med det mål-resonnementet ditt er altså City morsomst å se på (kjøper den), med Stoke (!!!) på andreplass og Watford (!) på tredje. Du er litt av en fyr, Pål. Litt av en fyr. Dette er et typisk innlegg som kun er skrevet for å piske igang kommentarfeltene, og OM det funker. Det er klart du ikke mener det pisset her, men du er god på å skape engasjement.

Karl Jensen: For å gjøre det klart: Dette mener jeg ett hundre prosent.

Hahahaha... er bare så latterlig å lese disse tenåringene med alle unnskyldningene for at Man U og Mou spiller dødsens kjedelig fotball. Akkurat slik fotball de samme supporterne slaktet Chelski for når Mou var der.

Joda, vinner kaaaanskje noen titler med sånn fotball og sikkert flott det, men Pål har mange poenger her. Med et lag (tror det er et av verdens dyreste, der Mou har fått hente de han har villet) må man kunne forvente at de går til verket og går for seier i ALLE kamper.

Stalltips til i mai:

1: Man C

2: Spurs

3: L.pool

4: Tett mellom Ars og Man U. Går for Ars.

5: Man U

WHL: Det er lov å forsvare sitt lag, selv et lag som spiller så destruktivt. Likevel er det interessant at det nok er mange som mente Chelsea var et kjedelig og dårlig lag da de spilte slik under Mourinho.

Sjeldent jeg lar meg provosere av ett innlegg, når det så tydelig kommer frem at det er en subjektiv mening.

Men å hevde i 2017 at en en manager som vant 3 trofeer (2, uten Community Shield) ødelegger fotballen, da er du virkelig ute å kjøre.

Fotball har blitt så mye mer enn bare underholdning, deriblant penger - Og dette avhenger av prestasjoner. Hvis United skulle vinne ligaen med ett poeng, tror jeg samtlige supportere vil prise seg lykkelig over et poeng på Anfield - Som er en utrolig vanskelig match i PL.

Videre må du også se litt på eget lag. Liverpool er pr. nå 9 poeng bak serieleder City. Likevel valgte Klopp å spille på lav risiko mot United. Alle bytter var direkte posisjonsbytter - spiss for spiss, ving for ving osv.

Han kunne risikert og vunnet, men fortsatte i sporet han var tryggest på for å ikke tape.

United slet åpenbart sentralt på midtbanen, men hadde ingen alternativer for å endre kampbildet - Uten å fjerne balansen i laget.

Så må du gjerne komme med argumentet at publikum bli borte sammen med underholdningen, skyhøye lønninger, grådighet osv. Men det er ikke realiteten.

Fotball handler om følelser - Og aller viktigst er følelsen av å vinne.

Mats: Hvis du synes det er gøy at laget du holder med vinner uansett hvordan du spiller er det helt greit. Jeg synes ikke det. Jeg tror kynismen, som får uttrykk i Mourinhos tilnærming, ødelegger fotballen slik vi kjenner det. City er for øvrig noe helt annet.

Stein Karlsen

Stein Karlsen

Da Mourinho var i Chelsea kritiserte United supporterne Mourinho for å parkere bussen, kjedelig fotball, han vil vi ikke ha på Old Trafford.

Nå har de han og da er parkering av bussen helt greit.

Nå skal det sies at United aldri har vært morsomt å se på men etter Mourinho kom er det jo grusomt å se på.

Nei, Pål, dra til Etihad eller Wembley hvis du vil ha underholdning. :)

F??n Pål, greit du har dine meninger, men oppførselen din i kommentarfeltet er jo bare trolling!

Skjerp deg!

Stig: Det er absolutt ikke meningen å trolle, men å svare på spørsmål i relativt samme stil som kommentarene. I så fall ber jeg om unnskyldning.

Her var det ekstremt mye roing av bloggeier.

Josef: Roing? Jeg står for alt over. :-)

Anders

17.10.2017 kl.15:51

Pål Nisja-Wilhelmsen

17.10.2017 kl.15:39

Tage Hammerstad: Det er lov å mene at måten Mourinho gikk til kampen på er noe som gjør fotball til et mer underholdende produkt. Det mener ikke jeg.

Hvor har Tage skrevet dette Pål?? Du tillegger han meninger du ikke kan vite at han har og dette skylder du han en unnskyldning for! Han har ikke sagt det du påstår! Skam deg! Han snakker om United's underholdning generelt og han har rett. United har underholdt sine supportere langt mer enn Liverpool har gjort for sine så langt i år. En enkelt kamp definerer ikke de syv foregående.. Hva er det for en logikk??

