Hva skal vi egentlig med sjefer?

Skal vi tro på framtiden, eller hva de smarteste folkene sier om den så vil vi i årene som kommer måtte bli mer selvgående og lede oss selv. 

I sin årlige undersøkelse om arbeidslivet har Hammer & Haneborg sett på hvilke trender som påvirker oss i årene som kommer. En av de viktigste trendene er at vi alle er ledere.

Ikke sjefer. 

Ledere.

;

Før du tenker at jeg sier pottit mens du kaller det potet så sjekk videoen over (ja, det er visst kun 27 prosent av dere som ser på slike videoer selv hvor relevante de er). For en sjef sjefer, en leder viser vei. 

For dette skjer nå:

  • Organisasjoner fjerner ledernivåer
  • Det blir mindre administrasjon
  • Større krav stilles til deg og meg

Det kreves noen enkle egenskaper for å lykkes, om vi skal tro ekspertene. Blant de viktigste egenskapene for å lede er å være entusiastisk, endringsvillig, modig, engasjert, troverdig og visjonær.

 

Hammer & Haneborg fant en slik i det som ble kåret til årets innovative leder, Petter Stordalen. 

Som Stordalen sa på bokbadet for deres bok, som du kan lese gratis her, om hvordan det blir å jobbe framover: Noen ganger er det sjefens jobb å gå inn til siden for å gi plass til sine ansatte.

Dagens ansatte får også et større krav: Ny kunnskap må tilegnes selv, og nye oppgaver og ansvar tas. I et samfunn som går så raskt framover blir utfordringene så nye at det ikke er mulig å kreve at en leder, en sjef eller ei - har nok kunnskap til å følge med på alt.

Kombinasjonen er en stor mulighet for den som vil, og ledere som kan å gå foran. Ledere som liker å lede med eksempel, gå foran og være med. For medarbeidere som liker ansvar, som liker nye utfordringer og som elsker å lære seg nye ting.

Det krever ledere som vet veien som skal gås, som går den veien og viser veien. Ledere som verdsetter kunnskap i medarbeidere, og elsker initiativ. Ledere med flere spørsmål enn svar. 

HIPPO*-avgjørelser blir borte. Kunnskap og innsikt råder. Samtidig er det som Aleksander den store sa:

I am not afraid of an army of lions led by a sheep; I am afraid of an army of sheep led by a lion.

Ledere må tørre å være ledere, å ta risiko og fordele ansvar og gi muligheter. 

*Highest Paid Persons Opinion

Ã?n kommentar

Sceptic

15.11.2017 kl.22:04

Dette stemmer ikke med det vi ser hverken i offentlig eller privat næring. der ser i at administrasjon øker - flere folk og flere ressurser går til adm.

En viktig grunn til dette er flere lover og flere rettigheter som fører til et stort behov for å "ha ryggen fri" - vi har ikke gjort noe galt, Dette fører til mer papir - eventult flere filer - og mer adm. for å holde styr på det.

Skriv en ny kommentar

Følg Pål Nisja her!
hits