Pål Nisja-Wilhelmsen

17.10.2017 kl.17:50

Jeg skrev en blogg om en kamp. Ikke hele sesongen

Ok, du må ha det inn med teskje altså.. Skal vi se..

Jeg skriver ikke om bloggen din nå, men kommentaren din over, hvor du tillegger han meninger han ikke har. Noe som gjør at du skylder han en unnskyldning for å synke så lavt når du svarer på et saklig innlegg. Du uttaler deg der som om United spiller slik i hver kamp enda faktum er at United har underholdt sine supportere langt mer enn Liverpool har gjort for sine. Igjen: En kamps valg av taktikk definerer ikke de syv første. Du skylder han en unnskyldning! Det der er bare dårlig stil

Anders: Vi er vel ikke enige i at det er trolling. Jeg besvarer kommentaren muligens lettere enn det du kanskje hadde ønsket, men det var et forsvar for Mourinhos taktikk. I de 10 siste kampene mot topp 6 lag har ikke Mourinho vunnet en eneste gang. Fem av kampene har endt 0-0. Det er ikke et enkelttilfelle. Ergo: Svaret om at hvis man synes slikt er underholdende er det lov, og greit. Jeg er uenig.

Per Henriksen

Per Henriksen

Bra artikkel, kunne ikke vært mer enig.

"Argumentene" fra United fans kan bare beskrives som tragikomiske, ser ut som sannheten svir.

Er ikke fan av det ene el det andre laget, men som nøytral elsker jeg å se alle toppkamper, uansett liga.

Etter å ha prøvd å se på i ca 20 minutter ga jeg bare opp da det var åpenbart kun et lag som ville spille fotball.

Noen glemte å fortelle Mou at han ikke trenger bruke noe som helst penger for å ha slik tilnærming hver gang han møter et topplag, bunnlagene har gjort det i en evighet.

Disse hyklere som kritiserte ham for å være altfor kynisk, kjedelig, resultatbesatt og ødeleggende for fotballen mens han var i Chelsea roser ham for det samme nå som han er United manager og kaller det "taktisk kloskap". Å prøve å bortforklare siste kamp med skader på midtbanen sier ingen verdens ting om alle de andre gangene han gjør det samme når han møter lag fra topp 6.

Det er helt åpenbart at du har truffet det rette punktet, mange av svarene fra United fansen er betydelig mer underholdende enn kampen...

Pål Nisja-Wilhelmsen, husk på et viktig forhold: Fotballunderholdning har det lille bildet og det store bildet. Du går i fella med å konsentrerer deg om det lille bildet.

Hva er så det store bildet? Jo, det er å være med i kampen om ligagull og CL-gull ved påsketider. Da spiller en dårlig kamp her og der ingen rolle. Eller tar jeg feil?

Tenker dere Liverpool-folk støtt og stadig på 1-0 hjemme mot GAK 24 august 2004? (sånn helt ærlig: Vet du hvor GAK kommer fra?)

Er 1-0 tapet mot Bolton 29. august 2004 et stadig tilbakevende tema på pubene rundt Albert Dock?

Er CL-tapene mot Olympiakos, Deportivo og Monaco høsten 2004 en hyppig snakkis i pausene på The Kop?

Nei, jeg tenkte meg det.

Men alle vet hva de gjorde den 25. mai 2005. I allefall dine likesinnede.

Da vet du også forskjellen på store bilder og små bilder.

Det store bildet for meg er at vi slår City borte og tar et godt grep om pokalen den 7. april 2018.

Da er fotballen langt fra drept. Da har den kommet hjem.

Jeg kunne vært enig i dette om det var et enkelttilfelle fra Mourinho. Vi som har fulgt med en stund vet at det ikke er det.

Herlig artikkel. Sjelden har vel en Liverpoolfan demonstrert den totale besettelsen en overraskende stor andel av Liverpoolsupporterne har for United. Hva med å snakke mer om eget lag? Trygt plassert midt på tabellen med en seier på 8 kamper og med en manager med lavere seierprosent enn Moyes. Og ikke minst Brendan Rodgers. Framgang kan det neppe kalles. Klopp har i tillegg tapt de fem siste finalene han vært i. Greit at Klopp ønsker å skyve fokus over på Umited, men at Liverpoolfansen kjøper den, er artig å se. Den korrekte og underholdne fotballens arme riddere. Kunne ikke bare United spille slik at Klopp får brukt lagets styrke? Kan Liverpoolfansens enorme fokus på Jose M. ha noe med det faktum at han stoppet Liverpools sjanser til ligagull med et skadeskutt Cheksealag i kamp som huskes best for Gerarrds gavepakke? Ikke vet jeg, men jeg legger meg uansett med et smil om mumnen.

Denne bloggen handlet om den forrige kampen til Liverpool før kveldens kamp i Champions League. Den handlet ikke om hele sesongen, eller generelt om serien eller tabellen. Kun at det å ikke ønske å lage mål, angripe og underholde er ødeleggende for fotball som et underholdningsprodukt.

Typisk ginger liverpool kommentarer som kommer fra nettavisen, jeg leste første linje og skrev denne kommentaren. Ps lpool har ikke et bedre lag en everton på papiret .

Jeg er stolt av å ha rødt hår. Selv om det har blitt mye mindre rødt med årene. Bra du leste det at fotball er glede, sorger, oppturer og mye mer. Vet ikke helt hva det har med kommentaren å gjøre, men takk for engasjement.

Veldig originalt og velformulert. Du fremstår som en voksen og moden mann. Jeg skjønner ikke helt vitsen med å skrive slikt meningsløst piss, kanskje du ikke har andre måter å skaffe deg oppmerksomhet på enn dette og det er litt trist. Vis litt respekt for deg selv og la vær å drit deg selv ut på din egen blogg og som representant for Nettavisen. Er ikke første gang en Liverpool-supporter benytter muligheten til å tøffe seg etter en bra kamp mot erkerivalen og de fra den andre leiren er ikke særlig mye bedre de heller, men det er like smålig uansett. Gratulerer.

Jeg skal prøve å forklare. Fotball er underholdning som folk gjerne betaler mye penger for å se. Ved å kun spille på resultat, og en destruktiv taktikk ødelegges denne underholdningen. Det kan fort bety mindre oppmerksomhet. Jeg kunne like gjerne skrevet det samme etter andre kamper hvor Mourinho var manager for Chelsea, eller mot andre lag på bortebane. Den iboende feighet i å ikke ønske å kjøpe seg inn på konseptet at fotball skal være underholdene mener jeg ødelegger for fotballen.

Ser at du unnlater å svare på 90% av de innlegene som er saklig og plukker fra hverandre din trengsynte og kunskapsløse mening om fotball og hva den skal være imotsetning til hva den faktisk er. Kan heller aldri tenke meg du har spilt forball på noe som helst nivå.

Joda. Har det. Rekker dessverre ikke å svare på alle.

Jeg er helt enig i at United spilte en kjedelig kamp og jeg er også enig i at denne stilen ikke passer united. Men hvorfor velger du å se bort ifra taktikken til Klopp? Hvem måtte vinne? Hvem måtte ofre mer? Jeg føler det blir som om United supporterne skulle sagt følgende: Klipp var utrolig feig som ikke sender opp begge backene og står igjen med kun 2 stoppere. Liverpool burde vært mer i ubalanse (ved å sende flere folk inn i boksen). For da kunne jo United kontret inn 4 mål. Hadde det da vært en kjip kamp? I toppfotballen gjør du alt for å vinne og alt for å ikke tape. Du gir ikke motstander laget 40 meter å løpe på med flere hurtige spillere kun for å redde PL i å selge produkter sitt... Utrolig rar artikkel, men vi skal alle få mene det vi vil. Lykke til videre i sesongen.

Jeg er verken Liverpool eller MU-supporter, men synes det er rart at MU-gjengen så til de grader forsvarer den defensive tilnærmingen til Mourinho. Manchester United har alltid vært kjent for offensiv og underholdende fotball. Det er derfor de er blitt verdens kanskje største klubb. Mourinho har gang på gang vist den samme destruktive tilnærmingen som i Liverpool-kampen, til tross for at han nær sagt alltid har vært i klubber som har brukt mer på spillere enn noen andre. I tillegg har han gang på gang usympatiske utspill og handlinger. Jeg mener en klubb som MU burde holdt seg for gode til å ansette JM - han er ikke verdig toppjobben i en slik klubb, og pisser på klubbens historie og tradisjoner

Jan Magne Bae

Jan Magne Bae

Fotball er absolutt underholdning, men det handler også om resultater og å vinne trofeer. Mourinho kan ikke ta ansvar for at denne kampen hypes opp i det uendelige av tv og media som har betalt i dyre dommer for rettighetene. Dersom han dreper fotballen, hvordan karakteriserer du Drillo, de fleste lagene som kommer til Old Trafford eller hva med van Gaal? Minnet om de kampene plager meg fortsatt, og det var ikke bare borte mot lag fullt av raske spillere. Det var hele tiden.

Du mangler fullstendig perspektiv. Mener du virkelig det du skriver? Enten skriver du for å få klikk på bloggen din, eller så er innlegget skrevet i affeksjon og skuffelse etter at laget ditt (?) ikke klarte å ta tre poeng i det som ser ut til å bli nok en skuffende LFC-sesong mtp. ligatittelen, eventuelt kun for å provosere.

Jeg er Manchester United-fan, og nei jeg er ikke flau etter kampen. Selvfølgelig er det morsommere å se måten Liverpool spiller fotball på i denne kampen enn hva United gjør. Men vi snakker om en kamp i løpet av sesongen. Hvilken LFC-fan ville ikke tatt seieren i den ene kampen da Gerrard sklei mot Chelsea i stedet for underholdningen? Jeg bare spør.

Mourinho har vært i gamet lenge, og det var samme ramaskrik da han vant CL med Inter. Jeg digget måten Mourinho vant CL på med Inter, og jeg var misunnelig på Chelsea da han vant ligaen der. Dette fordi det handler om titler. At underholdningen går på bekostningen av poeng og titler har null å si i den store sammenhengen. Både Premier League og Champions League blir mer og mer populært, og det har det blitt med Mourinho i gamet. Du spør hvem som vil betale for å se på dette? Vel, ALLE vil betale for å se de store lagene og stjernene. Den dagen alle lagene legger seg bakpå hver eneste kamp kan du stille dette spørsmålet, men ikke når det kun gjelder en og annen kamp.

En manager som tar over de største klubbene i verden må tenke på andre ting enn kun underholdningen. Han må tenke på at han kan få sparken dersom han ikke vinner titler. Hver manager har sin fotballfilosofi, og ingen kan kritisere Mourinho for ikke å inneha den riktige filosofien mtp. titler.

Fotball er faktisk ikke bare underholdning lengre. Økonomien har blåst til himmels, og den er vel en større trussel mot fotballens underholdningsverdi enn å legge seg bakpå i en kamp med ti mann (uavhengig av hvor man kroner eller pund man har brukt på spillerstallen).

Jeg kunne ha fortsatt innlegget og gjort det x antall ganger lengre, men nøyer meg med dette.

Mvh

Fotballfan

Thomas Borgersen

Thomas Borgersen

Herregud så mange sutrete snurte United fans. Man kan jo ikke gjøre annet enn å le! Så fort man kritiserer klubben det minste, med full rett, for mouhrinho er uten tvil en av de mest kyniske, pragmatiske, resultatorienterte managerne som er der ute, kun opptatt av resultat ingenting annet. Så tenner United fansen på alle plugger! Null selvinnsikt vedrørende egen klubb, United er bare best i alt ferdig snakka, og sånn har det vel vært så lenge jeg kan huske.

Bra innlegg .

Her var det mye rart...La nå mannen få mene at den ekstremt defensive stilen til Mourinho gjør at kampene blir ekstremt kjedelige?!. Og det tullpratet med at United heller vinner serien enn å slå Liverpool borte kjøper jeg ikke med den historien de to klubbene har!. Snakket med flere United supportere før kamp å det skulle bli en *enkel* borteseier osv. med det vidåpne usikre forsvaret til Liverpool. I etterkant så er det plutselig et sterkt resultat i en vanskelig kamp? Lett å være etterpåklok hva?;)...Og ja mye av det Mourinho gjør, det funker, men det gjør jo at man nesten ikke gidder skru på kampen fordi du veit at det kommer til å bli drepende kjedelig og målfattig. Som bloggeier skriver så handler fotball om litt mer enn bare antall pokaler i skapet.*min er større en din opplegg* . Til og med de aller *værste* blodfans av hvert enkelt lag må da kunne innrømme at de heller vil se mål, sjanser, fint spill og finesse enn de trøtte greiene som dette ble?. United har jo vært det beste laget av disse nå i en årrekke så hvorfor ikke vise det ved å slå et lag som har havnet bak dem i serien i nesten alle år siden 80-tallet?. Hva nå om Manchester City klarer å holde en brukbar form gjennom meste av sesongen og det skiller 1-2 poeng ved sesongslutt? Da har kanskje pipa en annen låt?. For den nøytrale supporter så var jo kampen helt forferdelig dårlig. Det ene laget prøvde desperat å trenge gjennom en mur av spillere fra 25 meter og inn og det andre hadde vel knapt 1 mann over midtbanestreken i store deler av kampen. *gjeeesp*.

Husk Pål, at deres Rafael Benitez også var en defensiv taktiker av rang. Naivt å tro at Mourinho skulle gå i Wenger-fella, at man spiller helt likt uansett motstander og vel har 10-12 baklengs mot Lfc siste to sesongene.

Et godt angrep vinner deg fotballkamper - et godt forsvar vinner deg titler! Det var det en klok mann som sa en gang. Et konsept Klopp sliter med å forstå, derfor vil dere fortsette med å vinne flotte kamper 4/5-0, for så å tape "drittkampene" som igjen resulterer i en 4-5 plass! Nei takk sier jeg!

Hvis man ser på fotball som et fag, så er Mourinho hestehoder foran Klopp, noe som gjenspeiler seg i troféskapet! Titler er underholdning - det samme er det å vinne både 1-0,2-1 og 4/5-0. Med Mourinho får du begge deler! 👍

Patetisk Liverpool sutring!! Alltid slik att Liverpool spiller den beste fotballen. Og når Liverpool ikke får ønsket resultat, er de motstanderen, skader, eller dommeren sin feil. Ikke eget lag. 19 avslutninger kontra 6. Når en treffer 13 rad bak mål, og skyter fra 30 meter gang etter gang vil jeg ikke påstå de er god angrepsfotball. Men de kommer med i statistikken. Newcastle var forrige motstander. 2 avslutninger på mål fra Liverpool. Er de bra??? Jeg er ikke United supporter. Men de innlegget her var skivebom. De er lov å forsvare seg i fotball. Maurinho legger opp taktikken etter de å få resultat!! De er lov.

Ja, Liverpool er alltid best. Til det motsatt blir bevist. Dessverre for ofte.

Cato Martinsen

Cato Martinsen

Jeg tror helt ærlig ikke det ødelegger fotballen, selv om noen managere gjør det slik som Mourinho. Det er åpenbart ikke populært blant andre lags supportere (uavhengig av om det er United eller ei), men jeg tror du overvurderer underholdningsaspektet i fotball. At du føler det slik selv, et helt greit, men jeg tror de fleste fotballsupportere ønsker å vinne med den fotballen som manageren står for.

Og de såkalt nøytrale, som jeg fortsatt har til gode å møte mange av; jeg mener de som virkelig ikke bryr seg om hvem som vinner noen av kampene de ser, de kan da umulig legge mye i den potten du refererer til?

Om jeg husker riktig, stilte du i en kommentar spørsmål ved hvordan United-supportere kan være fornøyde med dette. For å si det sånn: Hadde vi fått valget mellom Pep, Klopp og Mourinho, hadde vi valgt dem nettopp i den rekkefølgen. Vi endte opp med Mourinho, men ønsket om å vinne titler forsvinner jo ikke av den grunn. Og selvsagt er vi klar over at det eventuelt ikke blir like pent som med de to managerne (Busby og Fergie) som i hovedsak gjorde klubben til den mestvinnende i engelsk fotball.

Men bloggen din, og ikke minst lesernes kommentarer i etterkant, var underholdende. Det kan vi vel være enige om ;-)

Pål Nisja-Wilhelmsen

17.10.2017 kl.20:30

Anders: Vi er vel ikke enige i at det er trolling. Jeg besvarer kommentaren muligens lettere enn det du kanskje hadde ønsket, men det var et forsvar for Mourinhos taktikk. I de 10 siste kampene mot topp 6 lag har ikke Mourinho vunnet en eneste gang. Fem av kampene har endt 0-0. Det er ikke et enkelttilfelle. Ergo: Svaret om at hvis man synes slikt er underholdende er det lov, og greit. Jeg er uenig.

Det du viser at du ikke forstår er at ligaen består av 20 lag, ikke topp 6.. Taktikk valg er viktigst mot topp 6. Hvis man unngår tap mot topp seks og slår resten vil det mest sannsynlig bli seriegull. Blir 94 poeng det. Du har tydeligvis ikke sett de første kampene til United? Der har de nemlig underholdt mer enn de fleste lag i ligaen, mer enn pool også.. Det tar ikke du med når du diskuterer, du sitter med enorme skylapper og alle ser det, bare les kommentarene her. Men den delen at du bare tenker på topp 6 må jo være fordi det er de eneste lagene pool klarer å prestere sånn nogenlunde imot. Det er viktigere å slå de man skal slå. Det gjør United, de underholder når de gjør det også, det kan ikke du motsi, da har du ikke sett annet enn Liverpoolkampen. Det er litt snevert diskusjonsgrunnlag. Flest sjanser skapt sier alt om underholdningen. Liverpool må begynne i riktig ende.

Jeg tror faktisk ikke interessen blir så mye mindre for fotballproduktet, selv om Mourinho og noen få andre opptrer så kynisk som på søndag (uavhengig om det er United eller ei).

De såkalte nøytrale supporterne, de som bare vil se god fotball, har jeg fortsatt til gode å møte mange av. Jeg mener de som virkelig ikke bryr seg om hvem som vinner i noen av kampene de ser. De følger neppe mange serierunder i løpet av en sesong, og kan umulig utgjøre en stor andel av seertallene som legger grunnlaget for millardinntektene til fotballen. Vi supportere lever jo i et økosystem med preferanser i de fleste kampene. For eksempel hadde vi vel begge sett at Anderlecht slo ut PSG i Champions League-kvalifiseringen for å unngå Paris-laget i sluttspillet. Og om ikke våre klubber vinner ligatittelen blant topp seks-lagene, vil jeg tro vi begge synes det er greit at Tottenham gjør det (på grunn av forholdet til de andre) Eksemplene kunne fortsatt. Spenningsmomentet ligger ikke i hvem som underholder mest, men hva resultatet blir og hvordan det påvirker din klubb. Noe jeg også mistenker er bakgrunnen for at denne bloggen ble skrevet akkurat denne uka ;-)

Du stiller spørsmål ved hvordan United-fansen kan være fornøyd med dette, med formuleringen "det må være utrolig flaut å være United-supporter etter en slik kamp". For å si det sånn: Hadde vi fått valget mellom Pep, Klopp og Mourinho, hadde vi valgt dem nettopp i den rekkefølgen. Vi endte opp med Mourinho, men håpet om å vinne flere titler forsvinner jo ikke av den grunn. Vel vitende om at det eventuelt ikke blir like pent som med de to (Busby og Fergie) som i hovedsak gjorde klubben til mestvinnende i engelsk fotball.

Ja, apropos det, når vi først er inne på destruktive ting innen fotballen. Liverpool.no, nettstedet til den supporterklubben du av årsmøtet er valgt som vara i styret til, og hvor denne bloggen også er publisert, skriver at Liverpool med sine 41 titler (liga, FA-cup,europa-turneringer og ligacup) er mestvinnende i engelsk fotball. Det er en blank løgn!

Herregud for en trangsynt innlegg. Hvis man bare er opptatt av mål, så følg med på håndball...

Når ble det ulovlig å være gode defensivt?

Skulle tro Liverpool spilte en fantastisk offensiv kamp, men det er jo ikke tilfelle. Var en stillingskrig hvor begge lag ikke fikk til spesielt mye offensivt.

Er det umulig å kunne nyte god defensiv organisering? Er det bare offensivt spill som kan bejubles? Hjelpes..

Håndball er gøy. Det er jeg enig i. Så er det også helt greit å mene at defensiv fotball er gøy. Lufta er for alle meninger.

"Denne bloggen handlet om den forrige kampen til Liverpool før kveldens kamp i Champions League. Den handlet ikke om hele sesongen, eller generelt om serien eller tabellen. Kun at det å ikke ønske å lage mål, angripe og underholde er ødeleggende for fotball som et underholdningsprodukt."

Dette er din kommentar. Da kan ikke du skrive at JM ødelegger fotballen. Du snakker om en enkelt kamp som du selv sier.. Og i den kampen bidro Klopp til at det ble kjedelig ved ikke å ta agnet, ikke tørre å risikere. Du svarer nemlig ikke på dette at Klopp også har ansvar noe sted her.

Neste år Pål ?

Har du ikke tenkt å svare på kommentaren jeg skrev 19.10.2017 kl.14:48? Mangler du argumenter? Hvis ikke du svarer så regner jeg med at du ikke har noen motargumenter på dette? Det er isåfall ikke overraskende.

Så vidt jeg vet så handler fotball om å vinne trofeer, det gis ikke stilpoeng.. Er ikke skihopp dette her. Hvorfor skal det være Mourinho sin jobb å underholde på bortebane? På eget gress derimot underholder han stort sett alltid. Han satt for øvrig PL rekord i antall mål i ligaen med Chelsea, det samme gjorde han med Real i Spania. Så det at han dreper fotballen er vel mildt sagt en liten overdrivelse. Da bør du se litt nøyere på statistikken... At han bruker hodet å forsvarer seg til poeng i vanskelige bortekamper er vel heller smart. Han gjør det som trengs for å gi laget størst mulig sjanse til gull. Serien er et maraton ikke en sprint. Er som regel laget som slipper inn minst, ikke scorer mest som ender opp med trofeene.. Men klart hyll klopp som en gud i stedet. Er så mye mer vanskelig å kaste alt fremover og drite i trofeer.

Aleksander Larsen

Aleksander Larsen

Sjeldent har jeg sett et innlegg eller kommentar som har vært så farget av å være fra en Liverpoolsupporter. Derfor stiller jeg meg meget spørrende til hvorfor nettavisen hjelper til med å publisere denne mølja.

Du sier fotballen er et produkt som skal underholde. Kanskje ikke med de ordene men det er det du sier. Du skriver som om United har et større ansvar til å underholde pga brukte millioner. Trodde vi snakket om fotball som et totalprodukt. Så hvorfor skal United underholde mer en for eks West Brom? Mer brukte penger kjøper jeg ikke. West Brom er like så en del av produktet PL og nyter som mange andre av populariteten til blant annet United. Og hvorfor er det slik at den kanskje mest kyniske toppligaen i Europa er den som genererer mest penger?

Dessuten er dette snakk om 1 kamp. 1! Du dømmer United på 1 kamp denne sesongen. United er med unntak av gudene i lyseblått som per nå knuser alle rekorder, de mestskårende med god margin. Greit at du er frustrert etter en kamp hvor Mou drepte mye av underholdningen, men fotball handler mer og mer om resultater. Å si noe annet er løgn. Joda, for deg så er verdien av fotball sånn og sånn. Men å prakke på resten av verden viktigheten av å underholde å si at United dreper fotballen er noe av det mest useriøse jeg har lest. Håper virkelig ikke at du tror fotballen vil tape seg om Mou holder på sånn her i noen år. Så hvorfor si "Lykkes Mourinho vil produktet fotball forringes. Færre vil se på. Færre vil bli underholdt. Verdien blir mindre. Da er det ikke sikkert han får en kvart milliard i årslønn lenger... ". Det du sier stemmer bare ikke. Dette er så krisemaksimering som ikke har rot i virkeligheten.

Og hva så om United har brukt så og så mye penger. Hadde Liverpool hatt statusen og økonomien til det så hadde det vært omvendt. Fakta er at Liverpool ikke har sjanse i havet med å konkurrere med United økonomisk. Nei, det er ikke skryt. Men å bruke økonomien til United som et motargument er tåpelig, for Liverpool hadde kommet til å bruke betraktelig mer om dem hadde hatt økonomien til United.

Og når skal man lære seg at skudd på mål ikke er det samme som sjanser. Ut av skuddene til Liverpool, hvor mange var det som var farlige? 25 skudd på mål betyr nada. Fakta er at United skapte nesten like mye reelle målsjanser som Liverpool. Liverpool var klart best, men hva skapte de utenom benparaden til De Gea? United var også mer tjent med uavgjort en Liverpool. Liverpool har også en manager som nekter å skifte stil uansett motstander. Det er derfor det ser så flott ut når det virker og ser så frustrerende ut når det ikke gjør det. Så hvorfor skal Mou og United bry seg? De vet hvordan Liverpool spiller uansett. Lett og lage kampplan mot, men ikke alltid like lett og utføre når Liverpool spiller verdensklasse angrepsfotball. For Liverpool er uten tvil et av de bedre angrepslagene i ligaen. Så hvorfor skal United gi Liverpool mer rom? For å "redde" fotballen? Makan til vås.

Skulle tatt deg seriøst om argumentene dine ikke hadde vært farget så jævlig mye av å være Liverpoolsupporter. Synes kampen var dørge kjedelig og ønsker selvfølgelig at United kan underholde mer, men jeg kommer ikke til å slutte å se av den grunn. Men at du tror United vil hemme fotballen som produkt så er du på bærtur.

Ricardo Salfatte

Ricardo Salfatte

og det er så lang tid at Mourinho gjør det og dere nå nettop oppdager dette ? Hvis fotball er underholdning, hva egentlig spiller i Norge ?

Interessant å se hvordan bloggen din engasjerer.

Jeg tror du har truffet en nerve, når du ser reaksjonene du har fått på innlegget ditt.

En vil alltid finne forskjellige syn på hva fotball bør innebære. Er jo derfor det finnes så mange "fotballskoler". Reaksjonene ovenfor fremstår for meg mer som misforstått lojalitet. Og blir utrykt deretter.

Denne blinde lojaliteten finnes i alle fanskarer.

Gå på forumsider og du blir rent ned av absolutte holdninger og angrep på person.

Nå er du ikke alene om å mene at Mourinho i denne kampen ønsket å ikke spille. Engelske aviser rant jo over av innslag, og kommentarer, dagen etter kampen.

Du har også rett i at han har gjort dette mange ganger tidligere.

Om han gjentagenede velger kun å spille på motstanderens svakheter, eller å legge hele laget bakpå er det jo hans valg.

Han kommer til å gjenta dette så lenge han er ved roret.

Om et år eller to når han har blitt for stor for Manchester Unitet vil han finne en ny klubb, og gjenta dette.

Hans beste bidrag til fotballen vil jeg si er at han faktisk evner å engasjere folk. Hans bidrag som manager blir ofte diskutert.

Og her kommer vi til ditt poeng, at han er drepende for fotballen. Etter mitt syn er han det.

Hvem husker ikke finalen i CL mot Bayern M.

Legge seg bakpå helt til Drogba satte inn et hodestøt helt på slutten. En manifestasjon av antifotball.

Jeg kan ikke huske at det var mye støtte å få i Manchester U. leieren da. Ei heller renner det over av lovord i Chealsea leieren om hans bidrag til fotballen idag.

Det ironiske med ditt bidrag er jo at det er en hyllest til hva Manchester U. har stått for. Og at Maourinho bryter ned dette. I så måte forsvarer du jo deres ære :-)

Jeg støtter deg i at man kan forvente mer i oppgjør mellom Liverpool og Manchester United. Er jo regnet som et av de største hatoppgjør mellom to lag. Og da er det lov å bli skuffet når det bare møter opp et lag.

Jeg er ihverfall skuffet på vegne av Machester U.

Kanskje det er denne frustrasjonen som manifisterer seg i innleggene som forsvarer hans taktikk, ovenfor.

Nisja dreper journalistikken.

Blogging er underholdning. Det er en pause fra hverdagen. Oppturer. Sorg. Glede.

Da er det særdeles skuffende å se at et menneske som får lønn for å skape underholdning prøver alt han kan for å ødelegge underholdningen.

Ikke bare er det ødeleggende, det er også feigt og dumt.

Ser du bare på de kalde faktaene bloggingen til Nisja tirsdag formiddag hadde han over 62 prosent med sutring. Det er kanskje ikke så viktig, men det resulterte i 19 bomskudd. Mamma til Michelle hadde seks.

Bloggen ble omtalt i Nettavisen som den største i løpet av sesongen før den ble skrevet. Selv hadde jeg tatt med min svigerfar på kafe for å lese hans første blogg. Han tippet bloggen endte godt.

Fordi han, som så mange andre, vet at blogging er best når den underholder.

Jan Erik Kjølner

Jan Erik Kjølner

Jeg er overhodet ikke United-fan. Men hvordan er det mulig for et menneske og lage "en slik konklusjon" basert på to 0-0 kamper som Liverpool og M. United har spilt og dermed karakterisere Jose Mourinho på denne måten. Hans resultater gjennom mange år taler vel for seg selv. Dette minner meg mye om den kritikken Egil "Drillo" Olsen fikk i sin tid. Poenget må vel være og skape resultater i hver enkelt kamp, med det mannskapet og de forutsetningene som foreligger i hver kamp?

Jeg er helt enig med deg Pål. Nå så ikke jeg denne kampen fordi jeg "visste" at det ville bli slik.

Jeg har ikke noe favorittlag men synes Premier League er gøy. Liverpool sine kamper pleier å være utrolig underholdene. Ofte er slike kamper som er "hypet" opp som de største de minst underholdene å se på.

Hvis jeg kan gi deg et tips så ta med din far på Liverpool - Newcastle neste gang. Enten Anfield elle St. James' Park. Dette er målrike oppgjør med masse underholding.

Mourinho på bortebane mot topplag er like underholdene som å se maling tørke. Jeg kaster hvertfall ikke bort tid på det.

Takk for et fint innlegg :-)

Mulig det bare er meg, men dette fremstår som bittert. Til og med for en som ikke følger noen av lagene. Selv om man er et topplag så er det vel ikke slik at det er pinlig å ha en defensiv tilnærming til bortekamper på Anfield? Mot et lag som (i alle fall i fjor) plukker mest poeng mot topplagene. Selvsagt en trist forestilling, som ikke står i stil med forventningene og måten kampen ble hausset opp på. Men ett poeng på Anfield er over gjennomsnittet for hva topplagene får med seg hjem.

en som liker å vinne

en som liker å vinne

huffe da :) skjønner du har det ille som lfc supporter. men hallo?? foretrekker vår målforskjell foran deres :D typisk liverpool supportere å være mere opptatt av united enn sitt eget lag. er det en sykdom for dere?

Det som fasinerer meg mest er at ManUtd-fansen var de som ropte høyest om at Mourinho drepte fotballen når ham drev slik taktikk i Chelsea, og slik kunne aldri en så stor klubb som United spille. For de krevde underholdning.

Etter hvert som van Gaal gjorde United til et sirkuslag ble det mer og mer akseptert blant fansen at United ikke skulle underholde, for de hadde ikke rett spillere. 300 mill pund senere er de fortsatt et kjedelig lag, med defensiv tankegang mot andre store klubber. Forskjellen er bare at det som i Chelsea var drap av fotballen og parkering av buss, er i Man Utd defensiv genial taktikk.

Forstå det den som kan.

Svein Brændjord

Svein Brændjord

Så enig Pål. Verdens mest destruktive fotballtrener, noe den store majoriteten av United-fansen poengterte sterkt i et tiår. Så skiftet de ham gitt.

Skriv en ny kommentar